Top 3 cele mai bune uscatoare de rufe electrice 2022

Actualizat pe 10 noiembrie, 2022 de Andrei

Uscătorul de rufe automat a devenit un produs din ce în ce mai apreciat la noi în țară, fiind un mod rapid și practic de pregătire a hainelor proaspăt scoase din mașina de spălat.

Este adevărat că reprezintă o investiție considerabilă din punct de vedere financiar, dar avantajele unui astfel de produs sunt multiple. Poți purta hainele pe care tocmai le-ai spălat în decurs de câteva ore sau minute, economisești spațiul ocupat de uscătorul clasic de rufe, fiind o alternativă pentru cei care nu dispun de spațiul necesar uscării hainelor, iar țesăturile sunt uscate corect, conform instrucțiunilor date de producător.

Top 3 cele mai bune uscatoare de rufe electrice 2022

1. Uscator de rufe cu pompa de caldura Heinner HHPD-V804A++

HHPD-V804 este un uscator de rufe cu pompa de caldura apartinand cunoscutei companii Heinner, produs care se diferentiaza de alte articole din aceasta gama prin economisirea energiei electrice intr-un procent foarte mare, cat si prin eficienta sporita in ce priveste uscarea hainelor.

Uscatorul este foarte spatios, fiind prevazut cu usa si hublou cu circumferinte mari, fapt ce presupune facilitatea sporita in manevrarea hainelor. Dispune de capacitate de incarcare de 8 kg, cifra stabilita ca fiind suficienta pentru o familie de 3-4 persoane. Gradul ridicat de flexibilitate in ce priveste gestionarea unei varietati mai mari de haine, permite uscarea articolelor generoase, precum paturi sau lenjerii.

Interiorul este proiectat cu un tambur special, conceput pentru a spori nivelul de gentilete fata de haine in momentul procesului de uscare. Forma paletelor contribuie decisiv la prevenirea incurcarii si sifonarii rufelor, asigurandu-ne de uscare delicata si uniforma. Puterea de uscare poate fi reglata in functie de necesitati.

Dotarea cu ecran LED la centru de control inlesneste selectarea optiunilor dorite, a programelor preferate, inclusiv a temperaturilor optime de uscare. Avem posibilitatea de a intarzia startul procesului intr-un interval de maxim 23 de ore si de a fi la curent intotdeauna cu durata programului, timpul de rulare si stadiul desfasurarii uscarii.

Dintre functiile importante amintim aici pe cea de iluminare interioara, indicatorul de filtru scame si de rezervor de colectare apa, cat si pe cea de blocare a centrului de comanda impotriva actionarii accidentale.

Programele de uscare sunt distincte si acopera toate nevoile noastre, asociindu-se tuturor tipurilor de tesaturi pe care urmeaza sa le introducem in cuva. Subliniem aici programele pentru camasi si bluze, uscare rapida, pentru bumbac, sintetice, delicate, pentru haine de copii, echipament sportiv sau pilote.

Uscatorul de rufe cu pompa de caldura este silentios, are un design elegant si completeaza de minune gama de electrocasnice de care dispunem.

Avantaje

 • Spatios, capacitate de incarcare de 8 kg
 • Dotat cu usa si hublou cu circumferinte mari
 • Usuca rapid si eficient cu ajutorul pompei de caldura
 • Nu sifoneaza hainele
 • Aduna eficient scamele si firele de par
 • Prevazut cu tambur special
 • Ecran LED pentru centrul de control
 • Programare la un interval de pana la 23 de ore
 • Iluminare interioara
 • Indicator filtru scame
 • Indicator rezervor de colectare apa
 • Programe speciale pentru orice tip de tesatura
 • Silentios

Dezavantaje

 • Anumite programe pot fi considerate prea lungi

Vezi pretul pe eMAG

 

2. Uscator de rufe Arctic DAPL811AWG, Condensare, 8 kg, 15 programe, Aqua Surf, Clasa B

Gama de uscatoare de rufe Arctic ne propune modelul cu condensare DAPL811AWG, unul dintre cele mai spatioase articole de gen, cu o capacitate de incarcare de 8 kg, extrem de util familiilor numeroase, care obisnuiesc sa imbrace o varietate mare de garderobe.

Una dintre cele mai ingenioase functii a fost adoptata de acest model de uscator de rufe si se manifesta prin activarea automata la sfarsitul ciclului de uscare, daca hainele nu sunt scoase in maxim 2 ore din cuva. Rufele vor fi rotite la intervale de 10 minute pentru a evita sifonarea.

Imbracamintea confectionata din bumbac, lana sau material sintetic are programe destinate care, multumita tehnologiei avansate, le pastreaza la acelasi standard de calitate si colorit pentru un timp indelungat. Astfel, halatele, prosapele, pantalonii, puloverele sau treningurile pot fi impachetate si asezate in dressing imediat dupa procedeul de uscare.

Conturul maleabil al cuvei, cat si forma paletelor asigura miscari optime in timpul procedeului, anihiland astfel riscul distrugerii tesaturilor, oferindu-le un grad sporit de moliciune si flexibilitate. Peretii laterali ai uscatorului sunt proiectati in asa fel incat sa reduca simtitor nivelul de vibratii, contribuind decisiv la indicele de silentiozitate al acestuia.

Printre functiile importante alte uscatorului se numara cea de amanare a pornirii intr-un interval de 3, 6 sau 9 ore, beneficiu in plus pentru cei cu program zilnic incarcat.

„Child Lock” este o functie ce permite blocarea panoului de comanda pentru a evita oprirea sau schimbarea accidentala, fapt ce contribuie la finalizarea procesului de uscare in conditii de siguranta maxima.

Persoanele care sufera de diferite alergii sunt mult mai protejate multumita utilizarii acestui electrocasnic, gratie progamului de igienizare conceput in baza unui timp suplimentar de incalzire, in cazul hainelor bebelusilor si persoanelor alergice.

Avantaje

 • Eficient si econom
 • Spatios si silentios
 • Capacitate de incarcare de 8 kg
 • 15 programe de uscare
 • Pastreaza calitatea si coloritul tesaturilor
 • Functie „Antisifonare”
 • Functie de amanare a pornirii
 • Functia „Child Lock”
 • Ofera hainelor un grad ridicat de moliciune si flexibilitate
 • Program de igienizare si reimprospatare

Dezavantaje

 • Uscatorul degaja suficient de multa caldura, deci este recomandat sa fie plasat intr-o incapere aerisita

Vezi pretul pe eMAG

 

3. Uscator de rufe Bosch WTWH762BY, Condensare si pompa de caldura, 9 kg, Home Connect, SelfCleaning Condenser, AutoDry, Interior Drum Light, Clasa A++

Capacitate – Acest uscator de rufe Bosch are o capacitate de pana la 9 kg de rufe care vor fi uscate bine si repede fara sa prinda miros neplacut sau sa se sifoneze si are o functie speciala antialergii.
Aplicatie – Panoul de comanda este foarte simplu de utilizat si este amplasat frontal. Dar se poate conecta cu Home Connect pentru a monitoriza si primi mesaje despre statusul procesului de uscare.
Consum – Acest aparat este incadrat in clasa de consum energetic A++ si in clasa A de eficienta la uscare. Este un uscator care functioneaza prin condensare si are pompa de caldura si este dotat cu functie autocorectare foarte usor de utilizat.

Acest uscator de rufe Bosch au primit Marca de Calitate ECARF ideale pentru persoanele care sufera de alergii.
Un ciclu de uscare special conceput reduce reziduurile alergene in masura in care este posibil. Aceasta inseamna mai putine particule de polen, par de animale si acarieni in rufele tale uscate.

Vezi pretul pe Flanco.ro

 

Cum alegem uscătorul de rufe potrivit

În cazul în care achiziționezi pentru prima dată un uscător de rufe este bine să te ghidezi după anumite aspecte, pentru a fi sigur că iei cea mai bună decizie. În cele ce urmează vei afla mai multe detalii despre capacitatea, modul de funcționare, clasa energetică și alte funcții de care este bine să ții cont atunci când alegi modelul perfect pentru tine.

Clasa energetică

Clasele energetice sunt cuprinse între A și D, cele mai performante fiind cele A+, A++ sau A+++. Ce înseamnă mai exact acest lucru? Vei observa că modelele performante de uscătoare de rufe sunt clasificate la o clasă energetică peste A, ceea ce ne indică faptul că economisește inteligent energia electrică din timpul funcționării. Desigur, pentru o clasă energetică peste A vom plăti mai mult, dar în timp, banii vor fi recuperați tocmai prin acest mod de economisire.

Modul de uscare

Pe piață există la ora actuală 2 modele principale, prin condesare simplă sau condensare cu pompă de căldură. Modelele mai accesibile funcționează doar pe bază de condensare, ceea ce înseamnă un consum energetic mai mare, aerul cald fiind eliminat constant în exterior.
Modelele din gama premium sunt dotate cu un sistem care îmbină condensarea cu pompa de căldură. Astfel, în timpul uscării, aerul cald este recirculat constant, astfel se consumă mai puțină energie electrică și temperatura din afara uscătorului rămâne constantă.

Capacitatea de uscare

În ceea ce privește capacitatea de uscare este bine de avut în vedere numărul de membrii ai familiei. Pentru o familie de 3-4 membrii este suficient un uscător cu capacitatea de 6-7kg. Pentru familii mai mari se recomandă capacitățile de 8 sau chiar 10kg. În fond, totul se rezumă la cantitatea săptămânală de rufe pe care trebuie să o usuci. Pentru lenjerii de pat, perdele și alte textile de dimensiuni mari este bine de avut în vedere greutatea și volumul.

Programe de uscare

Numărul de programe de uscare variază de model la model, dar este bine să te uiți dacă printre acestea se numără acelea specifice pentru tine. De exemplu dacă ai copii, atunci este bine să alegi un uscător cu program special pentru hainele celor mici, precum și un mod anti-alergic, potrivit pentru piele sensibilă sau alergii.

Dacă porți des jeansi atunci un program special pentru aceste articole vestimentare este necesar, la fel ca și în cazul cămășilor sau hainelor din materiale delicate.

De asmenea, dacă ți se întâmplă des să porți o bluză o singură dată, dar să nu necesite neapărat spălare, atunci un program de reîmprospătare este exact ce ai nevoie. În acest caz, se înlătură mirosurile neplăcute sau de fum de țigară și se igienizează, fără a folosi deloc sau aproape deloc, aer cald.

Producători

În funcție de fiecare producător vei observa diferite tipuri de tehnologii de funcționare sau de economisire a energiei, materiale mai rezistente sau o varietate mai mare de programe de uscare. Brandurile de renume vor pune la dispoziția clienților modele de uscătoare din ce în ce mai performante, apropiate de cele profesionale, pentru o experiență cu adevărat desăvârșită. Dar există și branduri cu produse accesibile ca preț și cu o performanță ideală pentru uzul zilnic, pentru persoanele care nu caută funcții speciale sau alte dotări suplimentare.

Lasă un comentariu