Top 3 cele mai bune generatoare de curent electric 2021

Echipa noastră a petrecut mai mult de 45 de ore pentru a analiza și testa cele mai bune generatoare de curent electric de pe piata. Am reușit să testăm 9 produse și am aflat care este cel mai bun generator de curent electric. Toată această analiză adaugă valoare recomandărilor noastre în care poți avea deplină încredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 5 ori datorită faptului că  apar mereu produse noi pe piață, iar noi încercăm să ținem pasul cu acestea. Simplu de utilizat, cu o autonomie de funcționare din ce în ce mai extinsă, fără să fie subiectul unor operațiuni de îngrijire speciale, dar și util în orice anotimp, generatorul electric este soluția de avarie pentru acele perioade de timp în care tensiunea electrică sau lipsa curentului sunt o problemă pentru gospodărie.

Indiferent de gravitatea situației, este absolut firesc să ai în casă o sursă alternativă de generare a curentului pentru acele perioade în care te vei confrunta cu pene de curent.

În această situație te vei orienta să cumperi cel mai bun generator electric pentru acasă.

Cum alegi generatorul potrivit ? Calculeaza consumul aparatelor pe care vrei sa le mentii in functiune.

De exemplu: 1 televizor led (40 W) + 6 becuri economice (100 W) + frigider (300 W) + centrala pe gaz (100 W) + pompe de apa (intre 400 – 700 W) = un necesar estimat intre 940 – 1240 W.

 

Top 3 Generatoare de curent electric 2021

1. Generator curent electric Steinhaus PRO-GEN2900, 2900 W cu stabilizator de tensiune, benzina, autonomie 10h

Steinhaus PRO-GEN2900 este un generator de curent electric de generatie noua ce promite sa rezolve situatiile neplacute de caderi de tensiune sau alimentare insuficienta cu curent electric din casa si nu numai, fiind ideal chiar si in gradina sau in deplasarile facute cu familia in natura.

Acest generator poate fi practic folosit aproape in orice loc si situatie, in exteriorul incaperilor si caselor pentru a fi la indemana ori de cate ori aveti nevoie de un aparat de generat energie electrica.

Motorul din dotare este unul in 4 timp de inalta calitate si este prevazut cu protectie la suprasarcina dar si protectie atunci cand detecteaza lipsa de ulei. Acesta are o capacitate cilindrica de 212 cm³ si o putere de 7CP.

Steinhaus PRO-GEN2900 asigura o alimentare maxima de 2900W si o alimentare continua de 2600W, 230V, 50Hz, valori ce sunt suficiente pentru aplicatii de pe langa casa si din deplasare.

Prezinta doua prize de 230V pentru curent alternativ ~50Hz si priza de 12 V pentru curent continuu 8.3A.

Sistemul de pornire are la baza un demaror cu sfoara, fiind unul clasic intalnit la majoritatea generatoarelor de energie electrica pe benzina.

Rezervorul de benzina are o capacitate de 15 litri si asigura o autonomie maxima de 10 ore, fiind un model de top din acest punct de vedere.

Ce ne-a placut
 • Raport calitate-pret foarte bun
 • Putere 2900W
 • Autonomie 10 ore
 • Stabilizator de tensiune
 • Protectie suprasarcina
 • Protectie lipsa ulei
Ce nu ne-a placut
 • Nu am gasit

Vezi pretul pe eMag

 

2. Generator open frame Stager FD 6500E+ATS, 5.5 kW, 13 CP

Acest generator de curent monofazat STAGER FD 6500E+ATS reprezinta o sursa alternativa de electricitate in momentele in care avem nevoie de aceasta. Poate fi folosit în situatii în care fie s-a produs un scurt-circuit la reteaua electrica, fie avem nevoie de electricitate într-un loc greu accesibil, ca echipamente de rezerva pentru locuinte sau sedii in cazul unor pene de curent. Pornire automata la caderea tensiunii, prin modulul ATS.

La acest generator de curent monofazat STAGER FD 6500E nivelul de zgomot este redus. Echipamentul poate fi manevrat usor datorita unui set de roti standard. De asemenea, asigura siguranta termica si protectie impotriva fluctuatiilor de curent. Modelul FD6500E detine un contor pentru frecventa, tensiune si orele de functionare. Intalnim la acest generator monofata un led de avertizare pentru presiunea uleiului.

Ce ne-a placut
 • AVR
 • releu de protectie la supratensiune
 • contor frecventa, tensiune si ore functionare
 • led de avertizare presiune ulei
 • siguranta termica
 • manerul detasabil
 • manevrabilitate usoara cu ajutorul setului de roti standard
 • pornire automata la caderea tensiunii, prin modulul ATS
Ce nu ne-a placut
 • Nu am gasit

Vezi pretul pe Vexio.ro

 

3. Generator curent electric monofazic Hyundai HY6001, 6 kW, 2 x 230V / 16A + 1 x 230V / 32 A , capacitate rezervor 25 l

Generatorul de curent monofazic Hyundai HY6001 este destinat spatiilor in care nu exista nicio alta posibilitate de alimentare cu energie electrica.

Acesta beneficiaza de rezervor de benzina de 25 l care ii asigura o autonomie de functionare mare.

Generatorul monofazic este actionat de un motor OHV in 4 timpi pe benzina, racit cu aer de 6,6 kW. Are capacitatea cilindrica de 420 cmc si pornire manuala, la sfoara.

Acest model este prevazut cu un display digital care afiseaza tensiunea, frecventa si numarul de ore de functionare si faciliteaza utilizarea.

Generatorul functioneaza cu 2 prize de 16A si o priza de 32 A, curent alternativ

Setul de livrare include: generatorul de curent, cheie bujii si kit roti de transport.

Ce ne-a placut
 • Are sasiu robust
 • Dispune de senzor pentru nivelul scazut de ulei
 • Protectie la suprasarcina si scurtcircuit pentru o utilizare sigura
 • Reglarea tensiunii prin AVR
Ce nu ne-a placut
 • Nu am gasit

Vezi pretul pe MatHaus.ro

Cum alegem un generator curent de calitate?

Conceput pentru a oferi o alternativă de încredere în locuințele sau spațiile lipsite de curent electric sau în care există fluctuații și variații ale energiei electrice, generatorul electric este un obiect foarte util pentru orice gospodărie. Acesta este caracterizat de mai multe elemente pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât, clasificarea generatoarelor electrice ne oferă mai multe opțiuni:

 • Generatoare electrice cu baterie (fixe)
 • Generatoare electrice cu combustibil (portabile)
 • Generatoare cu pornire manuală (la cheie sau sfoară)
 • Generatoare cu pornire automată
 • Generatoare electrice de 230 V (monofazice)
 • Generatoare electrice de 230-400 V (trifazice)

Pentru a reuși să ai parte de un generator curent de calitate și care să îți ofere maximul de avantaje de-a lungul utilizării este recomandat ca înainte de achiziționare să iei în calcul aceste elemente:

 • Numărul de consumatori inductivi și rezistivi din gospodărie
 • Generatorul electric trebuie să aibă o putere mult mai ridicată decât necesarul obișnuit (cu până la 30%)
 • Valoarea costurilor de consum și mentenanță
 • Funcționarea să fie posibilă și la temperaturi foarte scăzute
 • Nivelul de zgomot dezvoltat în timpul funcționarii
 • Furnizarea unui curent de calitate, stabil și fără fluctuații de tensiune
 • Carcasa trebuie să prezintă un nivel de protecție ridicat (cu insonorizare)

În plus, atunci când dorești să nu dai greș cu viitorul tău generator electric este recomandat să iei în calcul prezența acestor elemente importante:

Nivelul de utilitate pentru gospodăria ta

De obicei, generatoarele de curent electric sunt utile în locurile în care sunt probleme cu calitatea curentului, cu lipsa acestuia sau pentru acele locuințe care nu au caracter de permanență (de vacanță). În astfel de situații, un generator curent își va dovedi utilitatea la maxim, reușind să ofere un raport echilibrat între nivelul de consum și prețul (modelele cu alimentare pe benzină sunt mult mai fiabile, au un consum mai scăzut și generează un nivel al zgomotului mult mai redus).

Nivelul de portabilitate

În cazul în care ai o locuința permanentă și este necesar un astfel de generator (pentru diverse situații de urgență) un generator staționar este recomandat. Dacă ai o locuința de vacanță sau preferi să ai o sursă de curent electric atunci când te deplasezi cu o rulotă sau cortul în vacanță, varianta portabilă a unui astfel de generator este cea corespunzatoae.

Puterea generatorului

Aceasta este raportată la nevoile utilizatorului și la tipul locației (de exemplu, o locuința multi-etajată sauo instituție publică au nevoie de un generator cu o putere maximă), astfel că putem alege între:

 • Generatoare electrice cu putere mică (0, 5-2, 2 kW)
 • Generatoare electrice cu putere medie (2, 2 – 5, 5 kW)
 • Generatoare electrice cu putere mare (5, 5 – 10 kW)

O locuință cu foarte mulți consumatori (atât din categoria celor inductivi, cât și a celor rezistivi) o să aibă nevoie de un generator curent din categoria celor de putere medie, în timp ce o locație cu un număr mai scăzut de consumatori o să fie deservită excelent de un generator de putere mică.

Tensiunea și curentul oferite de generator

La fel de importantă este determinarea tipului de consumatori ce vor fi alimentați de la generator în procesul de alegerea a generatorului în raport de tensiune și calitatea curentului oferit. Astfel poți alege între generatoare monofazate și trifazate și între generatoare cu sistem regulator de turație care este mecanic sau electronic. Recomandat este generatorul care include un regulator electronic, deoarece furnizează curent de calitate superioară.

Tipul de pornire

Acesta influențează rapiditatea punerii un funcțiune a generatorului, cel mai potrivit fiind cel care are pornire automată (celelalte variate fiind cele la cheie sau cu sfoară).

Tipul de combustibil

Poți alege între cele cu benzină și cele care sunt alimentate cu motorină, fiecare dintre acestea venind cu avantajele și dezavantajele sale (costuri de achiziție și de exploatare, dimensiuni, modul de răcire, eficientă, mobilitate, funcționarea la temperaturi scăzute, etc.). În general, sunt preferate modelele pe benzină, care sunt mult mai fiabile.

Desigur, atunci când îți alegi generatorul curent trebuie să iei în considerație și prezența altor elemente și funcții precum accesoriile furnizate, numărul de prize, tipul de motor (în 2 sau în 4 timpi) sau funcția de auto-diagnosticare a defecțiunilor.

Lasă un comentariu