Cel mai bun aspirator robot – Pareri, Sfaturi si Preturi

Cum am testat cel mai bun aspirator robot?

Echipa noastra a petrecut mai mult de 100 de ore pentru a analiza si testa cei mai buni roboti-aspirator de pe piata. Am reusit sa testam 19 produse si am aflat care este cel mai bun aspirator robot. Toata aceasta analiza adauga valoare recomandarilor noastre in care poti avea deplina incredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 16 ori datorita faptului ca apar mereu produse noi pe piata, iar noi incercam sa tinem pasul cu acestea. Fara indoiala, curatenia interioara a propriei locuinte este o sarcina complexa ce necesita timp si energie, cu atat mai mult cu cat detinem o suprafata utila mai mare. Majoritatea articolelor de uz intern a cunoscut o dezvoltare remarcabila in ultimele doua decenii, astfel incat proprietarii de case, vile sau sedii mari de birouri au ocazia de a investi intr-un aspirator robot, considerat un real succes pe piata larga din Romania.

In acest ghid am incercat sa acoperim o gama larga de aspiratoare tip robot, astfel ca am inclus produse care pot fi folosite de familii numeroase, de cei care au spatii inguste sau de cei care vor sa faca economii la facturile de utilitati.

Lista Rapida cu Top 5 cele mai bune aspiratoare robot in 2021

  ➤ Cel mai bun aspirator robot: Roborock Cleaner S5 MAX

  ➤ Cel mai bun aspirator robot cu consum redus de energie electrica: Xiaomi Mi Robot Vacuum

  ➤ Cel mai bun aspirator robot cu autonomie mare de functionare: Roborock 3 S6

  ➤ Cel mai bun aspirator robot pentru detinatorii de animale domestice: iRobot Roomba 980

  ➤ Cel mai bun aspirator robot la pret mic: AmXea E30

 

TOP 5 CELE MAI BUNE ASPIRATOARE ROBOT 2021 (detaliat)

1. ROBOT DE ASPIRARE ROBOROCK CLEANER S5 MAX, WIFI, ASPIRATOR SI MOP, SMART TOP-UP, NAVIGARE LIDAR, SETARE BARIERE VIRTUALE, ZONE NO MOP

La 2 ani dupa lansarea lui Roborock S5 (robot ce poarta si denumirea de S50, S51 sau S55), de altfel si primul aspirator cu mop din portofoliul Roborock, producatorul aduce pe piata S5 Max, un upgrade binevenit pentru predecesorul sau, avand imbunatatita functia pentru mop. Roborock S5 ramane in continuare un robot excelent atunci cand este utilizat preponderent pentru aspirare, insa la capitolul mop ar mai fi loc de imbunatatiri. Se pare ca aceste mici neajunsuri, pe care S5 le avea atunci cand era folosit pentru a da cu mopul, s-au rezolvat odata cu S5 Max.

Asadar, S5 Max pastreaza toate functiile si dotarile pe care le gasim la S5, insa aduce si cateva imbunatatiri atat la nivel software, cat si hardware. Poate cea mai notabila diferenta intre cele 2 modele o regasim la functia de mop, care primeste un upgrade major, facand acest model sa fie unul dintre cele mai bune la acest capitol. Daca la prima generatie mopul este unul destul de ,,basic”, in cazul lui S5 Max situatia se schimba radical.

Vezi pretul pe eMag

De aceasta data avem parte de un rezervor cu capacitate mai mare (290 ml vs. 150 ml cat are S5) si sistem de dozare care iti permite sa setezi direct din aplicatie cantitatea de apa pe care vrei ca acesta sa o elibereze, in functie de nevoie sau de camera in care functioneaza. In plus, partea pe care se prinde laveta pentru mop este actionata electric si aplica constant presiune pe suprafata pe care trece, pentru rezultate mai bune. Exista si optiunea de a ocoli anumite zone atunci cand este folosit mopul, sau de a-l programa pentru a da cu mopul intr-un anumit interval orar.

Spre deosebire de alte modele, S5 Max vine echipat cu o perie ce pare a fi din silicon, care promite sa stranga mai bine mizeria dar si sa poata fi curatata mai usor. De mentionat faptul ca acesta este si mai silentios, zgomotul produs fiind de maximum 60 decibeli (probabil atunci cand este folosit la putere maxima). A crescut si autonomia – promite pana la 180 de minute de utilizare – avand integrat un acumulator cu aceeasi capacitate precum S5 (5200 Mah). Puterea de aspirare ramane la 2000 Pa, la fel si abilitatea de a trece peste obstacole cu inaltime de pana la maxim 2 centimetri. Cam astea sunt noutatile aduse la nivel hardware.

Vezi pretul pe eMag

La capitolul software, S5 Max suporta acum separarea camerelor din locuinta, ceea ce inseamna ca poti alege sa faca curatenie doar in anumite camere. In plus, functia de programare este una foarte complexa. Poate fi setat sa porneasca curatenia dintr-o anumita camera intr-un interval orar ales de tine, poti alege puterea de aspirare, dar si cantitatea de apa in functie de fiecare camera.

De exemplu, il poti programa sa inceapa curatenia la ora 9 din bucatarie, iar la ora 11 sa aspire in sufragerie. Poti alege sa dea cu mopul cu ceva mai multa apa intr-o incapere unde exista gresie, iar acolo unde este parchet sa foloseasca mai putina apa.

Vezi pretul pe eMag

Avantaje
 • Punerea in functiune foarte simpla.
 • Setarile cu aplicatia Roborock foarte simpla.
 • Conectarea aplicatiei Roborock cu Google Home a fost foarte usoara.
 • In biroul meu cu o mocheta de trafic aspirata cu regularitate, am fost surprins sa constat cantitatea de impuritati aspirata in 2 sesiuni de curatare.
 • Mopul fuctioneaza excelent pe mocheta de trafic din birou. Dupa aspirare mopul improspateaza mocheta. Utilizand o solutie speciala care se adauga intr-o cantitate foarte mica in apa pentru mop, se poate dezinfecta mocheta dupa aspirare. Nu as recomanda solutii dezinfectante in locul apei deoarece poate deteriora aparatul. Solutia utilizata de mine este una speciala de uz medical care se adauga intr-o cantitate foarte mica in apa si nu contine alcool sau clor.
 • Programarea pentru curatenie automata este foarte simpla si utila. Trimite notificare pe telefon cu momentul inceperii curateniei si momentul finalizarii.
 • In timpul curateniei, fie automata fie manuala, se poate urmarii pe aplicatie operatiunea in timp real.
 • Anunta cand este necesara golirea recipientului de colectare a prafului.
 • Anunta cand este recomandata spalarea materialului textil al mopului.
 • Se poate seta aplicatia in limba romana, functie prin care robotul are mesajele vocale in romana.
 • Se pot da comenzi pentru a curata la nevoie o anumita zona (sau zone) care se stabileste usor pe harta.
 • Pentru curatenie se poate seta foarte usor nivelul de aspirare si nivelulul de apa utilizat de mop.
 • Poate curata o alta camera fata de cea uzuala foarte usor prin asezarea lui manuala in acea incapere si un simplu start curatenie.
 • Poate curata pe dulap, daca suprafata este plana si fara obstacole, fara sa cada.
 • Pentru curatenia zilnica Roborock S5 Max este neasteptat de eficient. In biroul meu de 20 MP face o curatenie completa pe zona accesibila de 13 MP in 12-13 minute.
Dezavantaje
 • Nu au fost gasite

 

Compania Xiaomi este renumita pentru conceptul calitativ si eficient al produselor de orice natura, fluxul mare de cereri bazandu-se tocmai pe raportul foarte avantajos calitate / pret. Odata cu lansarea pe piata a noilor aspiratoare robot, curatenia locuintei sau a biroului nostru nu mai este o problema. Ne-am convins in nenumarate randuri de cat de mult timp risipim pentru a duce la bun sfarsit curatenia zilnica a parchetului, gresiei sau covoarelor.

Multumita inovatiei in domeniu si a rapiditatii procesului tehnologic, binecunoscutul aspirator robot Xiaomi vine in slujba noastra dotat cu multiple functii, care vor transforma munca asidua intr-o joaca inteligenta.

Aspiratorul robot poate fi conectat prin wireless, cu ajutorul aplicatiei mobile Mi Home si controlat in timp real, chiar daca nu suntem in locuinta. De fiecare data cand termina procesul vom primi notificare pe telefon.

Pune la dispozitie modul de aspirare uscata, acoperind cu succes suprafetele cu gresie, parchet, pardoseli de orice natura, implicit covoare cu peri scurti. Multumita celor 12 tipuri de senzori curata foarte bine marginile si colturile incaperii, fara a intra in coliziune cu eventualele obiecte aflate in camera. Trece usor peste praguri de 2 cm inaltime si evita gentil obiectele care ii apar in cale.

Realizarea automata a cartografierii zonelor pe care urmeaza sa le parcurga reprezinta un avantaj in plus, avand posibilitatea de a-i urmari traseul de pe telefon. Primim notificari in cazul in care procesul s-a finalizat, daca se blocheaza, daca nu gaseste standul de incarcare sau daca recipientul unde se aduna murdaria este plin.

Renumitul robot aspirator Xiaomi are o autonomie a bateriei de aproximativ doua ore, avand puterea de a curata impecabil un apartament de 65 mp utili intr-o ora. In cazul in care nivelul bateriei se apropie de 10%, aspiratorul robot se duce la statia de alimentare, continuand curatenia exact de unde a ramas, doar dupa incarcarea bateriei.

Senzorul de intuneric ii permite desfasurarea procesului de curatare si cand lumina este stinsa, randamentul fiind acelasi.

Avantaje
 • Tip de aspirare uscata
 • Foarte eficient pentru suprafete de gresie, parchet, pentru orice tip de pardoseli sau covoare cu peri scurti
 • Dispune de 12 tipuri de senzori
 • Curata foarte bine marginile si colturile incaperii
 • Trece usor peste praguri de 2 cm inaltime
 • Realizare automata a cartografierii zonelor de lucru
 • Alimentare automata
 • Autonomie a bateriei de aproximativ doua ore
 • Actioneaza la fel de bine si pe intuneric
Dezavantaje
 • Nu are acelasi randament eficient pentru covoare cu peri mai lungi de 2 cm

Vezi pretul pe eMAG

 

Atunci cand suntem in cautarea unui aspirator robot performant, modelul Roborock 3 S60 este de departe alegerea ideala pentru a duce la bun sfarsit o curatare eficienta atat in mediu uscat, cat si in mediu umed. Tinand cont ca poate fi canalizat prin sisteme moderne de flux de aer, aspirand constant chiar si cand cosul de praf este plin, acest gadget reprezinta cel mai bun aspirator robot pentru familiile cu copii si animale de companie.

Datorita navigarii cu laser, robotul aspirator are capacitatea de a realiza o harta a intregii locuinte, reteaua larga de senzori fiindu-i de folos pentru a finaliza eficient si rapid procesul de aspirare a gresiei, parchetului si chiar a covoarelor. Traseul ii poate fi stabilit pentru o camera sau pentru intreaga locuinta, menajul de zi cu zi simplificandu-se apreciabil.

Cel mai mare avantaj este ca dispozitivul poate executa procesul chiar si atunci cand nu suntem acasa, aplicatia fiind cea care mijloceste relatia dintre noi si performantul robot aspirator Roborock 3 S60. Senzorii de distanta, de cadere, cel infrarosu si cel pentru obstacole imbunatatesc ghidarea acestuia in interiorul casei, eliminand riscurile de deteriorare, atat ale dispozitivului, cat si ale mobilierului.

Odata achizitionat, nu mai este necesar sa ne facem griji pentru parul lasat de animalele de companie. Statisticile recente au inclus acest aspirator robot pentru par de animale in majoritatea topurilor ce vizeaza aceasta gama de produse.

Simultan cu aspirarea, pardoseala poate fi lustruita prin intermediul functiei „mop”, regland dupa nevoie cantitatea de apa din interiorul rezervorului. Aceasta operatiune nu este recomandata covoarelor, ci doar incaperilor cu gresie, parchet, marmura, mozaic.

Avantaje
 • Aspira eficient si rapid atat in mediu umed, cat si in mediu uscat
 • Sisteme moderne de flux de aer
 • Aspira constant chiar si cand cosul de praf este plin
 • Ideal familiilor cu copii si animale de companie
 • Navigare cu laser
 • Posibilitatea cartografierii locuintei
 • Dotat cu o gama diversificata de senzori
 • Functie „mop” disponibila
Dezavantaje
 • Functia „mop” nu este recomandata camerelor in care exista covoare.

Vezi pretul pe eMag

Daca vorbim de top, printre cele mai bune aspiratoare robot isi face loc noul concept Roomba 980, destinat aspirarii uscate, indiferent de tipul pardoselii. Curata cu succes gresie, parchet, podele dure sau covoare cu peri de maxim 2 cm lungime, acoperind o suprafata de 60 de metri patrati intr-o ora, cu jumatate din volumul bateriei Li-Ion. In cazul in care curatenia nu este gata, insa nivelul bateriei este foarte scazut, robotul se retrage la statia de alimentare, reluand procesul de aspirare in momentul finalizarii incarcarii.

Aplicatia „IRobot Home”, disponibila pe telefon si tableta, stabileste conexiunea dintre cerintele noastre si realizarile aspiratorului robot Roomba 980. Avem oportunitatea de a seta sau programa robotul sa inceapa curatenia la o ora prestabilita, traseul si rezultatele obtinute putand fi monitorizate in timp real cu ajutorul aplicatiei. Tot in „IRobot Home” gasim informatii despre mentenanta aspiratorului robot, suport tehnic, filmulete, cat si sfaturi despre instruire cu privire la folosirea corecta a acestuia. Mentionam ca toate aceste aspecte pot fi realizate si urmarite chiar si atunci cand suntem la serviciu sau in vizita la prieteni, timp in care pardoseala locuintei noastre devine ireprosabil de curata.

Se intampla ca anumite colturi sau zone incomode robotului aspirator sa necesite o putere de aspirare mai mare pentru a lasa locul complet curat. Cu functia „Aero Force”, acest aspect nu mai este un impediment, concentrarea fluxului de aer in spatiul ingust dintre periile rotative ducand la accelerare si desigur, la o putere mai mare de curatare. La fel se intampla in momentul trecerii de pe o pardoseala dura pe covor, schimbare vizibila noului aspirator robot, multumita tehnologiei de navigare „IAdapt” 2.0, functie ce ii permite invatarea traseului si memorarea obstacolelor.

Autoritatea acumulatorului este cu 50% mai mare decat la modelele mai vechi ale aceluiasi concept, fapt ce consolideaza astfel concluziile specialistilor in domeniu. Vine „la pachet” si cu un design clasic si elegant, la o inaltime de 9.2 cm si o greutate de 4 kg.

Multitudinea de senzori si functii, corelata cu aplicatiile si noile tehnologii fac din acest aspirator inteligent un prieten de nadejde pentru fiecare dintre utilizatorii sai.

Avantaje
 • Destinat aspirarii uscate
 • Curata orice tip de pardoseala, precum gresie, parchet, marmura, mocheta, covor
 • Aplicatie „IRobot Home” disponibila
 • Posibilitatea de a seta si programa robotul, chiar daca nu suntem in locuinta
 • Functia „Aero Force” destinata aspirarii zonelor incomode
 • Tehnologia „IAdapt” permite invatarea traseului si memorarea obstacolelor
 • Putere mai mare cu 50% a acumulatorului fata de modelel mai vechi
 • Senzori de cadere si de lovire
 • Design clasic si elegant
 • Greutate de 4 kg
Dezavantaje
 • Randamentul scade in cazul covoarelor cu peri mai mari de 2 cm
 • Nu detine functie „mop” pentru curatare umeda

Vezi pretul pe RobotWorld.ro

Daca ne-am decis deja sa achizitionam un robot de aspirare si spalare, solutia cea mai convenabila vizeaza modelul amXea E30, unul dintre cele mai complexe aspiratoare robot de pe piata. A fost proiectat special pentru a inlesni procesul de curatare zilnica a pardoselilor dure si a covoarelor cu peri scurti, economisind totodata timp pretios.

Functiile giroscopica si „harta virtuala” permit cartografierea suprafetelor si scanarea acestora in timpul derularii programului, pentru generarea unui traseu precis. Harta este vizibila pe aplicatie si furnizata la fiecare scanare, avand astfel posibilitatea de a urmari, in timp real, procedeul de curatare.

Gama acestor roboti de aspirare este prevazuta cu functia „Smart Memory”, ce permite dispozitivelor sa memoreze zonele pe care deja le-au curatat si pe care urmeaza sa le acopere. Podelele libere, fara prea multe obstacole, sunt mult mai eficient maturate, aspirate si spalate.

Capacitatea recipientului de praf, de 600 de ml, este suficienta pentru aspirarea mai multor camere in aceeasi etapa de curatare. In cazul spalarii umede, cuva de praf trebuie inlocuita cu rezervorul de apa, printr-o simpla miscare, pentru obtinerea unor suprafete lustruite. Aspiratorul robot amXea E30, care si spala, este prevazut cu o laveta lababila si reutilizabila fabricata din microfibra. De retinut ca in rezervor se adauga numai apa la temperatura camerei, fara detergenti lichizi sau alte solutii de curatare.

Modul de spalare umeda presupune controlul debitului de apa in 3 trepte. Aplicabila doar de pe telefonul mobil, aceasta functie a performantului robot aspirator mop considera treptele „low” si „medium” perfecte pentru parchet si pardoseli din lemn, cu scopul de a evita umezeala excesiva din canturile suprafetei respective.

Acest produs este dotat cu perii laterale, care au sarcina de a directiona particulele de praf spre centrul aspiratorului. Peria centrala in forma de V creste capacitatea de curatare a scamelor si a impuritatilor, in timp ce puterea de aspirare asigura o finalizare eficienta, indiferent de pardoseala.

Dispune de o multitudine de senzori, cum ar fi senzorul de praf, de apropiere, de panta, impotriva caderii sau de coliziune. Multumita acestora, robotul aspirator amXea poate curata chiar si zonele cele mai greu accesibile, mariginile si colturile mobilierului, poate creste puterea de aspirare si poate efectua procesul la un nivel de zgomot redus.

Ne bazam pe o autonomie a bateriei de 100 de minute si pe capacitatea de a acoperi 200 de mp cu o singura incarcare.

Totalitatea acestor functii si tehnologii l-au propulsat printre cele mai bune aspiratoare robot ale ultimei generatii. Posesorii de case, de la cele mai mici la cele mai mari, s-au declarat extrem de multumiti in urma statisticilor facute de expertii in domeniu.

Avantaje
 • Tip de aspirare umed si uscat
 • Matura, aspira si spala
 • Curata orice tip de pardoseala, precum gresie, parchet, covoare cu peri mici, mochete
 • Functie giroscopica si de cartografiere
 • Functie „Smart Memory”
 • Prevazut cu recipient de praf, rezervor de apa, laveta lavabila, perii laterale, perie centrala
 • Dispune de o varietate mare de senzori
 • Autonomie a bateriei de 100 de minute
 • Reincarcare automata
 • Greutate 3 kg
 • Design elegant
Dezavantaje
 • Nu curata covoare cu peri mai inalti de 2 cm
 • Nu putem folosi detergenti lichizi sau solutii de curatare in rezervorul de apa

Vezi pretul pe cel.ro

 

Alte informatii utile

DE CE ESTE IMPORTANT UN ASPIRATOR ROBOT PENTRU CURATENIA LOCUINTEI?

Niciodata curetenia nu a insemnat o sarcina usoara, mai ales cand suntem tipicari si minutiosi in ceea ce priveste rezultatul final al activitatii noastre.

Programul zilnic incarcat, in care inseram activitatile de educatie si crestere ale copiilor, orele de serviciu, programul de cumparaturi, poate afecta direct timpul alocat curateniei, ceea ce nu este intocmai benefic.

Expertii in domeniu au dezbatut si pus in practica noile inovatii ale tehnologiei si au gasit rapid solutia pentru a pastra caminul propriu curat pentru totdeauna.

Un aspirator robot inlesneste total procesul de curatenie, avand practic nevoie doar de programarea si setarea aplicatiei pentru a transmite gadget-ului cerintele noastre.

DE CE ESTE IMPORTANTA STATIA DE ALIMENTARE A ASPIRATORULUI ROBOT?

Din multitudinea de avantaje, remarcabil este acela ca robotul aspirator isi poate desfasura procesul de aspirare si lustruire chiar daca nu suntem in locuinta. Ori de cate ori finalizeaza activitatea, se intoarce la statia sa de alimentare. La fel, cand indicele arata nivel scazut al bateriei, dispozitivul revine la statie pentru incarcare, finalizand apoi procedeul.

Statia de alimentare este practic baza robotului aspirator, loc in care il vom gasi de fiecare data cand este in stare de repaus.

DE CE ESTE UTIL PENTRU SANATATE UN ASPIRATOR ROBOT?

Au fost concepute pentru a capta in proportie de 99% alergenii, firele de praf, polenul sau particule de orice gen, intalnite pe pardoseala.

Daca un aspirator obisnuit ridica praful in locuinte, facand practic mai mult rau, iata ca noua gama de aspiratoare inteligente a rezolvat si acest aspect des mentionat de cei care au simtit diferenta dintre vechi si nou, dintre obisnuit si performant.

CONCLUZIE

Teoretic, am cumparat un produs inteligent pentru curatarea pardoselii locuintei. Practic, avem un prieten de nadejde pe care-l programam sa lucreze zilnic, sa mentina un aspect impecabil al gresiei, parchetului sau al covoarelor si care, pe deasupra, vine la pachet cu o multitudine de functii si senzori gata sa ne surprinda placut.

4 comentarii la „Cel mai bun aspirator robot – Pareri, Sfaturi si Preturi”

 1. Buna ziua,
  Imi recomandati, va rog, ce aspirator robot sa-mi cumpar pentru podelele mele pavate cu marmura neagra?!
  Precizez ca nu am animale sau covoare.
  Va multumesc!

  Răspunde
 2. Bună seara. Dumneavoastră recomandați robotul aspirator amXea E30 negru. Vreau să vă întreb dacă este vreo diferență cel negru și cel alb(tot E 30). Mulțumesc

  Răspunde

Lasă un comentariu