Actualizat pe 15 noiembrie, 2022 de Andrei
Pentru perioada rece a anului, ai vrea sa stii care este cel mai bun convector electric. Gasesti un model mic, ieftin si bun de perete sau podea, de baie, dotat cu ventilator si termostat ambiental. Pentru 2021, noi te ajutam cu recomandari si pareri despre cele mai bune modele cu infrarosu sau tip panou radiant din sticla de tip vertical. Iti propunem acest convector electric de perete ESY HEATECO CN03200EISW, 2000 W, Control electronic
Cele mai bune convectoare electrice in functie de suprafata
Silentios si fara miros
Incalzitorul nu dezvolta miros neplacut si nu usuca aerul, ca atare, ofera o calitate foarte buna a aerului ambiental si o temperatura a camerei potrivita pentru bebelusi. De asemenea, previne arsurile accidentale prin contakt, a copiilor datorita temperaturii scazute a suprafetei dispozitivului in sine.
Avantajele incalzirii cu convectoare electrice iVIGO:
Convectoarele electrice iVIGO sunt cea mai buna varianta pentru incalzirea spatiilor inchise;
Functioneaza silentios si sunt sigure in exploatare;
Se pot monta pe perete sau pe podea in functie de model;
Sunt silentioase, nu au piese in miscare deci nu se aude nimic;
Aerul circula natural si nu antreneaza praful din camera.
Incuietoare de siguranta
Dispune de un sistem de blocare incorporat pentru copii, care previne in mod convenabil manipularea, protejand copiii din casa si impiedica modificarea setarilor dispozitivului.
Convectoarele electrice iVIGO sunt solutia perfecta pentru orice tip de locuinta, in special pentru cele in care sunt copii mici. Aceasta categorie de produse dedicate incalzirii unei locuinte reprezinta o optiune care prezinta o gama larga de avantaje pentru utilizator. Incalzirea electrica este foarte usor de instalat, costurile de instalare sunt zero. Nu necesita tevi ci doar o conexiune la priza, asa ca poate fi instalat in cateva minute.
Temperatura constanta in camera
Puteti seta temperatura camerei la alegere, iar convectorul o va pastra, mentinand astfel o zona de confort perfecta pentru dumneavoastra.
Cererea de caldura depinde de factori precum temperature exterioara, izolarea incaperilor, ciclurile de inchidere-deschidere ale usilor/ferestrelor. Convectoarele elctrice iVIGO sunt produse pentru a aduce confort, eficienta si siguranta. Produsele Ivigo sunt certificate conform EN60335 si poarta marcajul CE.
Panou de control:
Intrerupatorul on/off si termostatul reglabil asigura o utilizare usoara a produsului si creaza un confort sporit in locuinta.
Incalzire rapida a incaperii:
Convectoarele TESY sunt proiectate pentru realizarea unui schimb de caldura rapid si circular aerului in incapere prin propagarea unui flux intens de aer cald. La aceste aparate elementul special de incalzire este confectionat din aluminiu si previne uscarea aerului in camera, creand un confort termic excelent.
Design ingust:
Toate convectoarele TESY se monteaza pe perete. Designul extrem de ingust permite economisirea unui spatiu important din incapere. Toate modelele sunt potrivite pentru montaj in bai si au un intrerupator cu indicator luminos, protectie Antiinghet si termostat de siguranta.
- Panou de comanda ergonomic
- Protectie supra-temperatura
- Functionare silentioasa
- Incalzire rapida si accelerarea aerului cald
- Corp metalic
- Design ce asigura incalzire convectiva optima
Convector Solaris KIP 4570m20 2000 watt, suport de pardoseala inclus, maner pentru transport.
Beneficiile incalzirii electrice
Incalzirea electrica are o serie de avantaje in fata altor combustibili.
Incalzirea electrica este foarte usor de instalat, costurile de instalare sunt zero. Nu necesita tevi ci doar o conexiune la priza, asa ca poate fi instalat in cateva minute.
Digital Convector | Info
Consum de energie redus, temperatura redusa a suprafetelor de contact.
Cererea de caldura depinde de factori cum ar fi : temperatura exterioara, izolarea incaperilor, ciclurile de inchidere-deschidere ale usilor/ferestrelor.
Convectoarele electrice SOLARIS sunt produse pentru a aduce confort, eficienta si siguranta.
Produsele SOLARIS sunt certificate conform EN60335 si poarta marcajul CE.
Capacul si carcasa convectoarelor SOLARIS sunt fabricate din tabla adecvata pentru formarea la rece.
Dispozitivul (convectorul) asigura incalzirea cu aripioarele pe rezistenta aflata in interiorul dispozitivului. Aerul rece intra prin partea de jos trece prin aripile incalzite ale rezistentei si iese ca aer cald prin capacul frontal. In acest fel, aerul care circula provoaca un transfer natural de caldura si incalzeste mediul in care se afla. In vopseaua folosita nu se gasesc componente daunatoare sanatatii omului.
Convector SOLARIS KIP4570E20 – 2000 watt:
- Inaltime – 450 mm
- Lungime – 700 mm
- Greutate 5.8 kg
- Putere electrica – 2150 watt
- Tensiune – 220 v
- Curent – 8,7 A
- Frecventa – 50-60 Hz
- Lungime cablu – 2 metri
- Comutator on off – da
- Termostat mecanic – da
- Protectie – IP 24
- Termostat impotriva supraincalzirii – da
- Culoare – alb
- Suport pentru prindere pe perete – optiune
TESY Cloud
TESY Cloud este o tehnologie inovatoare care va permite sa controlati aparatele dvs. de oriunde din lume.
Convectie optima
Ofera o incalzire a incaperii cu pana la 25% mai rapida datorita designului special al aparatului, formei specifice a grilajului de aer evacuat si elementului de incalzire cu miez din otel inoxidabil si radiatorului din aluminiu. Debitul de convectie ajunge la 1,18 m/s, masurat la 18°C in camera incalzita.
Functia „Pornire adaptiva”
Imbunatateste confortul termic in camera incalzita cu un consum minim de energie. Dupa 96 de ore de auto-invatare, functia permite convectorului sa determine singur timpul de pornire, pentru a atinge temperatura dorita, la ora specificata de utilizator.
Corectia de temperatura
Aceasta caracteristica este tipica pentru convectoarele de varf si ofera un confort sporit al temperaturii si economii de energie electrice. Datorita instalarii obisnuite a convectorului pe peretii externi, mai reci (adesea sub o fereastra), este posibil sa existe o diferenta fata de temperatura afisata pe afisajul aparatului si de temperatura reala masurata in diferite puncte din camera. Daca se gaseste o diferenta de ± 4°C, puteti seta ajustarea necesara din meniul convectorului.
Programator saptamanal
Functia ”Programator saptamanal 24/7„ permite reglarea detaliata a convectorului, pentru fiecare jumatate de ora a zilei.
Termoregulator electronic
Termostatul electronic detecteaza, mai precis, temperatura camerei incalzite, fata de termostatul mecanic bimetalic. Precizia modelului electronic este de ± 0,1°C, in timp ce precizia mecanica este de ± 3°C. De aici vine si posibilitatea de economisire a energiei electrice.
Grad de protectie IP24
Grad de protectie IP24 – cifra „2” indica nivelul de protectie impotriva penetrarii obiectelor solide straine cu un diametru mai mare de 12,5 mm., cifra „4” indica nivelul de protectie impotriva stropilor de apa. Incalzitoarele IP24 sunt potrivite pentru incalzirea bailor si a altor incaperi umede, in conformitate cu instructiunile de utilizare.
Posibilitate de montare pe perete
Fiecare convector, cu o optiune de montare pe perete, trebuie sa atinga o valoare minima a eficientei energetice sezoniere de minim de 38%.
Ghid de cumparare
Cauti o modalitate eficienta de incalzire a locuintei sau a biroului si ti-ai aruncat privirea si peste cateva modele de convectoare electrice, la preturi bune? Elegant, modern si usor de folosit, convectorul mentine temperatura din locuinta degajand aer cald. Functioneaza pe baza unei rezistente electrice, care poate fi in unele cazuri insotita de un ventilator, ce creste viteza de circulatie a aerului.
Pentru a alege convectorul potrivit pentru spatiul vizat, trebuie sa iei in considerare puterea, modul de instalare, sistemele de protectie, mijloacele de control si automatizare si alte criterii importante, despre care poti afla mai multe din acest ghid.
Putere si suprafata: Pentru ca energia este in continuare mai scumpa decat gazul, iti recomandam sa folosesti acest tip de dispozitiv in spatii bine izolate, cu inaltime medie si sa alegi un model suficient de puternic pentru a functiona eficient.
Puterea convectoarelor variaza in general intre 450 si 3000W. Cele de 450 – 500W sunt indicate pentru spatii foarte mici, de 3 – 6mp (birou, baie etc.), in timp de variantele de 600 – 1000W pot acoperi suprafete de pana la 10 – 12mp, care inseamna deja o garsoniera transformata din camera de camin, un dormitor mai mic etc.
Pentru incaperi de 10 – 17mp este bine sa te orientezi catre un convector electric, ieftin si bun, de 1100 – 1500W, iar livingurile mai generoase ca spatiu, de 12 – 24mp, pot fi incalzite corect cu un dispozitiv cu putere de 1600 – 2000W. Modelele de 2100 – 3000W sunt recomandate pentru spatiile de 25 – 35mp.
Puterea poate fi reglata de regula in 2 – 5 trepte, iar functionarea este gestionata in general de un termostat care opreste aparatul cand aerul din incapere ajunge la o anumita temperatura. Daca alegi un model cu o putere prea mica pentru spatiul pe care trebuie sa il incalzeasca, aparatul va functiona continuu si vei avea facturi mari la curent. Acelasi lucru este valabil si pentru incaperile prost izolate, care pierd repede caldura sau cu tavan foarte inalt. Recomandarile de mai sus sunt valabile pentru camere standard, cu inaltime de 2.4 – 2.6m.
Convectie naturala sau asistata: Un convector electric, la pret bun, cu convectie naturala are o viteza redusa de circulare a aerului, motiv pentru care este recomandat pentru incaperile mai mici sau situatiile in care timpul nu este o problema. Daca il vei folosi intr-un spatiu mare sau ai nevoie de o reactie rapida, este mai bine sa iei in considerare convectia asistata, care implica si prezenta unui ventilator integrat, ce creste fluxul de aer cald.
Design si amplasare: In ceea ce priveste amplasarea, este important sa verifici daca este un model pe care il poti folosi si in baie, sau doar in incaperi fara umezeala ridicata, daca se asaza pe perete sau/si pe podea, dimensiunile si ce accesorii primesti in pachetul de livrare.
Majoritatea modelelor au IP24, ceea ce inseamna ca structura previne patrunderea obiectelor mai mari de 12.5mm (degete, pietre etc.), iar stropii de apa care vin din diferite directii nu pot afecta functionarea. Asta nu inseamna neaparat ca jetul fin de la dus poate sa ajunga pe el fara consecinte negative. Verifica deci cu atentie, in instructiunile de folosire, daca producatorul recomanda folosirea in baie si unde anume (departe de sursele de apa sau chiar si in apropiere lor).
Daca alegi un convector electric, la un pret bun pentru perete, economisesti spatiu util, motiv pentru care aceste versiuni sunt foarte bune pentru locuintele de mici dimensiuni, si obtii un aspect mai placut. Pe de alta parte, instalarea este mai complicata, si in unele cazuri vei avea nevoie de un specialist (deci poate implica costuri in plus) si nu mai poti muta dispozitivul.
Versiunile asezate pe podea sunt de regula prevazute cu roti si manere, pentru a fi duse usor dintr-o camera in alta, daca este nevoie, si nu necesita instalare. Ocupa insa mai mult spatiu, fiind de regula si ceva mai groase, pentru o stabilitate mai buna.
Cele mai multe convectoare pot fi amplasate si pe podea si pe perete si sunt livrate impreuna cu accesorii pentru ambele situatii (kit de fixare pe perete si picioare/roti pentru asezare pe pardoseala).
La capitolul dimensiuni, este bine sa stii ca majoritatea modelelor au inaltimea de 40 – 50cm, cu lungime variabila (60 – 120cm). Grosimea variaza intre 7 si 15cm, cele mai subtiri fiind in general mai scumpe.
Sistem de control: Poti opta intre modele cu gestionare directa de la nivelul dispozitivului, care se poate face fie prin panou de control mecanic, cu butoane, fie prin panou digital, cu ecran LCD si optiuni avansate.
Daca esti dispus sa investesti mai mult si ai nevoie de o solutie cu administrare de la distanta, ai de ales intre modele cu telecomanda, pe care le poti deci controla de pe canapea, sau cu wi-fi, care pot fi gestionate prin telefon sau tableta, chiar si de la birou. Accesoriile dupa care trebuie sa te uiti in aceste situatii sunt telecomanda si respectiv modulul de control prin Internet.
Functii de baza si suplimentare: Pentru siguranta ai nevoie neaparat de protectia la supraincalzire, iar cea anti-cadere poate fi utila pentru un model asezat pe podea, cu design ceva mai subtire. Un model cu mai multe trepte de putere si termostat reglabil te ajuta sa adaptezi usor consumul la spatiul in care locuiesti.
Cauta in oferta de convertoare electrice, ieftine si bune, un model cu pornire intarziata, daca vrei sa ai la dispozitie o optiune basic de progamare, sau opteaza pentru o versiune ceva mai scumpa, care include functie de programare saptamanala si pe intervale orare. Vei putea astfel sa economisesti curent, adaptand utilizarea la stilul tau de viata.
Intrebari frecvente
Cum functioneaza un convector electric?
Convectorul electric foloseste aerul pentru a transmite caldura in incapere, mai exact, faptul ca aerul cald se ridica si cel rece coboara. Contine in interior un element de incalzire care este in esenta o rezistenta electrica. Partea de jos a convectorului este deschisa, permitand patrunderea aerului rece din zona inferioara a camerei, acesta se incalzeste in contact cu rezistenta, devine mai usor, urca si iese inapoi in incapere, cu cateva grade bune in plus, prin fantele din zona superioara. Unele modele includ si un ventilator care creste viteza de circulatie a aerului.
Cat consuma un convector electric de 2000W?
Daca vrei sa stii cat consuma un convector electric iti vom spune ca depinde direct de puterea aparatului, treapta in care il folosesti si de viteza cu care caldura se pierde (izolatie, suprafata acoperita cu ferestre, pereti la nord etc.). Daca folosesti un convector de 2000W, va consuma 2kW cat timp este in functiune si zero atunci cand termostatul il inchide. Daca il folosesti intr-o incapere potrivita ca dimensiune, deci de pana la 20 – 24mp si cu izolatie medie, poti considera ca functioneaza 50 – 60% din timpul in care este pornit. Pentru utilizare de 12 ore pe zi, 30 de zile pe luna inseamna deci, cu aproximatie, un consum de 360 – 400kW pe luna sau 180 – 200lei.
Cat costa un convector electric de 500 W?
Pretul unui convector electric de 500W variaza de la 65 – 70lei si pana la 1000 – 1100lei, in functie de design, marca si functiile suplimentare oferite, precum posibilitatea de programare sau control prin intermediul telefonului/tabletei.
Norme de siguranta pentru folosirea convectoarelor electrice
Desi sistemul de functionare a convectorului este foarte simplu si la fel si utilizarea, este important sa retii ca ai totusi de-a face cu un aparat electric, destul de puternic si relativ costisitor, care se poate strica daca nu il folosesti corect. Iar in unele cazuri poate produce accidente grave.
Instalarea
Daca vrei sa il montezi un convector electric in baie, asigura-te ca este prevazut cu protectie impotriva stropirii si verifica in manualul tehnic la ce distanta de sursele de apa (dus, chuiveta etc.) poate fi asezat in siguranta si alte norme ce trebuie respectate in acest caz.
La modelele instalate pe perete se la intotdeauna un spatiu fata de zidarie, care permite circulatia aerului si degajarea caldurii acumulate la suprafata dispozitivului.
Suprafata fierbinte
Putine modele includ strat termoizolant suficient de gros pentru ca suprafata lor sa ramana sigura pentru atingere. Ai grija deci sa nu te sprijini din greseala pe convector si limiteaza accesul copiilor in zona din apropierea sa.
Nu acoperi orificiile de ventilatie
Daca grilele de ventilatie sunt obturate, aparatul se va supraincalzi. Evita deci sa il asezi prea aproape de perete, mobilier etc., ori sa pui rufe la uscat pe el. Tot pentru functionarea corecta, este indicat sa cureti in profunzime grilele de aerisire de doua ori pe an, folosind o perie sau/si aspiratorul. Pentru a-l mentine in cele mai bune conditii pentru multi ani, aeriseste frecvent incaperea si incearca sa nu il pui in functiune in medii cu mult praf.
Intretinere si reparatii
Nu il folosi daca firul de alimentare este deteriorat si opreste-l intotdeauna inainte de a-l muta sau curata. Pentru reparatii, apeleaza la serviciile unui profesionist.