Top 3 cele mai bune cricuri hidraulice 2022

Actualizat pe 27 aprilie, 2022 de Andrei

Cum alegi cel mai bun cric auto hidraulic? Ce functii si caracteristici trebuie sa aiba cricul auto hidraulic potrivit nevoilor tale? Afla parerile noastre si alege informat.

Un cric auto hidraulic iti permite sa ridici usor, rapid si in siguranta orice autovehicul pentru a putea sa schimbi rotile sau sa efectuezi lucrari de reparatie si intretinere rapide pentru componentele greu accesibile.

Cricurile hidraulice iti permit sa ridici fara efort consoderabil automobilul si ofera o metoda de operare in siguranta mult mai avantajoasa decat un cric manual clasic.

 

Top 3 cele mai bune cricuri hidraulice 2022

1. Cric hidraulic tip crocodil Einhell CC-TJ 2000, 2 tone, inaltime minima 13.5 cm, inaltime maxima 33 cm

Cricul hidraulic CC-TJ 2000 este un cric stabil si mobil, cu forta de ridicare de 2 tone. Cu inaltimea de ridicare de pana la 33 cm, lucrarile versatile pot fi executate rapid in ateliere si garaje. Astfel, placa de sustinere si tija de ridicare asigura o ridicare mai sigura si mai usoara a incarcaturii.

Deteriorarile cauzate de suprasarcina sunt prevenite in mod fiabil datorita supapei de siguranta integrate.

Cele doua roti cu rulmenti cu bile permit manevrarea simpla, iar cricul hidraulic poate fi simplu transportat datorita manerului sau practic

Vezi pretul pe eMAG

 

2. Cric hidraulic Yato YT-17004, capacitate 10 Tone, 230-460 mm

Cric hidraulic YATO cu capacitatea de ridicare de 10 tone, iar gama de ridicare este de 230 mm pana la 460 mm. Se caracterizeaza prin marime si greutate mica , care are o valoare semnificativa in timpul manipularii si depozitarii
Greutate (kg) 6.8750
Lungimea pistonului [mm] 150
Lungimea maxima a filetului [mm] 80
Diametrul capului [mm] 36
Dimensiunile bazei [mm] 110×123
Inaltimea maxima [mm] 460
Inaltimea minima [mm] 230
Capacitate de ridicare [kg] 10 000

Vezi pretul pe eMAG

 

3. Cric hidraulic 10 Tone Fastr 14008PV

In caz ca ai o masina de tonaj mare si ai nevoie de un cric performant, te poti baza pe acest model de tip hidraulic, ce suporta o greutate de pana in 10 T, este omologat European si respecta standardele TUV-GS, iar la achizitie primesti cadou si un suport magnetic pentru telefonul mobil.

Podrucatorul ofera putine detalii legate de acest produs, motiv pentru care unii cumparatori il ocolesc chiar daca este un produs ieftin.

Pret bun, util pentru masinile de tonaj ridicat, omologat, sunt doar cateva motive care ne determina sa recomandam acest produs.

Vezi pretul pe eMAG

 

Ce este cricul hidraulic crocodil si cum functioneaza

Printre diversele tipuri de cricuri hidraulice disponibile pe piata, avem doua principale, cel de tip crocodil si cel de tip butelie. In articolul de fata, analizam cricul auto de tip crocodil, uitandu-ne atat la modul de functionare, design, cat si avantaje sau dezavantaje in fata celui de tip butelie.

Un cric hidraulic crocodil este denumit astfel din cauza formei sale si a modalitatii de functionare. Cu doua piese care se deschid, cricul seamana un pic cu un crocodil care isi deschide falcile. Este mai usor si mai sigur de folosit, decat alternativa tip butelie, fiind alegerea mai buna pentru utilizatorii cu autoturisme de mici sau mari dimensiuni.

Unde folosim un astfel de utilaj?

Cricurile de acest tip sunt foarte bune pentru folosire in garaj, la un service auto sau la vulcanizare, dar nu neaparat si pentru tinere in portbagajul masinii, in acel caz varianta manuala fiind mai buna.

Pentru aparatele ce le veti lua cu voi pe teren, va recomand sa fie facut din aluminiu, fiind mai usoare. Altfel, varianta din otel este de preferat, stabilitatea si rezistenta fiind mai bune.

Cum functioneaza un cric hidraulic crocodil auto?

Joase, si potrivite pentru ridicarea autovehiculelor, aceste cricuri au roti pentru a fi amplasate cu usurinta. Sunt dotate cu un levier, ce este folosit pentru a deschide valva sau pentru a o inchide, prin rotirea sa.

Cat despre modalitatea de a ridica cricul si greutatea suportata, acest lucru se face prin apasarea levierului. Lichid hidraulic este pompat in acel moment in cilindru, iar presiunea ce rezulta va ridica cricul, impreuna cu greutatea amplasata pe ea.

Odata ridicat cricul la inaltimea dorita, il blocati prin rotirea levierului intr-un sens. Deblocarea si coborarea se face prin rotirea in sens opus.

Cat poate ridica un cric crocodil hidraulic?

Desi in general sunt considerate mai slabe decat cricurile tip butelie, variantele hidraulice tip crocodil vor putea ridica fara probleme intre 2 si 15 tone, in functie de varianta la care va uitati. Diferenta este ca cele tip butelie au variante care pot ridica si mai mult de atat, dar asta este necesar mai mult pentru profesionisti, nu pentru autoturisme sau camioane mici.

In functie de tipul de vehicul ce trebuie ridicat, avem variante de:

  • 2 tone, pentru masini mici
  • 3 tone, pentru masini de teren mici, limuzine, break-uri
  • 5 tone, pentru masini de teren mari, microbuze, pick-up-uri
  • 6-15 tone, pentru vehicule mari, gen camioane mici si autobuze

In cat timp va ridica masina?

Ridicarea vehiculului este posibila relativ rapid, de obicei cu maxim 10 folosiri a levierului pe care se apasa. Unele variante mai bune sunt dotate cu un sistem rapid, astfel incat veti putea ridica masina cu 3-6 apasari ale levierului.

Cric Hidraulic Crocodil vs Butelie

La alegerea intre un cric hidraulic tip crocodil, si unul tip butelie, ne uitam la cateva lucruri, cum ar fi:

  • Locul unde va fi utilizat: cricul crocodil este mai usor de folosit si mai sigur, in timp ce varianta tip butelie este mai potrivita pentru locuri drepte, fiind mai dificil de pus in pozitie. Trebuie atentie sporita la folosirea celui tip butelie, pentru a preintampina riscuri de accidente.
  • Greutatea ce trebuie ridicata: pentru cei mai multi dintre noi, un cric hidraulic tip crocodil se va descurca foarte bine, fiind perfect capabil sa ridice un autoturism, fie ca vorbim de unul normal sau de o masina de teren. Variante de 2-4 tone sunt necesare in acest caz. Pentru camioane si alte greutati mari, un cric hidraulic tip butelie ar fi o alegere mai potrivita pentru unii, datorita faptului ca va ridica greutati mai mari.
  • Inaltimea de ridicare: are doua componente, inaltimea minima si cea maxima, ambele fiind importante, in functie de ce aveti nevoie sa faceti. Este cu atat mai important sa stiti acest lucru pentru un cric tip butelie, pentru ca fiind mai inalt o sa va trebuiasca varianta corecta in situatia dumneavoastra.

Lasă un comentariu