Top 3 cele mai bune calorifere electrice 2022

Actualizat pe 15 noiembrie, 2022 de Andrei

 

1. TESY CB 3014 E01 R

 •  
   3000 W
 •  
  14 elementi
 •  
  3 trepte de putere
 •  
  Termostat de siguranta
 •  
  protectie anti-inghet

2. Star-Light YOH11G

 •  
  2500 W
 •  
  13 elementi
 •  
  Protectie supraincalzire
 •  
  Termostat reglabil
 •  
  Protectie anti-rasturnare

3. Heinner HOH-Y13S

 •  
  2500 W
 •  
  13 elementi
 •  
  3 trepte de putere
 •  
  Termostat reglabil
 •  
  Protectie supra-incalzire

Care este cel mai bun calorifer electric cu ulei? Aruncam o privire asupra produselor existente pe piata incercand sa le alegem pe cele mai bune, care ofera un raport calitate/pret cat mai satisfacator.

Spre deosebire de alte aparate de incalzire electrice, caloriferele cu ulei sunt mai eficiente datorita principiului de raspandire a caldurii.

Daca o aeroterma sau un convector incalzesc doar aerul din incapere, radiatoarele cu ulei fac mai mult decat atat, contribuind simtitor la incalzirea peretilor incaperii unde sunt amplasate.

Desi se incalzesc mai greu decat o aeroterma, acestea retin caldura mult timp dupa ce au fost oprite oferind o inertie termica superioara.

Top 3 cele mai bune calorifere electrice 2022

1. Calorifer electric TESY CB 3014 E01 R, 3000 W, 14 elementi, 3 trepte de putere, Termostat de siguranta, Termostat reglabil, Protectie anti-inghet

Vezi pretul pe eMAG

Calorifer electric pe ulei, cu putere suficient de mare pentru a sustine confortul termic din incaperi de pana la 70mc si posibilitate de reglare a energiei consumate pe trei trepte, in functie de necesitatile spatiului. Include protectie la inghet, la supraincalzire si la cadere si termostat pentru oprire si pornire automata, in functie de temperatura stabilita si cea din camera.

In situatiile in care este utilizat 24/24, pentru a incalzi incaperi mari si slab izolate, factura la curent poate fi destul de ridicata.

Optiune cu alimentare electrica pentru camere de dimensiuni medii si mari, cu panou de control mecanic si protectii incorporate.


2. Calorifer electric Star-Light YOH11G, 2500 W, 11 elementi, 3 trepte de putere, Termostat reglabil, Protectie supra-incalzire, Protectie anti-inghet, Indicator luminos

Vezi pretul pe eMAG

Varianta tehnica conceputa pentru incaperi de dimensiuni medii, de pana la 40mc, cu putere de 2500W ce poate fi setata pe trei niveluri, in functie de necesarul de incalzire si consumul de energie dorit. Designul include roti si maner pentru transport si panou mecanic de comanda, pentru setarea temperaturii dorite in incapere.

Pentru ca nu include ventilator, aerul din camerele mai mari se va uniformiza ceva mai greu decat in cazul variantelor cu acest tip de sistem.

Este o optiune eficienta si economica, cu alimentare la reteaua de energie electrica, gandita pentru spatii de dimensiuni medii.


3. Calorifer electric cu ulei Heinner HOH-Y13S, 2500 W, 13 elementi, protectie supraincalzire, termostat reglabil

Vezi pretul pe eMAG

Caloriferul electric cu ulei Heinner HOH-Y13S este o soluție excelentă pentru încălzirea casei tale. Cei 13 elemenți asigură o încălzire rapidă, iar datorită celor 3 trepte de temperatură poți seta nu doar temperatura țină, dar controlezi și consumul de energie.

Caloriferul include sisteme de protecție împotriva răsturnării și supraîncălzirii astfel că se va opri automat dacă senzorii săi detectează că ceva nu este în regulă.

Având dimensiuni reduse, nu va ocupa mult spațiu, iar indicatorul luminos îl face ușor de identificat inclusiv pe timp de noapte.


Cel mai bun calorifer electric cu ulei: cum alegi

Atunci cand vei alege cel ami bun calorifer electric cu ulei potrivit nevoilor tale, trebuie sa tii cont de cateva criterii si caracteristici pe care le vei regasi in produsul ales. Mai jos trecem in revista principalale caracteristici si criterii dupa care poti alege cel mai bun calorifer electric cu ulei pentru tine.

Eficienta

Principalul scop al unui radiator cu ulei de calitate este controlul costurilor cu incalzirea. Fii atent la eficienta energeti ca a produsului ales si la treptele de incalzire disponibile.

Unele modele iti vor indica in functie de putere si numarul de elementi capacitatea aproximativa de incalzire in functie de dimensiunea camerei unde va fi folosit. Alege un calorifer electric care iti ofera maximul de caldura cu minimul de energie consumata.

Siguranta in utilizare

Aparatele electrice de incalzire sunt sigure atata timp cat sunt respectate instructiuniule de folosire. Caloriferele electrice cu ulei nu fac nota discordanta.

Alege un calorifer electric cu ulei dotat cu oprire automata in caz de rasturnare si cu senzor de supraincalzire. Daca protectia la supraincalzire nu este prezenta sau nu functioneaza corespunzator, te poti trezi cu scurgeri de ulei fierbinte care pot provoca incendii.

In plus, cel mai bun calorifer electric cu ulei este echipat cu manere de transport care raman reci ep timpul functionarii si roti care nu aluneca si sunt suficient de inalte pentru a permite utilizarea in siguranta si pe un covor mai gros sau alte suprafete inaltate.

Este bine sa nu folosesti caloriferul electric in combinatie cu un prelungitor, deoarece acestea nu suporta de obicei puterea ridicata de functionare si pot surveni accidente nedorite.

Timer si termostat

Timer si control digital calorifer electric cu uleiOrice calorifer electric cu ulei trebuie sa fie dotat cu functii de timer si termostat care te ajuta sa reglezi confortul termic din incapere si sa previi consumul inutil de energie electrica.

Timerul permite programarea functionarii caloriferului doar intre anumite intervale de timp, iar termostatul permite oprirea automata a caloriferului atunci cand se atinge temperatura dorita.

Zgomotul de functionare

La fel ca orice aparat electric, caloriferele cu ulei produc anumite zgomote in timpul functionarii. Probabil vei folosi aparatul si in timpul somnului si ar fi cel mai bine sa alegi un model silentios. Majoritatea modelelor noi de pe piata ofera o functionare cu zgomot redus.

Design

Cel mai bun calorifer electric cu ulei va avea un design care se va potrivi cu restul camerei unde este amplasat. Majoritatea modelelor arata ca un calorifer clasic, insa exista si modele cu un aspect mai modern sau mai futurist. Tine cont ca orice model este dotat si cu un panou de control, unele folosind ecrane luminoase pentru programare, lumini de functionare si diverse forme si tipuri de butoane pentru reglaj. Aspectul general al caloriferului trebuie sa fie in ton cu gusturile si preferintele personale.

Greutatea caloriferului

Greutatea caloriferului electric cu ulei ales este importanta din doua considerente.

Primul ar fi usurinta transportului acestuia. Alege un model usor de transportat. Un calorifer prea greu poate fi anevoios de mutat din loc in loc, mai ales pentru persoanele in varsta sau pentru cei care au nevoie de mutarea repetata a acestuia.

Al doilea aspect legat de greutatea caloriferului este legat de siguranta in functionare. Un calorifer cu o greutate prea mica poate fi daramat cu usurinta, mai ales daca ai copii mici prin preajma, si poate cauza accidente nedorite.

Service si garantie

Cel mai bun calorifer electric cu ulei este oferit cu o garantie de minim 24 de luni. Alege un model de la un producator cunoscut care ofera o unitate de service in apropierea domiciliului tau pentru a rezolva rapid eventuale defecte acoperite de garantie si nu numai.

Un comentariu la „Top 3 cele mai bune calorifere electrice 2022”

Lasă un comentariu