Cele mai bune Espressoare automate 2023

Actualizat pe 10 noiembrie, 2023 de Andrei

Echipa noastră a petrecut mai mult de 12 de ore pentru a analiza cele mai bune espressoare automate de pe piață. Am reușit să analizăm 7 produse și am aflat care este cel mai bun espressor automat. Toată această analiză adaugă valoare recomandărilor noastre în care poți avea deplină încredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 5 ori datorită faptului că  apar mereu produse noi pe piață, iar noi încercăm să ținem pasul cu acestea.

Ziua bună se cunoaște de dimineață.  Iar orice zi poate fi începută cu dreptul cu ajutorul unei cafele de calitate băute dimineața. Dar nu numai atunci cafeaua contează. O pauză alături de o cafea bine preparată este mai relaxantă, o masă îmbelșugată poate fi încununată cu un tip de cafea care să accelereze digestia și o întâlnire cu prietenii la tine acasă acompaniată de această băutură va fi mai activă.

Cele mai bune espressoare automate

1. Espressor automat Philips Seria 4300 EP4349/70

Philips Seria 4300 EP4349

Vezi Pret (Black Friday)

De când am achiziționat espressorul automat Philips Seria 4300, ritualul meu zilnic de cafea s-a transformat complet. Acest aparat nu este doar un simplu espressor, ci un adevărat centru de comandă pentru orice iubitor de cafea.

Design și Funcționalitate Cu un design modern și elegant, în culoare neagră, se potrivește perfect în orice bucătărie. Ecranul digital TFT este intuitiv și ușor de folosit, permițându-mi să selectez rapid dintre cele 8 băuturi disponibile. Fie că prefer o simplă espresso sau un cappuccino cremos, acest espressor îmi oferă întotdeauna rezultatele dorite.

Philips Seria 4300 EP4349

Vezi Pret (Black Friday)

Calitatea Cafelei Calitatea cafelei este excepțională, datorită sistemului de lapte LatteGo care adaugă un strat perfect de spumă de lapte. Râșnița ceramică asigură o măcinare uniformă a boabelor de cafea, păstrând aroma și prospețimea lor. Am apreciat și opțiunea de a folosi cafea măcinată, ideală pentru zilele în care doresc să experimentez cu diferite arome.

Philips Seria 4300 EP4349 functii

Vezi Pret (Black Friday)

Funcții Personalizate Funcția Memo este o caracteristică deosebită, permițându-mi să salvez preferințele pentru două profiluri diferite. Astfel, pot prepara rapid cafeaua preferată, fără a fi nevoie să ajustez setările de fiecare dată.

Ușurința de Întreținere Întreținerea este simplificată datorită filtrului AquaClean, care reduce necesitatea decalcifierii și asigură o durată de viață mai lungă a aparatului. Curățarea sistemului LatteGo este, de asemenea, un proces rapid și fără bătăi de cap.


Ce ne-a plăcut

 • Calitatea cafelei: Am fost impresionat de gustul bogat și aroma intensă a cafelei, indiferent de tipul ales.
 • Diversitatea băuturilor: Posibilitatea de a alege dintre 8 tipuri diferite de băuturi este fantastică, satisfăcând toate preferințele.
 • Ușurința de utilizare: Ecranul TFT și interfața intuitivă fac utilizarea acestui espressor un adevărat deliciu.
 • Sistemul LatteGo: Spuma de lapte este mereu perfectă, adăugând un plus de savoare fiecărei băuturi.

Ce nu ne-a plăcut

 • Dimensiunea rezervorului de apă: Pentru un utilizator frecvent, capacitatea rezervorului de apă s-ar putea dovedi a fi insuficientă, necesitând reumplerea destul de des.
 • Prețul: Deși calitatea este indiscutabilă, prețul espressorului poate fi un factor limitativ pentru unii cumpărători.

 

2. Espressor automat Saeco PicoBaristo Deluxe SM5573/10

Prezentare Video

Vezi pretul pe eMAG

Espressorul Saeco PicoBaristo Deluxe este perfect pentru orice băutor împătimit de cafea. Acesta are 13 rețete de preparate cu cafea predefinite. În plus, Saeco PicoBaristo Deluxe mai are și 4 profiluri costumizabile care se pliază pe gusturile fiecărui membru al familiei.

Râșnița ceramică și cele 12 trepte de măcinare a cafelei asigură o aromă extraordinară fiecărui preparat. De asemenea, espressorul are o putere suficient de mare pentru a prepara o spumă pufoasă și un cappuccino cremos, indiferent de calitatea bobului de cafea.

Saeco PicoBaristo Deluxe are funcție de autocurățare în 3 trepte. Cele mai bune rezultate sunt obținute cu produsele de la Saeco, ceea ce unii ar putea considera un dezavantaj. Totuși, având în vedere că presiunea apei în timpul curățării este foarte mare, poți folosi orice alt produs destinat espressoarelor din comerț.

Avantaje importante:

 • 13 rețete de preparate predefinite
 • Funcție de personalizare a rețetelor
 • 12 trepte de măcinare a cafelei
 • Râșniță ceramică
 • Autocurățare

 

3. Espressor automat Philips EP3221/40

Prezentare Video

Vezi pretul pe eMAG

Philips EP3221/40 este un espressor perfect pentru orice familie. Acesta prepară 4 rețete automate: espresso, espresso lung, americano și cafea. Pe baza acestora poți crea și latte, machiatto sau chiar cappuccino, folosind sistemul de spumare.

Râșnița ceramică este reglabilă, ceea ce înseamnă că poți să setezi granulația cafelei în funcție de tipul cumpărat dar și de preparatul pe care vrei să îl încerci. Aceasta este durabilă și are capacitatea de a râșni foarte fin. De asemenea, dacă nu vrei să cumperi cafea boabe, poți să folosești și cafea măcinată deoarece are această funcție.

Unii oameni susțin că acest espressor este zgomotos, însă acest lucru se datorează faptului că râșnește cafea. Iar alții au observat că recipientul pentru reziduuri este prea mic. Supraîncărcarea acestuia poate fi evitată, prin curățarea periodică. Totuși, espressorul automat cu râșniță Philips EP3221/40 are foarte multe funcții extraordinare, astfel încât balanța se înclină în favoarea avantajelor pe care le oferă.

Avantaje importante:

 • 4 reţete
 • Suport ceașcă reglabil
 • Sistem de spumare a laptelui
 • Râșniță ceramică reglabilă
 • Opțiune cafea măcinată

 

Cele mai bune espressoare automate pentru cafea măcinată

Espressoarele automate sunt extraordinare pentru oamenii care se grăbesc sau nu vor să stea într-un singur loc atunci când prepară cafeaua. Dacă ai un astfel de aparat în casă, atunci cafeaua va fi gata atunci când ieși din duș. Iar atunci când te vizitează prietenii nu va mai trebui să păzești aragazul ca să nu dea cafeaua în foc pentru că un espressor va face totul pentru tine. Dar îți poți servi prietenii cu preparate pe bază de cafea cum sunt latte-urile sau cappucino. Trebuie doar să te asiguri că are destulă cafea măcinată în rezervor.

1. Espressor automat Jura ENA8

Vezi pretul pe eMAG

JURA ENA Micro 90 este espressorul perfect pentru ține, oferindu-ți o gamă variate de funcții și avantaje pentru a pregăti o cafea care îți va cuceri nu doar papilele gustative, ci și sufletul. Acesta optimizează gustul prin injectarea apei fierbinți sub presiune în pulberea de cafea. În funcție de cât de dese sunt aceste jeturi de apă, poți seta 10 niveluri de tărie. În plus, acesta prepară 6 specialități de cafea printre care se numără: Flat White, latte macchiato, cappuccino, cafea simplă, espresso și ristretto.

Râșnița de cafea integrată Aromă G3 îți oferă avantajul de a bea o cafea din boabe proaspăt măcinate și cu o aromă fără egal. În ciuda prețului ridicat, toți iubitorii de cafea au nevoie de acest aparat deoarece oferă experiența unei cafele băute la un bistro italian chiar la tine acasă. Bucură-te de un aparat de cafea care o să-ți sensibilizeze și o să-ți rafineze gustul și modul în care știai că se degusta o cafea.

Avantaje importante:

 • Prepară 6 tipuri de specialități din cafea
 • Detectare automată a filtrului cu sistemul de apă integrat
 • Extracție prin tehnologia de pulsare
 • Recunoaștere automată a cafelei premăcinate, cu programare pe 10 niveluri
 • Râșniță de cafea încorporată Aroma G3
 • Funcție de preîncălzire bazată pe tehnologie inteligentă

 

2.  Espressor automat Philips EP5365/10

Prezentare Video

Vezi pretul pe eMAG

Cu espressorul Philips EP5365/10 poți prepara cafele delicioase foarte comod chiar la tine acasă. Acesta are 5 rețete de băuturi prestabilite: cafea, espresso, cappuccino, latte și machiatto. Râșnița de cafea este ceramică și poți să îi setezi gradul de intensitate, prin urmare, poți să prepari cafea așa cum îți dorești tu.

Un avantaj al Philips EP5365/10 este faptul că poți să îi setezi profilul utilizatorului cu propriile rețete, în cazul în care dorești ca preparatul pe bază de cafea să aibă un alt gust sau intensitate decât cea a partenerului. Rețetele, pot fi și ele modificate. De asemenea, carafa de lapte integrată este un bonus, deoarece aparatul adaugă lapte atunci când este nevoie.

Un dezavantaj pentru unii este faptul că are integrat un ciclu de curățare după fiecare preparare. Astfel, atunci când vrei să faci mai multe cafele, trebuie să aștepți finalizarea ciclului de curățare, care, ce-i drept, nu durează foarte mult. Trebuie să știi că piesele demontabile pot fi spălate individual. În plus, Philips EP5365/10 are filtru de apă Aqua Clean integrat, astfel, cafeaua ta va fi preparată cu apă cât mai curată.

Avantaje importante:

 • 5 rețete de băuturi prestabilite
 • Profil de utilizator
 • Râșniță ceramică
 • Carafă de lapte integrată
 • Sistem AquaClean

 

3. Espressor automat De’Longhi Magnifica ESAM3000B

Vezi pretul pe eMAG

DeLonghi Magnifica ESAM3000B beneficiază de avantajele oferite de către unul dintre brandurile de top din acest domeniu. Grație multiplelor funcții integrate (spumare, râșnire automată a boabelor de cafea, blocare termică, intrare în stand-by și auto-curățare), acest expressor de cafea este ideal pentru orice gospodărie. Rezervorul de 1,8 litri este mai mult decât suficient pentru a pregăti atât cafele clasice în număr ridicat, cât și cafele espresso sau cappuccino de calitate superioară. Râșnița de cafea integrată contribuie la economisirea de energie și spațiu.

Greutatea ridicată, de 10 kilograme, este unul dintre impedimentele acestui produs, dar, grație celorlalte caracteristici, această trăsătură devine inofensivă. Prețul de 2499 Ron este cel mai bun de pe piață pentru categoria să de produse, iar compartimentul de depozitare a cafelei (200 grame) îl ajută pe utilizator să reîncarce rezerva după o perioadă îndelungată de utilizare.

Avantaje importante:

 • Putere sporită de 1450 W și posibilitatea de a utiliza atât cafea măcinată, cât și cafea boabe
 • Râșniță de măcinat cafeaua boabe inclusă
 • Numeroase funcții de ajustare a calității cafelei și de economisire a energiei electrice
 • Dispozitiv de spumare integrat

Cele mai bune espressoare automate cu pod de cafea

Espressoarele automate cu pod de cafea sunt create pentru cei care doresc să controleze întregul proces de preparare al cafelei. Dacă ești începător și îți dorești să bei acasă o cafea ca la un cafegiu cunoscut, atunci acest tip de espressor nu este pentru tine. Însă, dacă știi exact ce îți dorești, atunci un espressor cu pod îți oferă oportunitatea de a-ți prepara cafeaua așa cum vrei tu.

1. Espressor manual De’Longhi Dedica Style EC 685, 1300 W, 15 Bar, 1.1 l, Slim, Inox

Vezi pretul pe eMAG

Primul lucru pe care îl observați despre DeLonghi EC-685 este designul său elegant. Alte mașini de espresso pe care le-am analizat, în special cele care folosesc un pod de cafea, sunt mari și voluminoase și ocupă mult spațiu pe blatul din bucătărie.

Acest model este elegant și compact și se va potrivi frumos în orice bucătărie. De asemenea, este foarte ușor de utilizat, obținând 9 din zece puncte în testele noastre de ușurință în utilizare. Dacă ați avut vreodată experiență în utilizarea unui espressor, veți putea folosi imediat DeLonghi EC-685 , imediat ce l-ati scos din cutie. Dacă nu aveți nicio experiență anterioară, instrucțiunile aparatului sunt foarte simple și ușor de urmat și ar trebui să vă treacă de cel mult o dată sau de două ori prin procesul de preparare.

Avantaje importante:

 • Conceput pentru a se potrivi perfect in orice bucatarie, ocupand un spatiu mic;
 • Tehnologia thermoblock ofera cafelei o temperatura perfecta;
 • Functie apa fierbinte;
 • Rezervor de apa detasabil;
 • Tava de scurgere detasabila permite folosirea canilor de pana la 12 cm inaltime;
 • Timp de incalzire rapid: 40 secunde;
 • Sistem anti-picurare;
 • Panou de control usor de utilizat cu 3 butoane luminoase;
 • Pompa profesionala de 15 bar.

Prezentare Video

Vezi pretul pe eMAG

 

2. Espressor manual De’Longhi EC221.B, Dispozitiv spumare, Sistem cappuccino, 15 Bar, 1 l, Oprire automata, Negru/Gri

Vezi pretul pe eMAG

Espressorul automat DeLonghi EC221.B este unul dintre cele mai versatile espressoare de pe piață. Cappuccino System creează preparate cremoase și cu o spună densă. Espressorul simplu, este și el, foarte aromat. Având în vedere că poți să controlezi emisia de aburi, poți să prepari mai multe tipuri, fără să fii nevoit să ai aceeași bază de espresso clasic. Dispozitivul de spumare, este și el complex, el putând prepara mai multe tipuri de spumă, mai mult sau mai puțin densă.

Aparatul are sistem de economisire a energiei electrice. Acesta intră în stand-by după fiecare utilizare și este, astfel, mereu pregătit pentru a fi pus în funcțiune. De asemenea, ledurile indicatoare te ajută să îi faci setările în diminețile în care ai neapărat nevoie de cafea.

Acest espressor De’Longhi nu are rețete prestabilite, ceea ce este de așteptat de la un aparat cu pod de cafea. Însă, funcția de cappuccino este extrem de comodă atunci când vrei să prepari o băutură caldă cofeinizată și cremoasă.

Avantaje importante:

 • Sistem automat pentru cappuccino
 • Dispozitiv de spumare
 • Emisie de aburi reglabilă
 • Sistem economisire energie electrică
 • Sistem anti-picurare

 

3.  Espressor Bosch Tassimo Suny TAS 3203, 1300 W, 3.3 bar, 0.8 l, Capsule, Rosu

Vezi pretul pe eMAG

Bosch Tassimo Suny TAS 3203 este un espressor cu capsulă cu care poți prepara 8 rețete de cafea, de la espresso simplu până la cappuccino cremos. Rezervorul de apă este detașabil  pentru a fi ușor de umplut cu apă.  Iar suportul de ceașcă este reglabil, astfel poți să prepari direct în cană preparatul preferat, fără să fie nevoie să îl torni dintr-un recipient într-altul.

Acest espressor este economic, el având funcție de economisire a energiei electrice și se oprește singur după o perioadă de nefolosire, ceea ce înseamnă că evită și foarte multe accidente. Curățarea automată este și ea un plus, deoarece nu mai trebuie să te chinui să îl desfaci și să îl speli singură.

Bosch Tassimo Suny TAS 3203 nu are rețete personalizabile, deoarece mixul de băutură este făcut în capsulă de producător. Poți, însă, să cumperi cât mai multe poduri pentru a găsi preparatul preferat.

Avantaje importante:

 • 8 rețete
 • Suport ceașcă reglabil
 • Rezervor de apă detașabil
 • Sistem economisire energie electrică
 • Curățare automată

Cum alegi espressoarele automate

Ideea de a cumpăra un espressor este, cu siguranță, una bună. Cu puțin ajutor, o să ai parte de o cafea bună de dimineață sau de un cappucino aromat după masă, băuturi care vor rivaliza cu ceea ce este servit într-o cafenea la suprapreț. De asemenea, acasă poți experimenta cu diverse sortimente și amestecuri, până vei descoperi ceea ce ți se potrivește cu adevărat. Cele mai multe espressoare au și un dispozitiv pentru spumă încorporat, așa că poți prepara și băuturi latte în voie. Sunt câteva aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cumperi un espressor: ușurința de a-l utiliza, simplitate sau complexitate (incluzând funcția de bază sau chestii sofisticate și automatizări), spațiul ocupat și bugetul pe care-l ai la dispoziție.

Espressoarele automate sunt mașinării sofisticate care fac aproximativ toată treaba, de la măcinatul cafelei boabe până la a turna în ceașcă. Fiecare ciclu de utilizare include măcinarea cafelei boabe, dozarea cafelei măcinate în infuzor și presarea acesteia, dozarea aburului fierbinte spre infuzor, curățarea infuzorului și vărsarea cafelei uzate într-un compartiment pentru resturi. Un ciclu ia câteva minute, și tot ceea ce trebuie să faci este să iei cana plină de cafea și să pui una goală în loc, pentru a repeta procesul. Majoritatea espressoarelor automate au și un dispozitiv de spumare automat și programe care prepară cafe latte. Spre deosebire de espressoarele manuale și semiautomate, cele automate nu necesită cunoștințe prealabile pentru prepararea unei cafele excelente, trebuie doar citit manualul de utilizare și umplute compartimentele pentru apă și cafea. O variație a acestor espressoare sunt cele cu pod-uri sau capsule. Pentru acestea, procesul de preparare este mult simplificat. Plasezi capsula în spațiul dedicat, pui cana și în foarte scurt timp ai la dispoziție cafeaua favorită fără alte complicații.

Când cumperi un espressor automat, ia în considerare locul în care vrei să-l pui. De obicei acestea sunt mai mari decât espressoarele semiautomate, deoarece opțiunile pe care le au incluse cer mecanisme complicate, care au nevoie de mai mult spațiu în interiorul carcasei. De asemenea, la mărimea espressorului contribuie și capacitatea rezervoarelor de apă, de cafea și de lapte. Iarăși, un espressor care are opțiunea de a umple două cești în același timp va ocupa mai mult spațiu decât unul care poate umple doar o singură ceașcă. Dimensiunea medie a unui espressor automat cu râșniță va fi în jur de 46 cm x 36 cm x 12 cm, pe când unul automat cu cafea măcinată va avea dimensiuni mai mici.

Dacă ești un iubitor al cafelei espresso, trebuie să iei în considerare faptul că presiunea de operare a aparatului este unul dintre cele mai importante caracteristici ale acestuia. Un espresso cu adevărat bun, gustos și cu o spumă de calitate va avea o presiune de operare de cel puțin 9 bari, iar pentru un espresso de calitate, presiunea ideală de operare este în jur de 15 bari. O presiune de operare sub 9 bari va duce la o cafea slabă, apoasă, similară celei preparate la o cafetieră cu filtru, iar de spumă nici nu poate fi vorba. Presiuni mai mari de 15 bari sunt recomandate espressoarelor semiindustriale sau industriale, acele mașinării mari pe care le vezi în baruri și cafenele.

Timpul de preparare al cafelei este alt aspect de luat în considerare. Și aici este vorba nu doar de cât aștepți pentru a fi cafeaua gata, dat fiind faptul că majoritatea espressoarelor automate pot fi programate pentru a face cafeaua la o anumită oră, ci timpul necesar pentru ca rezultatul obținut, cafeaua din ceașcă, să aibă un gust intens. Pentru un shot de espresso de 30 de mililitri, timpul ideal de preparare este de circa 30 de secunde. Dacă se sare foarte mult peste această limită, fie cafeaua măcinată din infuzor se va degrada, pierzând din aromă sau denaturând gustul, fie rezultatul va fi o cafea prea diluată. În cazul espressoarelor automate cu pod-uri, timpul de preparare este, de obicei, prestabilit în funcție de sortimentul dorit.

Râșnița de cafea este una dintre opțiunile unui espressor automat la care nu ar trebui să renunți. Deși crește costul de achiziție, râșnița îți oferă nu numai posibilitatea de a savura o cafea proaspăt măcinată. Mai important decât acest aspect este faptul că vei putea regla granulația necesară cafelei măcinate în funcție de băutura pe care vrei să o prepari.

Un espressor automat cu râșniță îți va oferi posibilitatea să îi umpli rezervoarele cu cafea boabe, apă și lapte. Cu cât sunt mai mari aceste compartimente, cu atât mai mult autonomia de funcționare va fi mai ridicată, dar și spațiul ocupat va fi pe măsură. Pentru un aparat de dimensiuni medii, capacitatea de stocare a cafelei boabe va fi de circa 400 de grame, iar volumul apei de 2 litri. Un espressor automat cu cafea măcinată are avantajul de a stoca o cantitate de cafea mai mare, iar spațiul ocupat în bucătărie va fi mai mic.

O cafea de calitate se prepară cu apă încălzită la 90 de grade Celsius. Atunci când alegi un espressor automat, ține cont de această valoare. Espressoarele din clasa medie vor avea această temperatură de lucru garantată iar în cazul celor din clasa superioară îți poți alege temperatura de operare a apei, în funcție de gust și de băutura pe care o prepari. Pe lângă acest lucru, espressoarele de calitate superioară au și opțiunea de a preîncălzi ceașca de cafea înainte să fie umplută, pentru ca băutura să se păstreze caldă mai mult timp. Tot pentru a păstra băutura caldă, piedestalul celor mai multe espressoare este reglabil pe înălțime, pentru ca ceașca să fie cât mai aproape de picurător.

Întreținerea unui asemenea aparat te va costa timp sau bani. Un espressor automat cu râșniță de cafea de calitate superioară va avea opțiuni de autocurățare a compartimentului și a conductelor de lapte, precum și a infuzorului, pe când unul de clasă medie va trebui curățat manual, ceea ce îți va lua din timp. În cazul unui espressor automat cu pod-uri, curățarea nu este necesară deoarece cafeaua preparată nu vine în contact direct cu aparatul, ci se scurge direct în ceașcă.

Consumul de curent electric este aspectul final care trebuie luat în considerare. Dacă ești înclinat spre protejarea planetei, poți alege un aparat cu un consum mic de energie, sub 1000 W, însă, de obicei, acestea nu dispun de foarte multe extraopțiuni și automatizări. Espressoarele de calitate înaltă vor consuma, în general, peste 1450 W.

Dacă după toate aceste aspecte te-ai hotărât să îți cumperi un espressor automat, nu uita de calitatea cafelei pe care o vei folosi. O cafea preparată și prăjită cu grijă, mai scumpă, îți va garanta un gust mai plăcut și mai intens, pe cât o cafea de calitate inferioară va avea un gust fad sau chiar spre acru.

Lasă un comentariu