Cel mai bun cuptor incorporabil – Pareri, Sfaturi si Preturi

Actualizat pe 1 noiembrie, 2023 de Andrei

Cum am testat cel mai bun cuptor incorporabil?

Echipa noastra a petrecut mai mult de 100 de ore pentru a analiza in detaliu cele mai bune cuptoare incorporabile de pe piata. Am reusit sa analizam 19 produse si am aflat care este cel mai bun cuptor incorporabil. Toata aceasta analiza adauga valoare recomandarilor noastre in care poti avea deplina incredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 16 ori datorita faptului ca apar mereu produse noi pe piata, iar noi incercam sa tinem pasul cu acestea.

Alegerea unui cuptor incorporabil poate fi o sarcina cu adevarat dificila, pentru ca exista o varietate uriasa de produse si preturi. Pentru a te ajuta, am adunat cateva informatii de la rapoarte si teste facute de experti, astfel incat am putut alege cele mai bune 5 cuptoare incorporabile disponibile pe piata in momentul acesta.

TOP 5 CELE MAI BUNE CUPTOARE INCORPORABILE – 2023

1. ARCTIC AROIM25603X

Acest model, cu un design elegant în culoare neagră, s-a integrat perfect în estetica bucătăriei mele moderne. Cu o capacitate generoasă de 71 de litri și 12 funcții diferite, am avut flexibilitatea necesară pentru a experimenta o varietate de rețete, de la copturi delicate la fripturi suculente.

Unul dintre aspectele cele mai impresionante ale acestui cuptor este sistemul de curățare prin cataliză, care a făcut întreținerea să fie o briză. Nu am mai fost nevoit să petrec ore întregi frecând interiorul cuptorului, ceea ce mi-a permis să dedic mai mult timp pregătirii rețetelor. Clasa energetică A a fost, de asemenea, un mare plus, observând o reducere semnificativă a costurilor la energie electrică.

Vezi pretul pe eMag

Ce ne-a plăcut:

 • Capacitatea mare de 71 de litri a fost ideală pentru a găzdui vase de copt de diferite dimensiuni, făcându-l perfect pentru întâlnirile de familie.
 • 12 funcții de coacere au oferit o versatilitate incredibilă, permițându-mi să mă adaptez ușor la diferite tipuri de rețete.
 • Sistemul de curățare prin cataliză a făcut întreținerea cuptorului mult mai ușoară, economisind timp și efort.
 • Am observat o economie de energie datorită clasei energetice A, ceea ce a fost un beneficiu neașteptat dar foarte apreciat.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am întâmpinat unele dificultăți cu panoul de control, care a părut inițial puțin complicat de folosit. A fost nevoie de ceva timp pentru a mă obișnui cu setările.
 • La un moment dat, lumina interioară a cuptorului a cedat, ceea ce a făcut verificarea stadiului de coacere a mâncărurilor puțin mai dificilă până la înlocuirea acesteia.
 • Deși nu este un defect al produsului, instalarea a necesitat un electrician calificat, ceea ce a adăugat un cost suplimentar la achiziție.

Vezi pretul pe eMag


2. CUPTOR INCORPORABIL ELECTROLUX EOE7C31X

Cuptor incorporabil Electrolux EOE7C31X

Vezi Pret

Capacitatea generoasă de 72 de litri a fost mai mult decât suficientă pentru nevoile mele, permițându-mi să gătesc pentru întreaga familie sau pentru oaspeți fără probleme. Funcția de autocurățare catalitică a fost o adevărată binecuvântare, economisindu-mi timp prețios și efort în întreținerea cuptorului.

Unul dintre cele mai impresionante caracteristici ale acestui cuptor este senzorul de gătit SenseCook, care m-a ajutat să obțin rezultate perfecte de fiecare dată. Senzorul măsoară temperatura din interiorul mâncării, asigurându-se că fiecare preparat este gătit la perfecțiune. În plus, tehnologia Even Cooking asigură o distribuție uniformă a căldurii, astfel încât fiecare parte a mâncării să fie gătită egal.

Interfața cu afișaj digital și control touch este intuitivă și ușor de folosit, iar funcția de grill a adăugat o nouă dimensiune la felurile mele de mâncare, permițându-mi să obțin acea crustă crocantă dorită la fripturi sau legume.

Ce ne-a plăcut:

 • Capacitatea mare a fost ideală pentru gătitul în cantități mari, făcând din acest cuptor alegerea perfectă pentru sărbători sau petreceri.
 • Senzorul SenseCook a eliminat ghicitorile din gătit, oferindu-mi încrederea că mâncarea mea va fi gătită exact cum îmi doresc.
 • Autocurățarea catalitică a redus semnificativ timpul pe care îl petreceam curățând cuptorul, permițându-mi să mă concentrez pe alte activități.
 • Even Cooking a asigurat că toate preparatele mele au fost gătite uniform, fără părți nepreparate sau arse.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am observat că, în ciuda tehnologiei avansate, preîncălzirea cuptorului poate dura ceva timp, ceea ce poate fi ușor frustrant când sunt presat de timp.
 • Deși interfața cu touch este modernă, am avut momente când am simțit că răspunsul la atingere nu este la fel de rapid pe cât mi-aș fi dorit.

3. CUPTOR INCORPORABIL BOSCH HBA534EB0

CUPTOR INCORPORABIL BOSCH HBA534EB0

Vezi Pret

Acest cuptor electric cu o capacitate generoasă de 71 de litri s-a dovedit a fi un aliat de nădejde în bucătărie, oferindu-mi nu doar spațiu suficient pentru preparatele ample, dar și o serie de funcții care au simplificat procesul de gătit.

Autocurățarea EcoClean Direct este o caracteristică de top care mi-a economisit timp prețios. Cu un strat special de particule nanoceramice, murdăria se descompune automat, făcând curățarea ulterioară o joacă de copil. Am apreciat și funcția Cleaning Assistance, care a făcut curățarea cuptorului mult mai ușoară după utilizări în care nu a fost necesară autocurățarea completă.

4D Hotair este o funcție inovatoare care distribuie căldura rapid și uniform în întregul cuptor, permițându-mi să gătesc pe mai multe niveluri simultan. Rezultatele? Preparate coapte uniform, fie că este vorba de prăjituri sau de fripturi suculente.

Designul cuptorului este unul clasic, cu o ușă din sticlă neagră și panou de comandă electronic, care se integrează armonios în orice bucătărie modernă. Am apreciat și clasa de eficiență energetică A, care indică un consum optim de energie.

Ce ne-a plăcut:

 • Capacitatea de 71 l a fost mai mult decât suficientă pentru nevoile mele, permițându-mi să gătesc pentru întreaga familie sau pentru oaspeți.
 • Sistemul de autocurățare EcoClean Direct a fost o revelație; nu am mai avut nevoie să petrec ore în șir curățând cuptorul.
 • Funcția 4D Hotair a făcut ca preparatele mele să fie gătite uniform, indiferent de nivelul la care au fost plasate în cuptor.
 • Designul este elegant și modern, iar panoul de control retractabil a facilitat curățarea acestuia.
 • Grill-ul integrat mi-a permis să obțin o crustă apetisantă la fripturi și legume, adăugând un plus de savoare preparatelor.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am observat că, în ciuda eficienței generale, preparatele necesită uneori un timp de coacere cu puțin mai lung decât cel indicat în rețete.
 • Interiorul cu email gri s-a dovedit a fi mai dificil de curățat decât m-aș fi așteptat, necesitând atenție suplimentară pentru a evita petele.
 • Deși nu este un dezavantaj major, mi-ar fi plăcut ca ușa cuptorului să aibă un sistem de închidere lentă, pentru un plus de confort și siguranță.

4. CUPTOR INCORPORABIL BEKO BBIM13300XM

CUPTOR INCORPORABIL BEKO BBIM13300XM

Vezi Pret

Designul modern, cu sticlă neagră și display touch control, se integrează perfect în estetica bucătăriei mele contemporane. Cu un volum generos de 72 de litri, acest cuptor a fost mai mult decât suficient pentru nevoile mele culinare, fie că am gătit pentru o persoană sau pentru o întreagă familie.

Una dintre caracteristicile care mi-au plăcut cel mai mult a fost funcția de autocurățare catalitică. Curățarea cuptorului după o sesiune intensă de gătit poate fi o corvoadă, dar cu acest sistem, grăsimea și murdăria sunt absorbite și descompuse, ceea ce face curățarea mult mai ușoară. În plus, tehnologia SteamShine Cleaning a adăugat un plus de eficiență, facilitând îndepărtarea resturilor arse fără a fi nevoie de scrubbing intens.

Performanța de gătit a fost îmbunătățită de funcția Grill 3D Cooking, care a asigurat o distribuție uniformă a căldurii. Am observat că preparatele mele au fost gătite uniform și au păstrat o textură suculentă, fie că am făcut friptură sau am copt pâine.

Ce ne-a plăcut:

 • Capacitatea mare: Am fost impresionat de spațiul interior al cuptorului, care mi-a permis să gătesc mai multe feluri de mâncare simultan, economisind timp și energie.
 • Sistemul de autocurățare: Curățarea cuptorului nu a mai fost o problemă. Sistemul catalitic a preluat cea mai mare parte a efortului, lăsându-mă să mă bucur de mai mult timp liber.
 • Uniformitatea gătitului: Tehnologia Grill 3D a făcut ca fiecare preparat să fie gătit uniform, fără zone nepătrunse de căldură sau porțiuni supragătite.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Complexitatea setărilor: Inițial, am întâmpinat dificultăți în a naviga prin setările display-ului touch. A fost nevoie de ceva timp pentru a mă obișnui cu interfața.
 • Zgomotul: În timpul funcționării, cuptorul emite un zgomot care poate fi deranjant, mai ales într-un spațiu deschis de living cu bucătărie.

5. HANSA BOEI69472

Hansa BOEI69472 este un cuptor incorporabil electric, cu capacitate de 66l, iar ceea ce  il recomanda sunt numeroasele functii pentru gatit, dotarile practice, ce inlesnesc utilizarea si mentenanta, dar si faptul ca intra in clasa de eficienta energetica A.

Cuptorul functioneaza cu ventilator de convectie ce imprastie aerul cald, oferind pana la 10 moduri de preparare: grill, incalzirea superioara si inferioara + ventilator, decongelare, incalzire doar in partea inferioara, incalzire rapida, aer cald + incalzirea in partea inferioara, daca vrei sa faci pizza, iar acestea sunt doar cateva dintre modurile in care poti seta cuptorul sa functioneze. Are timer si ecran digital, asa ca poti seta timpul de gatire, fara a sta mereu cu ochii pe ceas.

Include rotisor, e accesorizat cu grill, precum si o tava plata si una mai adanca. De asemenea, are peretii emailati, mai usor de curatat, geamurile de pe usa pot fi demontate, pentru a elimina chiar si petele de grasime care se ascund pe margini, pe usa sunt inscriptionate cateva retete, iar sticla se va mentine rece in timpul functionarii, pentru a nu te arde din greseala.

Avantaje
 • Ofera pana la 10 moduri de preparare, ceea ce iti permite sa experimentezi in bucatarie.
 • Este practic, avand timer si afisaj LCD.
 • Incalzeste rapid si uniform, multumita ventilatorului cu convectie ce imprastie aerul fierbinte.
 • Primesti gratar, o tava plata si una adanca, fiind scutit de a investi separat in aceste vase.
Dezavantaje
 • Nu au fost gasite

Vezi pretul pe eMag

Cum alegi un cuptor electric incorporabil bun

Ghidul cumparatorului

Cand ai de ales intre un cuptor electric incorporabil si unul pe gaz, decizia nu este foarte grea, avand in vedere ca cel dintai promite sa reduca timpii de gatire. In plus, vorbind despre un model incastrat intr-unul din corpurile de mobilier din bucatarie, vei oferi incaperii un aer mult mai elegant, economisind totodata spatiu.

Si pentru ca variantele disponibile pe piata nu sunt deloc putine, astfel incat orice cumparator se poate declara indecis, prin acest ghid ne propunem sa te ajutam sa alegi cel mai bun cuptor electric incorporabil, respectand cativa parametri de selectie esentiali.

Dimensiunile: Primul criteriu de alegere a cuptorului electric incorporabil se refera la dimensiunile acestuia, care pot fi standard sau variabile si de care se tine intotodeauna cont la montaj.

Daca mobilierul de bucatarie este deja achizitionat, atunci se recomanda sa masori cu atentie deschiderea si spatiul alocat aparatului de gatit, astfel incat sa nu fie necesare modificari ulterioare in ceea ce priveste dulpaul.

Spre exemplu, latimea standard a electrocasnicului este de 60 de cm, astfel ca, daca doresti inlocuirea unui model vechi, este foarte posibil ca aceasta sa se incadreze in criteriile dimensionale ale piesei de mobilier. Nu uita, insa, ca un cuptor electric incorporabil iti ofera posibilitatea de a stabili inaltimea la care vrei sa fie instalat, pentru o manverare mai usoara.

Pe scurt, desi, de regula, modelele disponibile au 60 x 60 x 60 cm (lungime, latime, inaltime), n-ar strica sa verifici cu atentie astfel de detalii, specificate intotdeauna in descriere.

Capacitatea: Numeroase pareri despre cele mai bune cuptoare electrice incorporabile afirma ca un aparat de gatit bun este cel care ofera o capacitate cuprinsa intre 50 – 70 de litri, fiind suficient de incapator atat pentru familiile normale, cat si pentru cele cu mai multi membri.

Dincolo de acest aspect, aceleasi guri sustin ca trebuie sa acorzi o atentie deosebita numarului de pozitii ale rafturilor, deoarece acesta conditioneaza cantitatea de mancare pe care doresti sa o prepari. Pe scurt, se recomanda un numar de minim 5 pozitii, fapt care-ti va permite sa gatesti chiar si cu doua tavi deodata.

Materialul: Cel mai bun cuptor electric incorporabil se stabileste, fara doar si poate, si in functie de materialul din care este fabricat. In acest caz, ai de ales intre urmatoarele modele:

Produsele  din otel inoxidabil sunt adesea intalnite in casele oamenilor, multumita faptului ca rezista bine in timp, au evoluat de-a lungul vremii, putand fi gasite variante din inox anti-amprenta sau tratate cu substante speciale, pentru a face fata zgarieturilor;

Modelele vitroceramice – panoul frontal este realizat din sticla termorezistenta, fapt care va conferi un aer modern bucatariei tale, si se recomanda ca acesta sa fie dublu, intrucat prezinta o sensibilitate crescuta la socuri termice mari;

Dispozitive din tabla emailata – rar intalnite, acestea au un cost redus, sunt disponibile intr-o varietate de culori si sunt usor de intretinut.

Tipologia: Prezentul criteriu imparte cuptoarele electrice incorporabile in: conventionale si multifunctionale, diferenta dintre acestea constand, in primul rand, in prezenta convectorului la cele din urma, care iti ofera posibilitatea de a coace la fel de repede atat alimentele aflate pe raftul superior si inferior, cat si bucatele asezate pe cel din mijloc.

Acest lucru se datoreaza ventilatorului intern care garanteaza distribuirea uniforma a temperaturii in interiorul cuptorului. Datorita performantelor ridicate pe care le promit, aparatele de gatit cu convectie au un pret ridicat.

Daca bugetul de care dispui nu-ti permite achizitionarea unui astfel de dispozitiv, poti opta pentru un model conventional, ideal pentru cei care gatesc cu frecventa moderata si pentru un numar limitat de persoane.

Tine cont insa ca achizitionarea unui astfel de cuptor incorporabil inseamna, intr-o oarecare masura, rabat de la calitate, deoarece caldura este emanata din doua surse, sus-jos, fapt care se traduce printr-o temperatura mai mare in mijlocul cuvei, deci printr-o gatire neuniforma a bucatelor, riscul ca acestea sa se arda fiind unul suficient de mare.

Functiile: Este adevarat ca multi clienti sunt nerabdatori sa afle unde gasesc cuptoare electrice incorporabie la preturi bune, insa si mai multi sunt interesati de functiile cu care aparatele de gatit sunt prevazute. Printre cele mai importante optiuni pe care un astfel de electrocasnic trebuie sa le detina, se numara:

Functia de incalzire dubla – este foarte utila, intrucat iti permite sa ajustezi incalzirea in functie de tipul de preparat ales, ceea ce inseamna ca bucatele vor fi gatite uniform si intr-un timp mult mai scurt, fara a fi nevoie sa intorci tava;

Optiunea de ventilare cu aer cald – promite o coacere perfecta a alimentelor, intrucat mentine o temperatura uniforma in interiorul cuptorului;

Functiile de grill si rotisor – ajuta la rumenirea mancarii si-ti permite sa prepari carnea asa cum iti place tie (cu crusta aspectuoasa si gustoasa sau fara);

Treapta de decongelare – iti ofera posibilitatea de a gati preparatele scoase direct din congelator, fiind folosit totodata pentru aluaturile de pizza.

Tipul de autocuratare: Atunci cand te intrebi “Unde gasesc cuptor electric incorporabil la un pret bun?”, cu siguranta te gandesti la o investitie pe termen lung. De aceea, trebuie sa verifici tipul de autocuratare de care electrocasnicul dispune. Aceasta poate fi:

Pirolitica (piroliza) – este cel mai eficient sistem de igenizare, acesta bazandu-se pe faptul ca temperatura interioara poate ajunge pana la 500°C, arzand astfel toate impuritatile (resturi de mancare, urme de grasime etc.). Avantajul major al procedeului consta in faptul ca resturile sunt transformate in cenusa intr-un timp foarte scurt.

Catalitica – intalnita la majoritatea modelelor electrice incorporabile, aceasta te ajuta sa scapi de grasimea nedorita, acumulata in timpul gatirii, multumita panourilor catalitice, instalate pe peretii laterali, care absorb mizeria pentru ca, mai apoi, sa o elimine prin procesul cu acelasi nume. Dupa o vreme, panourile catalitice trebuie schimbate.

Aqua clean (cu abur) – se numara printre cele mai noi tehnologii de curatare si presupune turnarea unei cantitati de apa intr-o tava, dupa care se incalzeste cuptorul la 70°C, in asa fel incat aburii rezultati vor descompune grasimile si mizeria, facandu-i mai lesne de curatat cu ajutorul unei carpe.

Siguranta la exploatare: Un cuptor electric incorporabil bun beneficiaza de termostat de siguranta, al carui rol este acela de a opri automat aparatul in caz de supraincalzire si de sistem de blocare pentru copii, in asa fel incat copiii sa nu aiba acces la aparatul de gatit si, deci, sa poti preveni eventualele accidente.

Pentru a achizitiona produsul preferat la un pret avantajos, noi iti recomandam sa comanzi cuptorul electric incorporabil direct de pe Internet, caci suntem siguri ca vei gasi zeci de promotii care iti vor face cu ochiul.

Un comentariu la „Cel mai bun cuptor incorporabil – Pareri, Sfaturi si Preturi”

 1. Bună ziua !
  Doresc sa îmi cumpăr un cuptor incorporabil,dar nu știu ce sa fac. Sa fie mecanic sau panou electronic. Am vizualizat unul de la Artic,ma mulțumesc funcțiile dar panoul este electronic.

  Răspunde

Lasă un comentariu