ROBOT DE ASPIRARE ROBOROCK CLEANER S5 MAX, WIFI, ASPIRATOR SI MOP, SMART TOP-UP, NAVIGARE LIDAR, SETARE BARIERE VIRTUALE

Actualizat pe 12 februarie, 2021 de Andrei

La 2 ani dupa lansarea lui Roborock S5 (robot ce poarta si denumirea de S50, S51 sau S55), de altfel si primul aspirator cu mop din portofoliul Roborock, producatorul aduce pe piata S5 Max, un upgrade binevenit pentru predecesorul sau, avand imbunatatita functia pentru mop. Roborock S5 ramane in continuare un robot excelent atunci cand este utilizat preponderent pentru aspirare, insa la capitolul mop ar mai fi loc de imbunatatiri. Se pare ca aceste mici neajunsuri, pe care S5 le avea atunci cand era folosit pentru a da cu mopul, s-au rezolvat odata cu S5 Max.

Asadar, S5 Max pastreaza toate functiile si dotarile pe care le gasim la S5, insa aduce si cateva imbunatatiri atat la nivel software, cat si hardware. Poate cea mai notabila diferenta intre cele 2 modele o regasim la functia de mop, care primeste un upgrade major, facand acest model sa fie unul dintre cele mai bune la acest capitol. Daca la prima generatie mopul este unul destul de ,,basic”, in cazul lui S5 Max situatia se schimba radical.

Vezi pretul pe eMAG

De aceasta data avem parte de un rezervor cu capacitate mai mare (290 ml vs. 150 ml cat are S5) si sistem de dozare care iti permite sa setezi direct din aplicatie cantitatea de apa pe care vrei ca acesta sa o elibereze, in functie de nevoie sau de camera in care functioneaza. In plus, partea pe care se prinde laveta pentru mop este actionata electric si aplica constant presiune pe suprafata pe care trece, pentru rezultate mai bune. Exista si optiunea de a ocoli anumite zone atunci cand este folosit mopul, sau de a-l programa pentru a da cu mopul intr-un anumit interval orar.

Spre deosebire de alte modele, S5 Max vine echipat cu o perie ce pare a fi din silicon, care promite sa stranga mai bine mizeria dar si sa poata fi curatata mai usor. De mentionat faptul ca acesta este si mai silentios, zgomotul produs fiind de maximum 60 decibeli (probabil atunci cand este folosit la putere maxima). A crescut si autonomia – promite pana la 180 de minute de utilizare – avand integrat un acumulator cu aceeasi capacitate precum S5 (5200 Mah). Puterea de aspirare ramane la 2000 Pa, la fel si abilitatea de a trece peste obstacole cu inaltime de pana la maxim 2 centimetri. Cam astea sunt noutatile aduse la nivel hardware.

Vezi pretul pe eMAG

La capitolul software, S5 Max suporta acum separarea camerelor din locuinta, ceea ce inseamna ca poti alege sa faca curatenie doar in anumite camere. In plus, functia de programare este una foarte complexa. Poate fi setat sa porneasca curatenia dintr-o anumita camera intr-un interval orar ales de tine, poti alege puterea de aspirare, dar si cantitatea de apa in functie de fiecare camera.

De exemplu, il poti programa sa inceapa curatenia la ora 9 din bucatarie, iar la ora 11 sa aspire in sufragerie. Poti alege sa dea cu mopul cu ceva mai multa apa intr-o incapere unde exista gresie, iar acolo unde este parchet sa foloseasca mai putina apa.

Vezi pretul pe eMAG

Avantaje
 • Punerea in functiune foarte simpla.
 • Setarile cu aplicatia Roborock foarte simpla.
 • Conectarea aplicatiei Roborock cu Google Home a fost foarte usoara.
 • In biroul meu cu o mocheta de trafic aspirata cu regularitate, am fost surprins sa constat cantitatea de impuritati aspirata in 2 sesiuni de curatare.
 • Mopul fuctioneaza excelent pe mocheta de trafic din birou. Dupa aspirare mopul improspateaza mocheta. Utilizand o solutie speciala care se adauga intr-o cantitate foarte mica in apa pentru mop, se poate dezinfecta mocheta dupa aspirare. Nu as recomanda solutii dezinfectante in locul apei deoarece poate deteriora aparatul. Solutia utilizata de mine este una speciala de uz medical care se adauga intr-o cantitate foarte mica in apa si nu contine alcool sau clor.
 • Programarea pentru curatenie automata este foarte simpla si utila. Trimite notificare pe telefon cu momentul inceperii curateniei si momentul finalizarii.
 • In timpul curateniei, fie automata fie manuala, se poate urmarii pe aplicatie operatiunea in timp real.
 • Anunta cand este necesara golirea recipientului de colectare a prafului.
 • Anunta cand este recomandata spalarea materialului textil al mopului.
 • Se poate seta aplicatia in limba romana, functie prin care robotul are mesajele vocale in romana.
 • Se pot da comenzi pentru a curata la nevoie o anumita zona (sau zone) care se stabileste usor pe harta.
 • Pentru curatenie se poate seta foarte usor nivelul de aspirare si nivelulul de apa utilizat de mop.
 • Poate curata o alta camera fata de cea uzuala foarte usor prin asezarea lui manuala in acea incapere si un simplu start curatenie.
 • Poate curata pe dulap, daca suprafata este plana si fara obstacole, fara sa cada.
 • Pentru curatenia zilnica Roborock S5 Max este neasteptat de eficient. In biroul meu de 20 MP face o curatenie completa pe zona accesibila de 13 MP in 12-13 minute.
Dezavantaje
 • Nu au fost gasite

Lasă un comentariu