Top 3 cele mai bune sobe pe gaz (butelie) 2022

Actualizat pe 15 noiembrie, 2022 de Andrei

O soba pe butelie cu GPL este o solutie buna ca sa incalzesti spatii foarte putin locuite, casele in constructie, cele de vacanta, cabanele sau chiar atelierele. Practic, orice spatiu ce nu poate fi racordat la un sistem centralizat.

Solutia este ideala pentru ca nici nu este nevoie sa le alimentezi cu curent electric si le poti alege in functie de marimea si caractersticile spatiului in care ai nevoie de o soba.

Majoritatea au, in medie, o putere de 4.1-4.2 kW care este suficienta pentru incalzirea a 35-45 mp.

 

Top 3 cele mai bune sobe pe gaz (butelie) 2022

1. Soba pe gaz GPL Hausberg HB 1010, aprindere piezo-electrica, 4.2kW

Vezi pretul pe eMAG

O soba pe gaz este alegerea imediata pe care o faci daca vrei sa incalzesti repede si ieftin o camera de locuit.

Atunci cand vine vorba de incalzire, nu e loc de compromisuri. Ai nevoie de o optiune sigura, fiabila, de incredere, cat mai eficienta, care sa nu iti creasca necontrolat facturile, iar soba pe gaz de la HAUSBERG HB-1010 reprezinta alegerea care indeplineste aceste conditii, fiind in plus utilizabila inclusiv in zonele izolate,care nu sunt conectate, de pilda, la reteaua de gaze natural.

Hausberg HB 1010, un model performant, care face fata cu succes la spatii de pana la 100 mc, multumita puterii de pana la 4200 W pe care o dezvolta. Cu dubla alimentare, pe gaz sau pe curent, dispozitivul este de asemenea echipat cu multiple posibilitati de reglare; dimensiunile sale medii il fac simplu de deplasat si de instalat, iar designul este unul neutru si usor de integrat in orice decor.

Soba pe gaz de la HAUSBERG HB-1010 este o soba usor de manevrat, confectionata din tabla emailata, cu o putere maxima de 4200 W ce poate fi reglata in 3 trepte in functie de necesitati.

Aceasta soba cu gaz cu dubla alimentare,este optiunea potrivita pentru casa dumneavoastra!


2. Soba pe Gaz GPL Butelie, Putere 4200W, 3 Trepte de Incalzire, Incalzitor Ceramic

Vezi pretul pe eMAG

Soba prezinta un efect de flacara silentioasa, care adauga instantaneu o stralucire primitoare si calda in camera si ajuta la incalzirea usoara a casei.

Soba pe gaz foloseste un arzator ceramic in trei faze pentru a produce caldura si poate fi foarte usor ajustata suprafata de incalzire pentru amplificarea caldurii.

Manerul avantajos incurajeaza manipularea gadgetului in orice loc atunci cand acesta este in functiune. Mai mult, rotile montate ajuta la miscarea usoara. Suprafata de incalzire este de pana la 50mp.


3. Soba Samus pe gaz 4200W GPL+ 3 rezistente quartz

Vezi pretul pe eMAG

Datorita celor 4 picioruse, soba va putea fi mutata usor si rapid dintr-o camera in alta.

Are dimensiunile de 45x75x46 cm si un design simplu, dar modern pentru acest gen de sobe, ce poate face ca produsul sa fie integrat cu usurinta in decorul unei camere.Puterea maxima este de 4200 W, soba functionand pe baza de GPL.

Este echipata cu sisteme de siguranta, care elimina cele mai mari riscuri de accidentare.La intensitate maxima, folosita toata ziua, consuma in medie 300-305 gr/h de gaz. Functioneaza pe baza de ventilatie directa, fara sa fie nevoie sa montati burlane prin casa ca sa eliminate gazelle arse.


Cum alegem o soba pe gaz de calitate:

Alimentare: Acest tip de sobe este unul foarte apreciat de catre utilizatori, deoarece foloseste gaz natural, pur si foarte eficient, ce poate fi gasit la preturi accesibile. Trebuie sa stiti ca exista mai multe variante prin care sa folositi o soba pe gaz si aici ne referim, de fapt, la tipurile de combustibili. In functie de combustibilul folosit, va puteti da seama daca soba respective respecta standardele si cerintele dvs si daca este potrivita sau nu pentru locuinta dvs.

Asadar, sobele pot folosi combustibil mixt, adica mai multe tipuri de combustibili cum ar fi- pe gaz sau prin energie electrica. Astfel, veti putea alege optiunea cea mai eficienta pt dvs. Unele sobe pot functiona pe baza de gaz metan, in timp ce altele pot functiona cu GPL. Intr-un ultim caz in care nu va puteti racorda la reteaua de gaze locala, puteti opta pentru o soba cu butelie.

Putere: O putere mare inseamna un consum mai mare, insa daca aveti o casa mare si costurile nu sunt o problema pentru dvs, atunci cu siguranta este cel mai bine sa alegeti o soba cu putere mare de incalzire. De exemplu, pentru o suprafata de 40-50 mp, veti avea nevoie de o putere de 5 kW. In cazul sobelor mixte, o putere de 2 kW poate incalzi pana la 40 mp, asadar ar putea fi o alternative foarte eficienta pentru dvs.

Suprafata de incalzire: Va trebui sa luati in calcul indicele BTU, atunci cand vine vorba de suprafata ce poate fi acoperita de o soba. Este un criteriu foarte important de care vor depinde direct proportional eficienta sobei si puterea ei. Degeaba achizitionati o soba de o anumita putere, daca va fi depasita numeric de suprafata de incalzit. Tocmai de aceea, mai intai de toate, verificati cati metri patrati are casa dvs sau camera pe care doriti sa o incalziti. Este important, totodata, sa stiti ce factori ar putea contribui la scaderea eficientei unei sobe, de exemplu, daca camera nu este izolata, daca se circula des prin ea si se lasa usa deschisa sau geamul, grosimea peretilor etc.

Consum: Ideal ar fi sa aveti un echilibru in raport consum-eficienta, tocmai de aceea va trebui sa luati in calcul toti factorii de aici. De exemplu, in cazul unei sobe cu butelie pe gaz, daca o veti folosi intens zi de zi, media de consum a gazului ar fi cam de 300 grame, insa daca folositi soba din cand in cand sau moderat, media poate scadea pana 100 grame de gaz.

Ventilatie: Ventilatia poate fi directa sau indirecta si se refera la evacuarea gazului ars.

Prin intermediul ventilatiei directe, gazele arse vor fi eliminate la fel ca la aragaz, functioneaza pe acelasi principiu. Veti avea nevoie de o aerisire corespunzatoare a camerei si sa controlati din cand in cand daca nivelul de oxygen din aer a scazut sau nu. Este o modalitate mai practica, fara sa fie nevoie sa faceti investitii in plus sau modificari prin locuinta. De obicei este folosita pentru sobele cu butelii.

Atunci cand discutam de ventilatie indirecta, toate sobele vor avea nevoie de cos si burlan de evacuare. Va fi nevoie de o modificare in locuinta, trebuie sa dati o gaura intr-un perete sau tavan pentru a monta corespunzator burlanul.

Siguranta: Din cauza combustibililor folositi, nu trebuie sa neglijati siguranta dvs si a produselor. Curatati filtrele deseori in cazul sobelor pe gaz metan, pentru a nu se depune prea multe impuritati. Cele mai moderne sobe au functie de detectare a scurgerilor de CO2. Odata depasite limitele normale, soba trebuie sa se opreasca instant din a functiona.

Lasă un comentariu