Mierea de Manuka – Ce este si unde gasim cel mai mic pret

Actualizat pe 28 octombrie, 2020 de Andrei

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este cea mai eficientă miere din întreaga lume în tratarea unui spectru foarte larg de afecţiuni şi un aliat important al sistemului nostru imunitar. Pentru a te bucura de toate beneficiile acesteia, îţi recomandăm să alegi o miere de Manuka originală şi potrivită nevoilor tale. Află care sunt cele mai importante aspecte de care să ţii cont atunci când cumperi miere de Manuka!

Mierea de Manuka este singura miere studiată în marile universităţi ale lumii şi utilizată de medici în tratarea multor afecţiuni. Aceasta este recomandată în caz de bronșită, sinuzită, dureri în gât, rinită, astm, arsuri la stomac, gastroenterită, gingivită, afecțiuni parodontale sau astenie. De asemenea, mierea de Manuka distruge bacteria Helicobacter Pylori, responsabilă de majoritatea ulcerelor stomacale.

Fiind destul de puţin cunoscută pe piaţa din România, mierea de Manuka este şi unul dintre cele mai controversate produse apicole. Apreciată în întreaga lume pentru beneficiile sale uimitoare, mierea de Manuka este prezentă azi pe rafturile oricărui magazin cu produse naturale. Totuşi, nu orice borcan conţine miere de Manuka originală, 100% naturală. De aceea, dacă vrei să încerci o cură cu miere de Manuka, este recomandat să te informezi foarte bine înainte, pentru a te asigura că alegi o miere 100% naturală, potrivită pentru afecţiunea sau problema ta. Dar ce faci atunci când, în căutările pe internet, îţi apar zeci de articole şi sute de păreri despre mierea de Manuka?

Unde găsim cel mai mic preț la mierea de Manuka

1.  Miere de Manuka cu Factorul MGO™ 100+ este recomandat pentru întărirea imunității. Se poate consuma zilnic, ca îndulcitor sau în scop preventiv, ca aliat al unui organism puternic şi plin de energie. Poate fi utilizată şi ca ingredient în măşti cosmetice pentru ten sau păr.

Cele mai mici preturi:

Vezi pretul pe Manukashop.ro (transport gratuit)

Vezi pretul pe Plantum.ro

Vezi pretul pe Vegis.ro

Vezi pretul pe Apiland.ro

2.  Miere de Manuka cu Factorul MGO™ 250+ este ideal pentru creșterea imunității și în tratarea unor afecțiuni minore (dureri de gât, migrene, alergii, răceli ușoare etc.).

Cele mai mici preturi:

Vezi pretul pe Manukashop.ro (transport gratuit)

Vezi pretul pe Plantum.ro

Vezi pretul pe Vegis.ro

Vezi pretul pe Apiland.ro

3. Miere de Manuka cu Factorul MGO™ 400+ este recomandat în tratarea infecțiilor rezistente, a inflamațiilor, a acidității din stomac sau a refluxului gastric.

Cele mai mici preturi:

Vezi pretul pe Manukashop.ro (transport gratuit)

Vezi pretul pe Plantum.ro

Vezi pretul pe Vegis.ro

Vezi pretul pe Apiland.ro

4. Miere de Manuka cu Factorul MGO™ 550+ este ideal în tratarea infecțiilor precum cele cu stafilococ auriu, helicobacter pylori, candida sau a infecțiilor uzuale rezistente care au fost tratate și cu antibiotic.

Cele mai mici preturi:

Vezi pretul pe Manukashop.ro (transport gratuit)

Vezi pretul pe Plantum.ro

Vezi pretul pe Vegis.ro

Vezi pretul pe Apiland.ro

Informații utile

De unde provine mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este produsă de albine din nectarul florilor arbustului de Manuka, originar din Noua Zeelandă. Arbustul de Manuka are o istorie îndelungată ca plantă medicinală folosită de triburile maori din Noua Zeelandă, ca remediu cu efect antimicrobian, antiinflamator şi în tratarea afecţiunilor digestive sau ale pielii.

Mierea de Manuka din Noua Zeelandă este unul dintre cele mai apreciate produse naturale din întreaga lume, fiind singurul sortiment de miere atât de studiat de cercetători şi utilizat în scop medical în diverse afecţiuni.

Deşi arborele de Manuka se găseşte doar în Noua Zeelandă şi Australia, mierea preparată de albine din nectarul florilor acestui arbust se comercializează în întreaga lume, putând fi achiziţioantă acum şi din România. De aceea, în primul rând, trebuie să verifici dacă mierea respectivă provine din Noua Zeelandă. Doar mierea din Noua Zeelandă este 100% miere de Manuka.

Ce înseamnă MGO™ şi cum îţi dai seama care este conţinutul de MGO™ din mierea de Manuka?

În al doilea rând, verifică pe etichetă care este conţinutul de MGO™ din mierea respectivă. MGO™ este prescurtarea denumirii științifice a substanței active prezentă în mierea de Manuka (metilglioxal). Conform studiilor ştiinţifice, metilglioxalul se formează natural în mierea de Manuka, fiind un precursor găsit în nectarul florilor de Manuka.

Această componentă terapeutică are rolul de a indica puterea antibacteriană a acestui produs apicol. Proprietățile antibacteriene sunt cu atât mai mari cu cât nivelul MGO™ este mai mare. Acest factor este o constantă în mierea de Manuka și se măsoară în mg/kg.

MGO™ este marcă înregistrată și doar mierea testată în mod independent de către laboratoarele certificate și autorizate din Noua Zeelandă poate purta această etichetă.

Cum alegi factorul MGO™?

Trebuie întotdeauna să alegi nivelul MGO™ în funcţie de scopul pentru care vrei să utilizezi mierea de Manuka sau în funcţie de afecţiunea pe care vrei să o tratezi. Astfel, avem următoarea clasificare:

Factorul MGO™ 100+ este recomandat pentru întărirea imunității. Se poate consuma zilnic, ca îndulcitor sau în scop preventiv, ca aliat al unui organism puternic şi plin de energie. Poate fi utilizată şi ca ingredient în măşti cosmetice pentru ten sau păr.

Factorul MGO™ 250+ este ideal pentru creșterea imunității și în tratarea unor afecțiuni minore (dureri de gât, migrene, alergii, răceli ușoare etc.).

Factorul MGO™ 400+ este recomandat în tratarea infecțiilor rezistente, a inflamațiilor, a acidității din stomac sau a refluxului gastric.

Factorul MGO™ 550+ este ideal în tratarea infecțiilor precum cele cu stafilococ auriu, helicobacter pylori, candida sau a infecțiilor uzuale rezistente care au fost tratate și cu antibiotic.

Atenție! Recomandăm folosirea factorului potrivit necesităților tale. Folosirea unui nivel de activitate prea puternic atunci când nu este necesar, poate duce, în anumite cazuri, la apariția unor reacții adverse sau de sensibilitate din partea organismului.

Începe acum o cură cu miere de Manuka MGO™!

Care este diferenţa dintre UMF şi MGO?

Ambele clasificări, UMF şi MGO, sunt folosite pentru a indica acţiunea antibacteriană a mierii de Manuka.

MGO™ este standardul folosit exclusiv de compania Manuka Health New Zealand Ltd. şi măsoară concentraţia de metilglioxal din mierea de Manuka. Metilglioxalul este denumirea științifică a substanței active cu rol antibacterian prezentă în mierea de Manuka. Descoperirea metilglioxalului din mierea de Manuka a fost făcută de profesorul Thomas Henle de la Institutul de Chimie Alimentară de la Universitatea Tehnică din Dresda, Germania. Acest factor este o constantă în mierea de Manuka și se măsoară în mg/kg.

Sistemul de evaluare UMF (Unique Manuka Factor) măsura iniţial nivelul de activitate antibacteriană non-peroxidică al mierii de Manuka în comparaţie cu fenolul (o substanţă dezinfectantă). De exemplu, factorul UMF 20+ este echivalent cu o concentrație de 20% soluție de fenol. Pentru că s-a demonstrat că activitatea antibacteriană non-peroxidică poate fi afectată de condiţiile de ambalare şi păstrare, odată cu descoperirea metilglioxanului, sistemul UMF măsoară acum concentraţia acestei substanţe, dar şi-a păstrat vechiul mod de numerotare.

Diferența dintre factorul MGO şi UMF constă în faptul că sistemul MGO măsoară şi reflectă în mod direct conținutul de MGO din miere (adică MGO100 + conține cel puțin 100 mg pe kg de miere), în timp ce sistemul UMF este o scală reprezentativă simplă, ce reflectă puterea antibacteriană a mierii de Manuka.

Iată care este corespondenţa dintre factorul MGO şi factorul UMF:

 

Cine este compania producătoare?

Atunci când cumperi miere de Manuka este, de asemenea, foarte important să te asiguri că firma de la care provine respectiva miere este una de încredere. Alege un brand care deţine certificări privind calitatea şi siguranţa proceselor prin care trece mierea de Manuka.

Compania Manuka Health are toate certificările necesare. În cadrul laboratorului, mierea de Manuka este supusă mai multor teste pentru verificarea autenticităţii, a nivelului de MGO şi a calităţii.

După ambalare, fiecare lor de miere de Manuka este testat din nou pentru a se asigura calitatea şi nivelul de MGO înscris pe etichetă.

Manuka Health este lider în studierea mierii de Manuka şi a propolisului şi este prezentă în peste 45 de tări din toată lumea. Toate produsele Manuka Health sunt realizate şi ambalate în Noua Zeelandă. Mierea de la Manuka Health se comercializează în ambalajul original.

Echipa specializată de experți în miere de la Manuka Health este dedicată procesării și depozitării cu atenție a mierii și protejării proprietăților sale unice, pentru a se asigura că își păstrează calităţile naturale și are o textură frumoasă, catifelată, pentru o experiență de utilizare desăvârşită.

Lasă un comentariu