Cele mai bune aparate sous-vide 2021

Actualizat pe 7 iunie, 2021 de Andrei

Știai că prepararea alimentelor sous-vide permite căldurii să fie transferată în cel mai eficient mod, crescând durata de valabilitate a acestora și prevenind pierderea aromelor volatile și a umidității lor? Ce înseamnă asta? Că alimentele (carnea, legumele, deserturile etc.) își vor păstra frăgezimea, aroma, gustul natural și obții un fel de mâncare plin de nutrienți esențiali.

Sunt o mulțime de retete sous vide delicioase, care sigur ți-ar plăcea și ție. Însă, ai nevoie de un dispozitiv special. În acest articol, descoperi care sunt cele mai bune aparate sous-vide de pe piață, ce caracteristici trebuie să aibă și la ce să fii atent când achiziționezi unul. Îți spunem și cum se realizează gătitul sous-vide, avem sfaturi pentru îmbunătățirea tehnicii și răspundem la cele mai întâlnite întrebări legate de acest subiect.

Top 5 Cele mai bune aparate sous-vide 2021

1. Caso SV 1200 Pro Smart

Dispozitiv complet impermeabil, ce poate fi controlat prin aplicația Caso Control pentru a duce gătitul alimentelor la următorul nivel.

Acest stick pentru gătit de la Caso aduce în bucătăria ta profesionalismul bucătăriilor din restaurantele de 5 stele, într-o formă simplă de utilizat, care-ți garantează gustul incredibil al alimentelor, de fiecare dată. Tot ce trebuie să faci este să pui ulei, condimente, legume și ingredientul de bază, cum ar fi carnea, apoi să îl fierbi în apă, la temperatura pe care o setezi.

Dispozitivul vine cu o aplicație proprie, ce transformă utilizarea lui într-o experiență plăcută și foarte simplă. Pe lângă stick-ul Sous-Vide, sunt incluse un manual de instrucțiuni detaliate și o listă a temperaturilor de gătit pentru diferite alimente. Cu toate acestea, nu ai nevoie de instrucțiuni atunci când lucrezi cu aplicația, aceasta sugerându-ți opțiuni de unde să alegi.

Când temperatura țintă este atinsă, LED-ul de notificare devine alb și dispozitivul emite un scurt sunet. Dacă se evaporă prea multă apă în timpul procesului de gătit, dispozitivul se oprește, emite un sunet și trimite o notificare pe telefonul mobil. Pentru a ști când s-a încheiat procesul de gătit, pe aplicație se afișează o notificare, urmată de un sunet specific. Dispozitivul revine apoi în modul de așteptare. Sunetele sunt de o intensitate scăzută, nu trebuie să îți faci griji din această privință.

Cu toate acestea, cablul este destul de scurt, iar pentru a conecta aparatul la Wi-Fi o să trebuiască să ai cunoștințe tehnice sau să vizitezi site-ul producătorului pentru îndrumare.

Avantaje
 • Încălzește apa constant și menține temperatura mult timp;
 • Interacțiunea cu aplicația proprie simplifică mult utilizarea aparatului, oferind posibilitatea de a-l controla de la distanță;
 • Este silențios;
 • Încălzirea alimentelor este plăcută și rapidă, lasă carnea fragedă și cu un gust natural.
Dezavantaje
 • Cablul putea fi mai lung;
 • Conectarea aparatului la Wi-Fi este destul de dificil de realizat.

Vezi pretul pe eMAG

 

2. Unold U58915

Intuitiv de folosit, ușor de curățat și foarte puternic, aparatul de la Unold nu poate lipsi din bucătăria ta.

Aparatul de la Unold se deosebește de celelalte dispozitive prin ușurința manevrării. Dimensiunile sunt reduse, nu ocupă mult spațiu în bucătărie și funcționează perfect. Circulația apei este excelentă, deși scoate zgomote care i-ar putea deranja pe cei mai sensibili.

Dacă vrei să ai parte de noi experiențe culinare, aparatul vine și cu o carte de bucate pe care le poți încerca folosind această tehnică de gătire a alimentelor. După procesul de gătire, carnea este îmbibată în arome, tot ce rămâne de făcut fiind s-o rumenești într-o tigaie.

Montarea este simplă și se poate realiza și fără manualul de instrucțiuni. Apa se încălzește uniform, iar aparatul menține temperatura acesteia exact până la finalul timpului pe care l-ai setat.

Avantaje
 • Menține temperatura cu variații minimale;
 • Este puternic, încălzind apa într-un timp foarte scurt;
 • Este mic și poate fi depozitat ușor în bucătărie, fără să încurce;
 • Materialele sunt de calitate superioară.
Dezavantaje
 • Nu este tocmai silențios;
 • Clema suportului este puțin instabilă.

Vezi pretul pe eMAG

3. Laica SVC107

Datorită aparatelor de gătit Laica Sous Vide, acum poți găti feluri de mâncare acasă și obții rezultatele bucătarilor de top.

Aparatul sous vide laica este unul dintre cele mai bune aparate de acest fel de pe piață. Se utilizează foarte simplu, având un ecran LED pe care sunt afișate temperatura și timpul pe care l-ai ales, este puternic și are și temporizator de setare a minutelor. Ceea ce e foarte sigur și util aici este clapeta de prindere a aparatului. Fiind dintr-un material calitativ, dispozitivul nu alunecă de pe recipient, iar tu nu trebuie să te îngrijorezi de faptul că se poate scufunda în apă datorită casco design sous vide. Este puternic, fiind un cascp sv1200, dându-ți posibilitatea să gătești alimentele într-un timp scurt.

Procesul de gătit este cu adevărat accesibil: după ce ai introdus în pungă alimentul pe care dorești să-l pregătești, introduci aparatul sous vide Laica într-un recipient cu apă, având grijă ca volumul să fie între marcajele MIN și MAX marcate pe tija de oțel. Apoi setează timpul de pregătire și temperatura, apăsă butonul de pornire, iar odată ce acest punct este atins, introdu punga în apă.

Căldura va găti alimentele uniform pe toată grosimea sa, datorită prezenței ventilatorului inferior, care va menține apa în mișcare și va conferi uniformitate procesului de gătit.

Dacă îți dorești o temperatură extrem de precisă, trebuie să știi că acest aparat va încălzi apa cu jumătate de grad mai puțin decât este setat.

Pros & Cons

Avantaje
 • Este ușor de manevrat și foarte intuitiv;
 • Ecran LCD monocrom cu buton pentru pornire/ oprire, ecran pe care se pot observa foarte ușor și temperatura, precum și timpul ales;
 • Silențios;
 • Are un cod QR pe pachet ce poate fi accesat pentru a descărca rețete de gătit.
 • Are aplicație și poate fi monitorizat ușor.
Dezavantaje
 • Încălzește apa cu jumătate de grad mai puțin decât ar trebui;
 • Instrucțiunile de folosire nu sunt bine structurate.
 • Nu are aplicație pentru telefonul mobil.

Vezi pretul pe eMAG

 

4. Kombiset VC300 & SV200

Un set format dintr-un aparat de vidat și un stick sous-vide la un preț avantajos, ce surprinde prin calitate și profesionalism.

O să vorbim pe rând despre cele două dispozitive de la brandul german de renume internațional, Caso. Aparatul de vidat profesional funcționează impecabil, făcând posibilă vidarea alimentelor într-un timp foarte scurt. Tăietorul asigură o alunecare lină peste punga de plastic, însă nu recomandăm folosirea unei pungi subțiri deoarece căldura aparatului o va topi. Această unitate are 3 moduri pe care le poți alege: sigilare, aspirare fără sigiliu, iar a treia opțiune este o combinație între cele două, sigilând și aspirând aerul în același timp. În acest mod, o să poți vida diferite alimente, menținându-le aroma și gustul natural o perioadă lungă.

Și, pentru că tot se promovează gătitul sănătos și gustos, aparatul SV 200 vine să completeze peisajul. Acesta încălzește apa la temperatura pe care ai setat-o și o menține astfel până când programul s-a terminat. Este simplu de folosit, are dimensiuni reduse și nu a prezentat niciun defect până acum, în afara faptului că poate să scoată puțin zgomot la utilizare.

Vezi pretul pe eMAG

Avantaje
 • Ambele dispozitive sunt ușor de utilizat;
 • Pachet avantajos format din stick pentru gătit Sous Vide și aparat de vidat Caso Germnay;
 • Se pot vida alimente moi fără a le strica forma sau consistența;
 • Stick-ul este potrivit pentru aproape toate vasele rezistente la căldură și păstrează o temperatură constantă a apei.
Dezavantaje
 • Aparatul de vidat poate să topească pungile dintr-un plastic prea subțire;
 • Stick-ul pentru gătit scoate zgomot în momentul în care este pus în funcțiune;

Vezi pretul pe eMAG

 

5. Laica SVC200

Aparat de gătit sous vide, ce îți permite să pregătești mai multe feluri de mâncare în același timp, fiind compact și foarte elegant.

Acest aparat sous vide este foarte util în cazul familiilor mai mari, sau celor care își doresc să prepare mai multe feluri de mâncare în același timp. Are un grătar interior care îți permite să plasezi mai multe pungi, fiind distanțate între ele si oferindu-ți posibilitatea să ai mai multe feluri de mâncare gătite uniform.

Aparatul este ușor de instalat și foarte convenabil deoarece nu trebuie să verifici pungile în timpul gătirii datorită stabilității grilajului. Nu necesită îndemânare, grijă foarte mare sau atenție, fiind intuitiv de folosit. Nu scoate sunete deranjante și este incredibil de ușor de curățat. Având în vedere că alimentele ambalate nu intră în contact cu recipientul, tot ce trebuie să faci este să îl cureți ușor cu o lavetă sau să îl clătești.

Este o opțiune foarte bună pentru a găti sănătos, iar rețetele pe care le ai pe site-ul companiei sunt foarte simple și bogate. Tot acolo o să găsești și instrucțiuni de folosire mai detaliate, întrucât cele care vin în cutie sunt destul de încurcate. Încă un minus este dat de faptul că aparatul încălzește apa doar de la 40 °C în sus, nu de la 0 °C ca în cazul majorității dispozitivelor de acest fel.

Avantaje
 • Are grătar intern ce permite plasarea mai multor pungi, făcându-le să se gătească uniform;
 • Este silențios;
 • Ușor de instalat și foarte simplu de folosit;
 • Ușor de curățat.
Cons
 • Instrucțiunile de utilizare nu sunt bine detaliate;
 • Nu este foarte puternic.

Vezi pretul pe eMAG

 

Ghid de cumpărături

O să explicăm în amănunt ce înseamnă gătitul sous-vide și de ce aceste aparate pe care tocmai le-am enumerat sunt atât de utile în pregătirea unui fel de mâncare gustos. Mai mult decât atât, îți spunem și ce caracteristici trebuie să întrunească un astfel de aparat, cum poate fi el îmbunătățit și ce trăsături esențiale ar trebui să cauți la acest dispozitiv atunci când vrei să-l achiziționezi.

Îți oferim și câteva sfaturi utile privind gătitul sous-vide, iar la final avem câteva întrebări și răspunsuri care să facă și mai multă lumină privind acest subiect.

Astfel fiind spuse, să începem cu esențialul.

Ce este gătitul sous-vide?

Sous vide, care înseamnă „sub vid” în franceză, se referă la procesul de sigilare a alimentelor într-o pungă, gătite la o temperatură foarte precisă, într-o baie de apă. Această tehnică produce rezultate imposibil de obținut prin orice altă metodă de gătit. Etanșarea se poate face folosind diverse metode, dar două dintre cele mai populare sunt: ​​

 1. utilizarea unei pungi ziplock și scufundarea acesteia în apă, deoarece împinge aerul din pungă și creează o pungă etanșă.
 2. utilizarea unui aparat de ambalat ce creează o pungă sigilată instantaneu.

A doua metodă este de preferat deoarece atunci când utilizezi metode tradiționale, nu poți fi sigur că ai scos tot aerul din pungă .

 • Gătirea alimentelor cu un aparat sous vide profesional vine cu o serie lungă de avantaje:
 • Consistență: având în vedere faptul că alimentele se gătesc la o temperatură precisă, pentru o perioadă de timp precisă și stabilită anterior, rezultatele vor fi cele așteptate, fără mâncare arsă sau gătită prea puțin.
 • Gust aromat: mâncarea se gătește în sucul propriu. În acest mod se va obține un aliment suculent și fraged.
 • Flexibilitate: gătitul tradițional poate necesita o atenție constantă. Gătitul sous-vide aduce mâncarea la o temperatură exactă și o menține acolo, astfel încât să nu îți faci griji cu privire la gătitul excesiv al alimentelor.
 • Risipa se diminuează: de exemplu, în medie, friptura gătită în mod tradițional își pierde până la 40% din volum din cauza uscării. Friptura gătită sous-vide nu își pierde din volum.

Pentru a găti sous-vide, trebuie să parcurgi 3 pași simpli:

 1. Atașează un aparat de gătit sous-vide la o oală cu apă și setează timpul și temperatura în funcție de nivelul dorit de gătire;
 2. Pune mâncarea într-o pungă sigilabilă și fixeaz-o în partea laterală a oalei;
 3. După ce s-a terminat timpul pe care l-ai setat, finalizează operațiunea de gătit prin fierberea alimentelor sau prin prăjirea lor. În acest mod, o să obții o friptură fragedă la mijloc, dar cu un strat exterior crocant.

Dacă vrei să îi impresionezi pe ceilalți sau să îți duci aptitudinile gastronomice la următorul nivel, pregătirea mâncării prin metoda sous-vide este pentru tine. Rezultatele sunt mult superioare față de un mod de pregătire clasic, iar tu o să ai în farfurie un fel de mâncare la fel de calitativ precum în bucătăriile restaurantelor de top.

De ce ai nevoie pentru a găti prin metoda sous-vide?

 1. Un aparat de tip sous vide;
 2. Ambalaje pentru alimente (pungi Ziplock, pungi de etanșare sub vid sau chiar borcane de conservare);
 3. Mașină de ambalat (se poate face fără);
 4. Un recipient pentru apă;
 5. O tigaie (pentru a adăuga acea crustă crocantă și câteva arome finale).

Ce poți găti sous-vide?

 • Carne de vită, porc, pui;
 • Pește;
 • Ouă;
 • Legume;
 • Deserturi etc.

Tipuri de aparate sous-vide

Există multe tipuri de aparate sous-vide disponibile pe piață pentru gătitul acasă, dar și pentru cel profesionist. Prețul Sous vide nu este un criteriu pe care ar trebui să îl iei în considerare pentru a evalua performanța dispozitivului. Toate aparatele au un singur scop: să mențină temperatura de gătit constantă. Sună simplu, dar nu e chiar așa. Aparatele fac acest lucru în moduri diferite și fiecare modalitate are avantaje și dezavantaje.

Bineînțeles, această operațiune se poate realiza și cu ajutorul unui aragaz, însă un astfel de aparat sous-vide vine cu avantajul superior de a obține un control sporit a temperaturii.

Vorbim despre două tipuri de aparate sous-vide:

Aparatele de imersie

Acest aparat de imersie, sau circulatorul de imersie, este un dispozitiv pe care îl introduci într-un vas cu apă pentru a găti sous-vide. Rolul lui este de a extrage apa din recipient, de a o încălzi la o temperatură exactă, apoi de a o elimina înapoi în vas. Acest ciclu se realizează simultan până când se scurge timpul setat. În acest mod, apa rămâne la o temperatură precisă, existând o variație a temperaturii apei de maxim un grad.

Aceste circulatoare reprezintă o opțiune accesibilă și sunt ușor de utilizat în prezent, chiar dacă acum câțiva ani acestea se găseau doar în bucătăriile restaurantelor de top și costau sume foarte mari de bani. Sunt mici, ocupă puțin spațiu în bucătărie, tocmai pentru că nu vin cu un vas încorporat.

Aparate all-in-one, cu vas pentru apă încorporat

Aceste aparate all-in-one de tip sous-vide combină atât un circulator de imersie, cât și recipientul de apă în care se realizează pregătirea alimentelor. Capacitatea acestora variază de la 9 litri la 56, însă pentru gătitul acasă un recipient de 10-15 litri va fi suficient.

Principalele caracteristici pe care să le cauți la un aparat de tip sous-vide

Așadar, te-ai gândit că vrei să încerci această metodă de gătit? Vrei să știi ce trăsături ar trebui să aibă un aparat de tip sous-vide? Atunci, noi o să îți spunem la ce să te uiți în momentul în care alegi un astfel de dispozitiv.

Mai mult decât atât, o să îți oferim și explicații pentru caracteristici, astfel încât să fie și mai simplu pentru tine.

Dar de ce este important să cunoști puterea unui aparat de tip sous-vide? Cum poate influența stabilitatea temperaturii gătirea mâncării și de ce este necesar ca aparatul să mențină căldura apei la un nivel constant? Răspunsurile le găsești în continuarea acestui articol.

Puterea de încălzire

Puterea unui aparat de tip sous-vide este măsurată în wați. Principiul este simplu: cu cât puterea este mai mare, cu atât apa se va încălzi mai repede. Asta înseamnă inclusiv că apa se va evapora mai repede, tocmai de aceea, dacă programul pe care l-ai ales depășește 2-3 ore, este bine să suplimentezi cu apă pentru a o menține la nivelul optim.

Puterea unui astfel de aparat variază între 700 W și 1800 W, majoritatea având o putere de 1200 W. Este important să cunoști puterea unui aparat de tip sous-vide pentru că influențează foarte mult timpul de gătire a mâncării.

Debit/ circulație

Această caracteristică măsoară câți litri de apă circulă într-un minut. Cu cât apa se mișcă mai repede, cu atât aceasta va ajunge mai repede la temperatura setată și o va menține datorită fluxului continuu.

Însă, dacă debitul este mare, apa se va evapora mai repede, iar suplimentarea va fi necesară, la fel ca în cazul de mai sus.

Aparatele de imersie tind să fie mai precise decât cele cu vas încorporat. Chiar dacă nu consideri că acest aspect este prea important, păstrarea temperaturii la un nivel optim este esențială, mai ales în gătirea unor alimente mai pretențioase.

Capacitatea

Când vorbim despre capacitatea apei, ne referim la cel mai mare volum de apă pe care fiecare model de aparat de gătit sous-vide îl poate încălzi. Dispozitivele mai mici nu vor putea încălzi o cantitate mare de apă, fiind imposibil să gătești mai multe feluri de mâncare în același timp.

Nivelul minim și nivelul maxim de apă

Fiecare model are un nivel minim și maxim de apă. Este important să păstrezi nivelul apei între cele două linii pentru ca aparatul să funcționeze corect, altfel, acesta se va opri.

Cu cât gama de niveluri este mai largă, cu atât mai bine, întrucât nu trebuie să stai cu ochii pe el pentru a suplimenta din când în când cu apă.

Temperatura maximă

Un alt aspect important este temperatura maximă pe care o poate atinge aparatul sous-vide. Temperatura maximă este dată de unitatea maximă pentru cantitatea maximă de apă pe care dispozitivul o poate încălzi.

Cele mai multe dintre dispozitive pot să încălzească până la maxim 85°C, însă sunt și aparate care ajung la 99°C.

Fiecare grup de alimente are propria sa temperatură de coacere, perfectă pentru a obține un rezultat pe măsură. Gătirea sous-vide are loc, de cele mai multe ori, între 50 °C și 85°C. Astfel, în momentul în care vânezi un aparat tip sous-vide, asigură-te că poate atinge cel puțin 85°C.

Stabilitatea temperaturii

Unele modele prezintă fluctuații puternice de temperatură. Deoarece este foarte important în sous vide să păstrezi o temperatură precisă a apei, atunci aceste probleme de stabilitate te-ar putea împiedica să gătești o masă perfectă.

Controlul precis al temperaturii, precum și stabilitatea acesteia, permit bucătarului să aibă un control eficient asupra felului de mâncare. Nu este nevoie neapărat de multe cunoștințe în domeniu pentru a obține un fel de mâncare spectaculos, ci trebuie să ții cont ce cele enumerate până acum.

Când există prea multe fluctuații ale temperaturii, tot principiul de gătit sous-vide se risipește. O fluctuație de un grad Celsius, este, în schimb, acceptată.

Clema de fixare

Vorbim acum despre un aspect pe care mulți dintre cei care se hotărăsc să cumpere un aparat tip sous-vide îl ignoră, fără să știe cât este de important. Clema de fixare este cea care ține dispozitivul fixat de oală sau de recipientul în care ai pus apa. Pe scurt, dacă clema nu este de bună calitate, sau dacă se clatină într-o parte sau în alta, aparatul va cădea.

Unele modele sunt dotate cu clemă de fixare complet reglabilă. Altele au o clemă fixă. Recomandăm cea reglabilă deoarece se poate obține un control mai mare asupra modului în care stă strânsă de vasul cu apă.

Ușurința utilizării

Nu trebuie să uităm de cât de ușor sau nu se poate folosi acest dispozitiv. Nimeni nu vrea un aparat care se manevrează greu și ale căror opțiuni sunt încâlcite. Experiența utilizatorului trebuie să fie una plăcută, simplă și care să nu dea bătăi de cap. Cel mai bine ar fi să poți utiliza aparatul fără a citi instrucțiunile de folosire, însă nu toate electrocasnicele sunt construite în acest mod.

Dar ce face un aparat de tip sous-vide a fi unul simplu de utilizat? Principalii factori care traduc ușurința folosirii lui sunt: ecranul LED, clema de fixare, poziționarea butoanelor, existența unei aplicații pentru telefonul mobil.

Dacă aparatul tău are un afișaj LED cu ecran tactil care te poate ajuta să setezi temperatura,timpul de preparare, precum și alte opțiuni, poți spune că este un dispozitiv ușor de folosit.

Accesorii

Rafturi sous-vide

În cazul în care nu te încântă faptul că pungile plutesc libere prin apă, un raft din metal vine în ajutorul tău. Un accesoriu de acest fel va dubla capacitatea băii de apă și va menține o distanță rezonabilă între pungi, făcând astfel posibilă gătirea mai multor alimente în același timp.

Nu toate aparatele sous-vide vin cu un raft, însă acestea se pot achiziționa separat, fiind foarte utile pentru cei cu familii mari, care au nevoie de mai multe feluri de mâncare.

Bile sous-vide

Un alt accesoriu util ar fi bilele sous-vide. Acestea arată ca niște bile de ping-pong, iar rolul lor este de a menține temperatura apei, de a reduce consumul de energie și de evaporare a lichidului în timpul gătitului.

Caracteristici suplimentare

Bluethooth sau Wi-Fi

Un alt aspect care te-ar putea interesa este dacă dispozitivul tău are capacitatea de a se conecta la un telefon mobil prin Bluethooth sau Wi-Fi. Acest lucru ar putea fi de mare ajutor, mai ales dacă ții telefonul lângă tine tot timpul. Un dispozitiv sous vide wifi se conectează prin intermediul unei aplicații, fiind și mai simplu de controlat și supravegheat.

Nu este o caracteristică ce ar putea interesa pe toată lumea, însă este mult mai ușor să supraveghezi temperatura apei, timpul setat și dacă totul decurge fără probleme. Mai mult decât atât, cu ajutorul conexiunii Wi-Fi, poți porni sau opri dispozitivul cât ești plecat de acasă.

Aparat multi-funcțional

Unele aparate tip sous-vide pot să aibă și rolul unui slow-cooker. Unele branduri au extins aria de utilizare a acestui dispozitiv, făcându-l indispensabil. Dacă vrei un aparat care să facă mai mult decât să gătească sous-vide, atunci verifică ce alte funcții mai are.

Sfaturi pentru gătitul sous-vide

Gătitul sous-vide, deși poate intimida la început, este mai ușor decât îți poți imagina. Tot ce trebuie să faci este să fii atent la câteva elemente esențiale și să aplici practicile pe care le vom enumera în cele ce urmează. Controlul precis al temperaturii schimbă mult gustul și textura mâncării, însă sunt anumite secrete ce țin de cât de bine poți face asta.

Vrei să știi ce anume trebuie să faci pentru a găti sous-vide ca la carte? Te-ai gândit că ai vrea să încerci să gătești în acest mod, dar ți se pare complicat? Află că nu este deloc așa și vezi ce anume transformă gătitul tradițional într-unul de top.

Acoperă recipientul

Primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere este să acoperi cât de bine poți recipientul în care ai pus apa. Acest lucru se poate realiza fie cu un capac special decupat pentru aparatul de tip sous-vide, fie cu folie de plastic.

Aparatul face ca apa să circule constant, ceea ce înseamnă că se va evapora mai repede decât de obicei. Nu ar fi asta o problemă atât de mare, însă aburii de apă pot să ajungă sub bobinele de încălzire sau la motorul aparatului, deteriorându-l.

Acoperirea corespunzătoare a vasului salvează aparatul de stricăciuni și păstrează nivelul apei astfel încât temperatura să fie constantă.

Asigură-te că etanșarea în vid este foarte bine strânsă

Ai pus carnea în pungă, ai adăugat și ierburile aromatice, dar te-ai asigurat că aceasta este bine strânsă? Când pui punga în apă, aceasta trebuie să fie bine sigilată, astfel încât să nu intre deloc apă.

Golurile de aer ar putea duce la gătirea neuniformă. În acest caz se recomandă utilizarea unui aparat de vidat, acesta scoțând tot aerul din pungă. Dacă nu ai un astfel de aparat, este bună și o pungă ziplock. Scoate cât mai mult aer din pungă și sigileaz-o rapid.

Așază vasul pe o suprafață ce nu se inflamează

Următorul sfat de care trebuie să ții cont este simplu și intuitiv: nu pune vasul cu apă într-un loc inflamabil. Oala va prelua căldura apei și, crede-ne, nu ți-ai dori să așezi vasul cu apă pe blatul din bucătărie.

Unele blaturi pot suporta căldura prelungită (cum ar fi marmura, unele granite), altele nu pot. Dar de ce să riști să-l strici?

Pune vasul cu apă pe o suprafață sigură. Se poate pune, spre exemplu, pe aragaz, acesta fiind unul dintre cele mai sigure locuri. Nu credem că trebuie să menționăm că niciun ochi nu trebuie aprins, nu?

Verifică punga să fie mereu cufundată în apă

Câteodată, se întâmplă ca aparatul să determine ridicarea pungii la suprafață din cauza mișcării circulare. Moment în care trebuie să o scufunzi din nou, astfel încât să fie complet acoperită cu apă.

Punga se poate ridica la suprafață și din cauza faptului că există guri de aer în interiorul pungii. Dacă aerul este îndepărtat, atunci punga se va scufunda la loc.

Utilizează un ghid pentru a alege temperatura potrivită

Folosirea unui ghid de temperatură și timp poate ușura gătitul sub-vid, deoarece îți spune deja cât timp trebuie să lași alimentele la gătit, astfel încât rezultatele să fie perfecte.

Orele sau minutele, precum și temperaturile variază în funcție de alimentul ales. Unele aparate vin cu un astfel de ghid practic, însă și internetul este o sursă foarte bună de documentare. Caută pe un motor de căutare „temperaturi gatire sous vide” și alege-o pe cea potrivită ție.

Concluzie

Nu trebuie să fii un bucătar profesionist pentru a găti sous-vide. Este mai simplu decât ai putea crede, iar gustul și savoarea alimentelor se schimbă substanțial. Cât despre acest tip de gătit sous-vide, părerile sunt pozitive, mulți spunând că schimbă cu adevărat calitatea cărnii.

Am descoperit care este cel mai bun aparat sous vide, ce presupune pregătirea alimentelor sub vid, de ce anume ai nevoie și ce poți să gătești folosind un aparat de gatit sous vide.

În cazul în care vrei să-ți cumperi un astfel de aparat, acum știi ce caracteristici ar trebui să aibă și prin ce anume se diferențiază un dispozitiv durabil de unul mai puțin durabil. Nu uita de sfaturile de la final, o să-ți garanteze o masă pe cinste, crede-ne pe cuvânt!

Lasă un comentariu