Cel mai bun aspirator robot – Pareri, Sfaturi si Preturi

Actualizat pe 10 noiembrie, 2023 de Andrei

Cum am testat cel mai bun aspirator robot?

Echipa noastra a petrecut mai mult de 10 ore pentru a analiza cei mai buni roboti-aspirator de pe piata. Am reusit sa analizam 19 produse si am aflat care este cel mai bun aspirator robot. Toata aceasta analiza adauga valoare recomandarilor noastre in care poti avea deplina incredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 16 ori datorita faptului ca apar mereu produse noi pe piata, iar noi incercam sa tinem pasul cu acestea.

Fara indoiala, curatenia interioara a propriei locuinte este o sarcina complexa ce necesita timp si energie, cu atat mai mult cu cat detinem o suprafata utila mai mare.

Majoritatea articolelor de uz intern a cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimele doua decenii, astfel incat proprietarii de case, vile sau sedii mari de birouri au ocazia de a investi intr-un aspirator robot, considerat un real succes pe piata larga din Romania.

In acest ghid am incercat sa acoperim o gama larga de aspiratoare tip robot, astfel ca am inclus produse care pot fi folosite de familii numeroase, de cei care au spatii inguste sau de cei care vor sa faca economii la facturile de utilitati.

 

TOP 5 CELE MAI BUNE ASPIRATOARE ROBOT 2023

1. Robot de aspirare Roborock Q7Max

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

După o perioadă îndelungată de utilizare, sunt pregătit să împărtășesc experiența mea cu Roborock Q7 Max. Acest robot de aspirare a redefinit curățenia în locuința mea, oferind nu doar o aspirare eficientă, ci și funcția de mop, care a venit ca un bonus binevenit.

Puterea de aspirare de 4200 Pa se simte cu adevărat, îndepărtând murdăria și praful cu o eficiență impresionantă. Am observat că sistemul Lidar și cei 4 senzori contribuie semnificativ la navigarea precisă a robotului, evitând obstacolele cu o acuratețe care mă surprinde de fiecare dată. Capacitatea de a stoca 4 hărți diferite este ideală pentru casa mea cu mai multe etaje, permițându-mi să personalizez curățenia pentru fiecare nivel.

Bateria de 5200mAh asigură o autonomie generoasă, iar robotul își reia curățenia de unde a rămas după reîncărcare, ceea ce este extrem de convenabil. Recipientul de praf de 470ml și cel de apă de 350ml sunt suficient de mari pentru a nu necesita golirea sau reumplerea frecventă, iar cele 30 de moduri de setare a volumului de apă mă ajută să controlez cu precizie cantitatea de apă folosită pentru mop.

Ce ne-a plăcut:

 • Autonomia bateriei este remarcabilă; robotul poate curăța întreaga casă fără a avea nevoie de reîncărcare.
 • Puterea de aspirare face față cu brio provocărilor, aspirând totul de la firimituri la părul animalelor de companie.
 • Funcția de mop este surprinzător de eficientă, lăsând podelele nu doar curate, dar și uscate.
 • Navigația inteligentă a robotului economisește timp, evitând să treacă de mai multe ori pe aceeași suprafață.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am întâmpinat dificultăți în configurarea inițială a hărților, procesul fiind puțin mai complicat decât mă așteptam.
 • Zgomotul produs în timpul funcționării poate fi deranjant, mai ales în timpul orelor de odihnă.

În concluzie, Roborock Q7 Max este un aliat de nădejde în menținerea curățeniei, cu câteva mici neajunsuri care sunt depășite de beneficiile pe care le oferă. Este un gadget care îmbină tehnologia avansată cu performanța, transformând curățenia dintr-o corvoadă într-o plăcere.


Robot aspirator Symbo LASERBOT 650 WiFi

Vezi Pret (Black Friday)

(Reducere 48% cu codul de reducere „30FRIDAY”)

Am avut ocazia să testez Symbo LASERBOT 650 WiFi, un aspirator robot care promite să facă față provocărilor curățeniei moderne. Cu o navigație inteligentă Smart LASER și un motor BLDC puternic, acest dispozitiv a fost conceput pentru a oferi o curățenie eficientă și sistematică. Am fost impresionat de capacitatea sa de a scana spațiul cu precizie, permițându-mi să salvez până la 5 hărți diferite ale casei mele.

Vezi Pret (Black Friday)

(Reducere 48% cu codul de reducere „30FRIDAY”)

Unul dintre aspectele cele mai remarcabile ale Symbo LASERBOT 650 este capacitatea sa de a aspira și șterge în același timp. Cu un recipient pentru praf de 475 ml și unul pentru apă de 230 ml, nu am avut nevoie să mă preocup de reumplerea constantă a apei sau golirea frecventă a recipientului de praf.

Filtrarea HEPA a fost un mare avantaj pentru mine, având în vedere că am alergie la praf.

Symbo LASERBOT 650

Vezi Pret (Black Friday)

(Reducere 48% cu codul de reducere „30FRIDAY”)

În ceea ce privește performanța, Symbo LASERBOT 650 a depășit așteptările. Cu o putere de aspirare de 2000Pa și un zgomot maxim de 65 dB, a fost atât puternic, cât și relativ silențios. Am apreciat și faptul că poate depăși pragurile de 1,5 cm, ceea ce a însemnat că nu a fost nevoie să-l mut manual dintr-o cameră în alta.


3. ASPIRATOR ROBOT AMXEA E51

Aspirator robot amXea E50

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Desi multi dintre noi folosim aspiratorul clasic la intervale regulate de timp, aproape nimeni nu isi da seama cat praf si cata murdarie se aduna zilnic pe podele din locuinta.

Aspiratoarele robot nu inlocuiesc aspiratoarele clasice, ci sunt concepute pentru a le completa si ne ajuta sa pastram pedelele curate cu un minim de efort.

In functie de dimensiunea locuintei, un aspirator robot ne poate economisi oriunde de la cateva minute bune pana la cateva ore din timpul unei saptamani, facand o parte din treaba in locul nostru, chiar si in lipsa noastra.

Putem avea zeci de dispozitive inteligente in locuinta, insa capacitatea aspiratorului robot de a naviga singur prin casa il face, cu siguranta, special.

Curatare sistematica – navigare laser LDS

Tehnologia de cartografiere si navigare cu laser imbunatateste considerabil eficienta si performantele aspiratorului robot.
Cu ajutorului senzorului laser, aspiratorul robot E51 va scana intreg spatiul si va creea o harta precisa, pentru ca apoi sa planifice cea mai potrivita si optima ruta de curatare.
Navigand prin locuinta inteligent, dupa un plan bine determinat, rata de acoperire a suprafetelor este mult mai mare, iar numarul trecerilor in mod repetat prin acelasi loc este redus semnificativ.

aspirator robot amxea e50 navigare inteligenta laser LDS

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Smart memory

Datorita functiei Smart memory, harta virtuala pe care aspiratorul robot o genereaza in timpul programului de curatare, este afisata in aplicatia instalata pe telefonul mobil. Astfel este posibila monitorizarea procesul de curatare si vizualizarea, in timp real, a suprafetelor deja aspirate.

Nota: Pentru ca hartile generate sa robot sa fie afisate, este necesar ca robot sa fie conectat la reteaua wireless din locuinta, iar aceasta sa functioneze fara probleme.

aspirator robot amxea e50 smart memory

Functia de memorare a hartilor

Aspiratorul robot amXea E51 poate memora mai multe harti (maxim 3 + harta curenta). Aceasta functie este ideala pentru cei care locuiesc intr-o casa cu mai mult de un etaj.
Dupa ce aspiratorul robot efectueaza aspirarea un intreg nivel, salvati harta in aplicatie, iar apoi este necesar doar sa mutati aspiratorul robot impreuna cu statia de incarcare pe un alt nivel, pentru a parcurge si a genera harta respectivului etaj.

aspirator robot amxea e50 functie memorare harti

Moduri multiple de curatare

Aspiratorul robot E51 dispune de mai multe de moduri de curatare, care pot fi folosite alternativ, in functie de necesitate.

Cura?area intregului spa?iu

Modul de curatare Entire house cleaning presupune parcurgerea si aspirarea intregului spatiu, fiind modul de curatare standard. Pe masura ce scaneaza camera, aspiratorul robot genereaza o harta virtuala a spatiului si o separa in zone de dimensiuni mai mici.
Intai va parcurge marginile fiecarei zone si va aspira astfel anumite locuri greu accesibile, cum ar fi: marginile, colturile camerei, plintele parchetului, de-a lungul peretilor sau in jurul unor obiecte de mobilier (pat, dulapuri). Apoi efectueaza curatarea fiecarei zone, prin miscari in linie dreapta, inainte-inapoi, pana parcurge si acopera intreg spatiul.

Cura?area partiala

Modul PIN & GO presupune curatarea unei zone specifice, in jurul unui punct de pornire selectat. Aspiratorul robot se deplaseaza prin miscari in linie dreapta, inainte-inapoi, pe o suprafata patrata, de aproximativ 1m x1m, iar apoi revine in punctul de plecare.

Functia SCHEDULE permite crearea unui program personalizat in functie de obiceiuri si nevoi. Astfel, in aplicatia instalata pe telefonul mobil pot fi setate anumite ore in diferite zile ale saptamanii, la care aspiratorul robot va incepe si va efectua programul de curatare.
De exemplu, puteti programa aspiratorul robot sa efectueze curatenia in functie de programul de munca sau de scoala al membrilor din familie, atunci cand nu este nimeni acasa.

aspirator robot amxea e50 moduri curatare

Delimitarea spatiului

Dupa ce aspiratorul robot efectueaza o curatare a intregului spatiu, harta generata va fi afisata in aplicatie, iar spatiul scanat va fi impatit automat in diferite zone/camere.

Utilizand optiunea Partition Editing, acestea pot fi editate in functie de preferinte si de nevoile de curatare. O camera/zona mare poate fi impartita in doua camere de dimensiuni mai mici, iar oricare doua camera/zone alaturate pot fi impreunate pentru a se transforma intr-un singur spatiu.

Functia Zone cleaning permite alegerea unei zone de curatare, in functie de necesitati. Astfel, in loc sa aspire intreaga locuinta in timpul unui program de curatare, aspiratorul robot poate sa parcurga doar una sau mai multe camere la alegere.

aspirator robot amxea e50 delimitarea spatiului

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Zone de curatare, zone restrictionate si bariere virtuale

In aplicatie pot fi trasate bariere virtuale sau delimitate zone si spatii pe care aspiratorul robot le va aspira sau le va evita in timpul programului de curatare.

Functia Clean Area permite configurarea unor suprafete de curatare (pana la maxim 10). Astfel, aspiratorul robot nu va aspira intreaga locuinta sau camera, ci doar zona selectata, cum ar fi o anumita suprafata dintr-o camera.
Nota: Aceste zone pot fi setate doar pentru un ciclu de curatare si vor fi resetate imediat dupa incheierea programului.

Utilizand optiunea Restricted Zone (cu cele doua functii: Area si Wall) pot fi definite zone pe care aspiratorul robot le va omite in timpul programului de curatare, cum ar fi locurile in care sunt asezate bolurile cu mancare pentru animalele de companie, diferite obiecte de decor amplasate direct pe podea, vazele si ghivecele de flori, covoarele atunci cand este utilizata functia de curatare umeda sau pot fi trasati pereti virtuali pentru a delimita o suprafata in care nu doriti ca aspiratorul robot sa ajunga, de exemplu balconul atunci cand usa este deschisa.

aspirator robot amxea e50 zone curatare si zone interzise

Functii multiple – matura, aspira, sterge

Aspiratorul robot E51 a fost gandit ca un dispozitiv ingenios si convenabil de utilizat, intrucat matura, aspira si sterge pardoseala, cu un aport uman minim.

aspirator robot amxea e50 curatare uscata functie aspirareaspirator robot amxea e50 functie mop

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Cele doua recipiente separate, un recipient de praf si un rezervor pentru apa, au functii diferite, dar sunt foarte usor de montat pe robot si de intretinut, iar laveta din microfibra pentru curatarea umeda este lavabila si reutilizabila.

Recipient praf 600 ml

Recipientul de praf cu o capacitate de 600ml permite aspiratorului robot sa aspire o suprafata mai mare, fara a fi necesara intreruperea programul de curatare pentru golirea rezervorului.
Gradul de umplere al recipientului de praf poate fi influentat de diversi factori, cum ar fi: dimensiunea suprafetei curatate, cantitatea de murdarie, prezenta animalelor de companie, etc.
Este recomandat ca recipientul de praf sa fie golit dupa fiecare ciclu de curatare incheiat, pentru a asigura buna functionare a dispozitivului si pentru a mentine perfomantele procesului de curatare la un nivel ridicat.

aspirator robot amxea e50 recipient praf

Dubla filtrare a aerului: filtru primar si HEPA

Pentru a mentine aerul din locuinta cat mai curat, aspiratorul robot E51 foloseste un sistem de filtrare a aerului compus din doua filtre, amplasate in partea superioara a recipientului de praf.
Filtrul primar are rolul de a capta particulele mari, praful si parul de animale, iar filtrul HEPA retine particulele microscopice, cum ar fi, polenul, sporii, alergenii, etc.

aspirator robot amxea e50 filtre praf

Rezervor apa 350 ml

Rezervorul de apa, de 350 ml, ajuta la obtinerea unor podele cat mai lustruite, modul de curatare umeda fiind disponibil doar atunci cand recipientul de praf este inlocuit cu rezervorul pentru apa impreuna cu laveta din microfibra.

De retinut! Pentru a sterge pardoselile, in rezervorul de apa se poate adauga doar apa! Nu utilizati detergent, solutii de curatare sau alte lichide si substante chimice pe baza de solventi sau inalbitori! Nu adaugati apa fierbinte!

aspirator robot amxea e50 rezervor apa

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Debit de apa reglabil

Pentru a imbunatati eficienta functiei de curatare umeda, debitul de apa poate fi setat din aplicatia instalata pe telefonul mobil, in functie de preferinte si de tipul de pardoseala, alegand o varianta dintre Small, Standard sau Large. Aceasta setarea este disponibila doar dupa montarea rezervorului de apa.

De retinut! Este recomandat ca in cazul pardoselilor din lemn sau parchet, debitul apei sa fie setat pe Small sau Standard, pentru a nu lasa prea multa apa in rosturile din pardoseala.

aspirator robot amxea e50 debit de apa reglabil

Doua modele de curatare umeda

In modul de curatare umeda, aspiratorul robot E51 poate sterge podeaua urmand doua modele de deplasare diferite.

Modelul S este modul standard, care presupune stergerea podelelor prin miscari in linie dreapta, inainte-inapoi, urmand un traseu in forma de S.
Modelul Y consta in stergerea podelelor in doi pasi, urmand o traictorie in forma de Y.

Ca regula generala, modelul S este mai eficient din punct de vedere energetic, necesita mai putin timp si foloseste mai putina apa. In schimb, stergerea podelelor urmand modelul Y ofera rezultate mai bune, desi dureaza o perioada mai mare de timp pentru a acoperi aceeasi suprafata si utilizeaza o cantitate mai mare de apa.

aspirator robot amxea e50 moduri curatare umeda

Important! Chiar daca modelul Y este mai eficient si asigura o acoperire mai buna a suprafetei, functia mop a aspiratorului robot nu inlocuieste mopul clasic. Ajuta la stergerea si la pastrarea pardoselilor cat mai curate, dar nu are capacitatea de a curata murdaria lipita si intarita pe podea.

Curatare pentru diferite tipuri de podele

Aspiratorul robot E51 aspira cu usurinta o diversitate de tipuri de pardoseli, de la praful abia asezat pe parchet pana la scamele de pe mocheta, de la firimiturile de pe gresie pana la murdaria de pe covorele cu firul scurt.
Daca functia de aspirare a robotului se poate utiliza atat pentru podele acoperite cu parchet, gresie, linoleum, cat si pentru mochete si covoare cu firul scurt, functia de stergere se utilizeaza doar pentru suprafetele dure (nu si pentru covoare sau mochete).

aspirator robot amxea e50 curatare suprafete multiple

Senzori anti-coliziune

Bara de protectie montata in partea frontala a aspiratorului robot este prevazuta cu o banda moale de cauciuc si cu senzori anti-coliziune incorporati.
Aceasta are rol de tampon si protejeaza de zgarieturi atat aspiratorul robot, cat si peretii, plintele parchetului, picioarele scaunelor sau alte piese de mobilier din locuinta, pe tot parcursul procesului de curatare.

aspirator robot amxea e50 senzori anti-coliziune

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Senzori anti-cadere

Proiectate ca dispozitive autonome care navigheaza inteligent prin locuinta, aspiratoarele robot nu pot urca scari, desi nici nu cad de pe ele.
Aspiratorul robot E51 a fost prevazut cu 3 senzori inslatalati pe partea inferioara, care il ajuta sa depisteze cu usurinta treptele, marginile sau alte suprafete mai joase, schimband automat directia si replanificand traseul pentru a finaliza programul de curatare.

De retinut! Senzorii pot impiedica aspiratorul robot sa aspire unele suprafete inchise la culoare, negre sau covoare cu modele de culoare inchisa, deoarece le percep ca fiind goluri in pardoseala. Totodata intrerup functionarea robotului atunci cand acesta este ridicat de la sol.

aspirator robot amxea e50 senzori anti-cadere

De la parchet la covoare, cu usurinta

Cele 3 roti ale aspiratorului robot, una multidirectionala, pozitionata in partea frontala si doua mari, fabricate din cauciuc, protejeaza pardoselile si permit aspiratorului robot sa treaca cu usurinta de la un tip de podea la altul, de la pardoselile dure la covoare fara a fi necesara intreruperea programului de curatare sau mutarea manuala a dispozitivului.

De asemenea, poate sa traverseze pragurile usilor cu o inaltime de pana la 15 mm si suprafetele cu o inclinatie de pana la 25°.

aspirator robot amxea e50 roti cauciuc

Design subtire

Designul compact si dimensiunile reduse ale robotului (diametrul de 33 cm si inaltimea de 8.5 cm) ii permit acestuia sa ajunga cu usurinta in zonele joase, greu accesibile si dificil de curatat, unde peria aspiratorului vertical nu incape si sa aspire praful si murdaria care se ascund sub pat, canapea, birou, dulapuri sau alte piese de mobilier din locuinta.

aspirator robot amxea e50 design subtire

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

Baterie reincarcabila 3000mAh

Bateria reincarcabila de capacitate mare, de 3000mah, permite utilizarea aspiratorului robot timp de aproximativ 120-150 min, fara ca programul de curatare sa fie intrerup pentru reincarcarea bateriei.
Important: Durata de functionare poate varia in functie de puterea de aspirare setata, iar suprafata spatiului parcurs depinde de complexitate si de numarul obstacolelor.

aspirator robot amxea e50 baterie reincarcabila 3000 mAh

Reincarcare automata

Odata cu incheierea programului de curatare, aspiratorul robot E51 se va intoarce automat la statia de reincarcare, fiind astfel in permanenta pregatit pentru o noua sesiune de aspirare.
Daca nivelul bateriei scade sub 20% in timpul programului de curatare, aspiratorul robot va reveni la statia de reincarcare, urmand ca dupa incarcarea bateriei, sa continue si sa finalizeze programul de curatare de unde a fost interupt.

aspirator robot amxea e50 senzori reincarcare automata

Control de la distanta

Dupa conectarea dispozitivului la reteaua wireless din locuinta si configurarea in aplicatia Tuya Smart, aspiratorul robot E51 poate fi monitorizat si controlat de oriunde, cu ajutorul telefonului mobil sau a unei tablete.
Rapid si usor de instalat, aplicatia Tuya Smart permite: pornirea si oprirea programului de curatare, controlul manual al dispozitivului, monitorizarea nivelului bateriei, setarea modurilor de curatare, ajustarea puterii de aspirare si a debitului de apa, setarea de limite virtuale si zone de curatare, monitorizarea sesiunilor de curatare, programarea in mod convenabil a orelor si zilelor din saptamana la care aspiratorul robot sa sa incepa programul de curatare, partajarea dispozitivului, etc.

aspirator robot amxea e50 google home amazon alexa

Vezi pret pe eMAG (Black Friday)

De asemenea, aplicatia pastreaza un istoric al ciclurilor de curatare efectuate, unde sunt salvate informatii precum data, suprafata curatata, timpul de functionare, dar si harta generata de aspiratorul robot in timpul programului de curatare si traseul parcurs de acesta.
Compatibila atat cu sistemele Android, cat ?i cu cele iOS si disponibila gratuit in Google Play Store si App Store, aplicatia Tuya Smart ofera si posibilitatea de sincronizare cu Alexa sau Google Home, pentru a controla aspiratorul robot cu ajutorul comenzilor vocale.


4. ROBOT DE ASPIRARE IROBOT ROOMBA 980, NAVIGARE IADAPT, CARPET BOOST, FILTRU DUBLU HEPA, CURATARE AEROFORCE, NEGRU/MARO

Vezi pretul pe eMAG

Avantaje
 • Destinat aspirarii uscate
 • Curata orice tip de pardoseala, precum gresie, parchet, marmura, mocheta, covor
 • Aplicatie „IRobot Home” disponibila
 • Posibilitatea de a seta si programa robotul, chiar daca nu suntem in locuinta
 • Functia „Aero Force” destinata aspirarii zonelor incomode
 • Tehnologia „IAdapt” permite invatarea traseului si memorarea obstacolelor
 • Putere mai mare cu 50% a acumulatorului fata de modelel mai vechi
 • Senzori de cadere si de lovire
 • Design clasic si elegant
 • Greutate de 4 kg
Dezavantaje
 • Randamentul scade in cazul covoarelor cu peri mai mari de 2 cm
 • Nu detine functie „mop” pentru curatare umeda

Daca vorbim de top, printre cele mai bune aspiratoare robot isi face loc noul concept Roomba 980, destinat aspirarii uscate, indiferent de tipul pardoselii. Curata cu succes gresie, parchet, podele dure sau covoare cu peri de maxim 2 cm lungime, acoperind o suprafata de 60 de metri patrati intr-o ora, cu jumatate din volumul bateriei Li-Ion. In cazul in care curatenia nu este gata, insa nivelul bateriei este foarte scazut, robotul se retrage la statia de alimentare, reluand procesul de aspirare in momentul finalizarii incarcarii.

Aplicatia „IRobot Home”, disponibila pe telefon si tableta, stabileste conexiunea dintre cerintele noastre si realizarile aspiratorului robot Roomba 980. Avem oportunitatea de a seta sau programa robotul sa inceapa curatenia la o ora prestabilita, traseul si rezultatele obtinute putand fi monitorizate in timp real cu ajutorul aplicatiei. Tot in „IRobot Home” gasim informatii despre mentenanta aspiratorului robot, suport tehnic, filmulete, cat si sfaturi despre instruire cu privire la folosirea corecta a acestuia. Mentionam ca toate aceste aspecte pot fi realizate si urmarite chiar si atunci cand suntem la serviciu sau in vizita la prieteni, timp in care pardoseala locuintei noastre devine ireprosabil de curata.

Se intampla ca anumite colturi sau zone incomode robotului aspirator sa necesite o putere de aspirare mai mare pentru a lasa locul complet curat. Cu functia „Aero Force”, acest aspect nu mai este un impediment, concentrarea fluxului de aer in spatiul ingust dintre periile rotative ducand la accelerare si desigur, la o putere mai mare de curatare. La fel se intampla in momentul trecerii de pe o pardoseala dura pe covor, schimbare vizibila noului aspirator robot, multumita tehnologiei de navigare „IAdapt” 2.0, functie ce ii permite invatarea traseului si memorarea obstacolelor.

Autoritatea acumulatorului este cu 50% mai mare decat la modelele mai vechi ale aceluiasi concept, fapt ce consolideaza astfel concluziile specialistilor in domeniu. Vine „la pachet” si cu un design clasic si elegant, la o inaltime de 9.2 cm si o greutate de 4 kg.

Multitudinea de senzori si functii, corelata cu aplicatiile si noile tehnologii fac din acest aspirator inteligent un prieten de nadejde pentru fiecare dintre utilizatorii sai.


5. ASPIRATOR ROBOT AMXEA E30 NEGRU, WI-FI APP, SMART MEMORY, NAVIGARE GIROSCOPICA, MULTI-SUPRAFETE, CURATARE UMEDA SI USCATA, PERIE CENTRALA, ROBOT DE ASPIRARE

Vezi pretul pe cel.ro

Avantaje
 • Tip de aspirare umed si uscat
 • Matura, aspira si spala
 • Curata orice tip de pardoseala, precum gresie, parchet, covoare cu peri mici, mochete
 • Functie giroscopica si de cartografiere
 • Functie „Smart Memory”
 • Prevazut cu recipient de praf, rezervor de apa, laveta lavabila, perii laterale, perie centrala
 • Dispune de o varietate mare de senzori
 • Autonomie a bateriei de 100 de minute
 • Reincarcare automata
 • Greutate 3 kg
 • Design elegant
Dezavantaje
 • Nu curata covoare cu peri mai inalti de 2 cm
 • Nu putem folosi detergenti lichizi sau solutii de curatare in rezervorul de apa

Daca ne-am decis deja sa achizitionam un robot de aspirare si spalare, solutia cea mai convenabila vizeaza modelul amXea E30, unul dintre cele mai complexe aspiratoare robot de pe piata. A fost proiectat special pentru a inlesni procesul de curatare zilnica a pardoselilor dure si a covoarelor cu peri scurti, economisind totodata timp pretios.

Functiile giroscopica si „harta virtuala” permit cartografierea suprafetelor si scanarea acestora in timpul derularii programului, pentru generarea unui traseu precis. Harta este vizibila pe aplicatie si furnizata la fiecare scanare, avand astfel posibilitatea de a urmari, in timp real, procedeul de curatare.

Gama acestor roboti de aspirare este prevazuta cu functia „Smart Memory”, ce permite dispozitivelor sa memoreze zonele pe care deja le-au curatat si pe care urmeaza sa le acopere. Podelele libere, fara prea multe obstacole, sunt mult mai eficient maturate, aspirate si spalate.

Capacitatea recipientului de praf, de 600 de ml, este suficienta pentru aspirarea mai multor camere in aceeasi etapa de curatare. In cazul spalarii umede, cuva de praf trebuie inlocuita cu rezervorul de apa, printr-o simpla miscare, pentru obtinerea unor suprafete lustruite. Aspiratorul robot amXea E30, care si spala, este prevazut cu o laveta lababila si reutilizabila fabricata din microfibra. De retinut ca in rezervor se adauga numai apa la temperatura camerei, fara detergenti lichizi sau alte solutii de curatare.

Modul de spalare umeda presupune controlul debitului de apa in 3 trepte. Aplicabila doar de pe telefonul mobil, aceasta functie a performantului robot aspirator mop considera treptele „low” si „medium” perfecte pentru parchet si pardoseli din lemn, cu scopul de a evita umezeala excesiva din canturile suprafetei respective.

Acest produs este dotat cu perii laterale, care au sarcina de a directiona particulele de praf spre centrul aspiratorului. Peria centrala in forma de V creste capacitatea de curatare a scamelor si a impuritatilor, in timp ce puterea de aspirare asigura o finalizare eficienta, indiferent de pardoseala.

Dispune de o multitudine de senzori, cum ar fi senzorul de praf, de apropiere, de panta, impotriva caderii sau de coliziune. Multumita acestora, robotul aspirator amXea poate curata chiar si zonele cele mai greu accesibile, mariginile si colturile mobilierului, poate creste puterea de aspirare si poate efectua procesul la un nivel de zgomot redus.

Ne bazam pe o autonomie a bateriei de 100 de minute si pe capacitatea de a acoperi 200 de mp cu o singura incarcare.

Totalitatea acestor functii si tehnologii l-au propulsat printre cele mai bune aspiratoare robot ale ultimei generatii. Posesorii de case, de la cele mai mici la cele mai mari, s-au declarat extrem de multumiti in urma statisticilor facute de expertii in domeniu.


 

Alte informatii utile

DE CE ESTE IMPORTANT UN ASPIRATOR ROBOT PENTRU CURATENIA LOCUINTEI?

Niciodata curetenia nu a insemnat o sarcina usoara, mai ales cand suntem tipicari si minutiosi in ceea ce priveste rezultatul final al activitatii noastre.

Programul zilnic incarcat, in care inseram activitatile de educatie si crestere ale copiilor, orele de serviciu, programul de cumparaturi, poate afecta direct timpul alocat curateniei, ceea ce nu este intocmai benefic.

Expertii in domeniu au dezbatut si pus in practica noile inovatii ale tehnologiei si au gasit rapid solutia pentru a pastra caminul propriu curat pentru totdeauna.

Un aspirator robot inlesneste total procesul de curatenie, avand practic nevoie doar de programarea si setarea aplicatiei pentru a transmite gadget-ului cerintele noastre.

DE CE ESTE IMPORTANTA STATIA DE ALIMENTARE A ASPIRATORULUI ROBOT?

Din multitudinea de avantaje, remarcabil este acela ca robotul aspirator isi poate desfasura procesul de aspirare si lustruire chiar daca nu suntem in locuinta. Ori de cate ori finalizeaza activitatea, se intoarce la statia sa de alimentare. La fel, cand indicele arata nivel scazut al bateriei, dispozitivul revine la statie pentru incarcare, finalizand apoi procedeul.

Statia de alimentare este practic baza robotului aspirator, loc in care il vom gasi de fiecare data cand este in stare de repaus.

DE CE ESTE UTIL PENTRU SANATATE UN ASPIRATOR ROBOT?

Au fost concepute pentru a capta in proportie de 99% alergenii, firele de praf, polenul sau particule de orice gen, intalnite pe pardoseala.

Daca un aspirator obisnuit ridica praful in locuinte, facand practic mai mult rau, iata ca noua gama de aspiratoare inteligente a rezolvat si acest aspect des mentionat de cei care au simtit diferenta dintre vechi si nou, dintre obisnuit si performant.

CONCLUZIE

Teoretic, am cumparat un produs inteligent pentru curatarea pardoselii locuintei. Practic, avem un prieten de nadejde pe care-l programam sa lucreze zilnic, sa mentina un aspect impecabil al gresiei, parchetului sau al covoarelor si care, pe deasupra, vine la pachet cu o multitudine de functii si senzori gata sa ne surprinda placut.

10 comentarii la „Cel mai bun aspirator robot – Pareri, Sfaturi si Preturi”

 1. Buna ziua,
  Imi recomandati, va rog, ce aspirator robot sa-mi cumpar pentru podelele mele pavate cu marmura neagra?!
  Precizez ca nu am animale sau covoare.
  Va multumesc!

  Răspunde
  • Este un aspirator foarte bun pentru cei care detin animale de companie. Are insa cateva pari negative:
   – rezervor de apa mic
   – aplicatia de mobil prezinta cateodata erori
   – pret putin mai mare fata de celelalte

   Răspunde
 2. Buna ziua, va rog frumos sa îmi recomandați un aspirator robot care este cel mai potrivit pentru mochete! Menționez ca am in toate camerele mocheta cu par scurt și un copil in dotare! Mulțumesc frumos!

  Răspunde

Lasă un comentariu