Cel mai bun compresor aer – Pareri, Sfaturi si Preturi

Actualizat pe 6 noiembrie, 2023 de Andrei

Cum am testat cel mai bun compresor aer?

Echipa noastră a petrecut mai mult de 8 ore pentru a analiza cele mai bune compresoare de aer de pe piață. Am reușit să analizăm 19 compresoare și am aflat care este cel mai bun compresor aer. Toată această analiză adaugă valoare recomandărilor noastre în care poți avea deplină încredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 10 ori datorită faptului că  apar mereu produse noi pe piață, iar noi încercăm să ținem pasul cu acestea. Un compresor aer bun este de nelipsit din garajul sau atelierul tău deoarece alimentează cu aer proaspăt și de înaltă presiune diferite unelte cum ar fi pistoale pneumatice, pistoale de vopsit și multe altele.

În acest ghid  am încercat să acoperim o gamă largă de compresoare aer astfel că am inclus compresoare de aer mai mici care pot fi folosite în orice garaj sau atelier și mai mari care pot fi folosite în mod profesional. Te rugăm să citești cu atenție manualul de utilizare și să ai mare grijă atunci când folosești un compresor de aer întrucât poate deveni periculos dacă nu este folosit conform indicațiilor producătorului.

top 5 compresoare de aer

Top 5 compresoare aer – 2023

Cel mai bun compresor aer pentru acasăCompresor aer cu 2 cilindri Steinhaus, 50l, 1500w, 2cp, 8bar, 206l/min

Compresor aer cu 2 cilindri Steinhaus

Vezi Pret

Am avut ocazia să folosesc compresorul de aer Steinhaus cu două cilindri și trebuie să spun că experiența a fost una remarcabilă. Acesta vine cu un rezervor de 50 de litri și o putere de 2200W, ceea ce îl face ideal pentru o varietate de aplicații, de la lucrul în atelier până la utilizarea în gospodărie.

Designul robust și manometrul precis mi-au permis să monitorizez cu ușurință presiunea, iar cu o capacitate de 392 l/min și o presiune maximă de 8 bari, am putut să-mi desfășor activitățile fără întreruperi. Fiabilitatea acestui compresor m-a impresionat; chiar și după utilizări îndelungate, nu am întâmpinat scăderi de performanță.

Ce ne-a plăcut:

 • Utilizarea compresorului Steinhaus a fost o experiență pozitivă. Am apreciat în mod special eficiența energetică și puterea mare pe care o oferă. A fost capabil să alimenteze eficient uneltele pneumatice, fără a compromite performanța.
 • Manevrabilitatea este un alt punct forte. Cu roțile sale mari și mânerul ergonomic, l-am putut muta cu ușurință în diferite locuri de lucru.
 • Zgomotul redus în timpul funcționării este, de asemenea, un avantaj considerabil. Chiar și într-un spațiu închis, nu am simțit că nivelul de zgomot ar fi deranjant.

Ce nu ne-a plăcut:

 • În ciuda multor aspecte pozitive, am întâmpinat câteva probleme. Greutatea compresorului este destul de mare, ceea ce poate fi un inconvenient atunci când trebuie să-l transport în spații mai restrânse.
 • Am observat că în timpul utilizării prelungite, compresorul tinde să se încălzească, ceea ce m-a determinat să iau pauze pentru a permite răcirea aparatului.
 • Un alt aspect care ar putea fi îmbunătățit este manualul de utilizare; instrucțiunile nu sunt la fel de clare pe cât mi-aș fi dorit, ceea ce a necesitat un timp suplimentar pentru a mă familiariza cu funcțiile compresorului.

Cel mai bun compresor aer staționarStager hmv0.25/250 – 2.2kw, debit aer 250l/min, 8 bar, capacitate butelie 250 l

Cu acest produs trecem într-o ligă superioară a compresoarelor de aer. Mai masiv decât competitorii săi, acest compresor de aer cu ulei dezvolta o putere similară, însă datorită rezervorului mare cu care este dotat (250l) combinat cu puterea mare pe care o dezvolta este recomandat sa fie folosit mai mult timp în poziție fixa/staționară întrucât este mai greu de manevrat.  Cu toate acestea, fiind dotat cu roti poate fi mutat și dintr-o parte în alta. 

Compresorul de aer Stager hmv0.25/250 este recomandat a se folosi în ateliere mai mici, în puncte de service auto și pana la linii industriale de producție.

Un alt avantaj este ca are în dotare 2 manometre alături de 2 dispozitive de cuplare rapidă, așadar poate fi folosit pe 2 linii simultan.

compresor de aer bun - Stager hmv

Vezi pretul pe eMAG

Specificații:

 • Putere: 2200 w
 • Nivel zgomot: 97 db
 • Debit de aer refulat- 250 l/min
 • Presiune de lucru – 8 bar
 • Capacitate rezervor – 250 l

Cel mai bun compresor aer cu uleiCompresor de aer profesional monofazat Michelin MB5020

Compresor de aer profesional monofazat Michelin MB5020

Vezi Pret

Cu o putere de 1500 W și o tensiune de alimentare de 220 V, acest compresor este capabil să ofere un debit de aer de 170 l/min, ceea ce este mai mult decât suficient pentru majoritatea aplicațiilor casnice și chiar pentru unele semi-profesionale. Capacitatea rezervorului de 50 l asigură o autonomie bună, iar presiunea maximă de 8 bar este ideală pentru o gamă largă de unelte pneumatice.

Designul său robust, cu o structură orizontală și o construcție care include ungere cu ulei, îi conferă o durabilitate crescută. Am apreciat în mod special nivelul redus de zgomot de doar 80 dB, care face utilizarea sa mai puțin deranjantă într-un mediu rezidențial. Dimensiunile sale sunt rezonabile, având o înălțime de 660 mm, o lungime de 770 mm și o lățime de 430 mm, iar greutatea de 32 Kg îl face relativ ușor de mutat, mai ales că este echipat cu roți și mâner pentru transport.

Ce ne-a plăcut

 • Rapiditatea cu care compresorul atinge presiunea maximă de 8 bari, în aproximativ 5 minute, este remarcabilă și eficientizează orice proiect.
 • Fiabilitatea produsului este confirmată de utilizarea intensivă, chiar și pentru 8 ore continuu, fără a se supraîncălzi sau a avea probleme de performanță.
 • Construcția robustă și calitatea materialelor sunt evidente, ceea ce mă face să cred că va avea o viață lungă de utilizare.

Ce nu ne-a plăcut

 • Un aspect care m-a deranjat a fost vibrația plasticului de deasupra motorului, care a necesitat o intervenție minoră pentru a fi fixat și a reduce zgomotul produs.
 • Deși este promovat ca fiind un compresor cu un nivel redus de zgomot, în practică, zgomotul produs poate fi destul de deranjant, mai ales în spații închise sau rezidențiale.

 

Cel mai bun compresor aer fără uleiStanley DN200, 1.5 cp, 6 l capacitate rezervor, 8 bar presiune lucru, 180 l/min debit aer

STANLEY reprezintă un nume cu rezonanță in construcția de compresoare de aer. In permanență lucrează sa își îmbunătățească atât performanțele cat si calitatea. Daca te hotărăști sa alegi acest compresor vei câștiga calitate din plin. Un compresor de aer foarte bun cu performante ridicate.

După cum am spus mai sus un compresor de aer fără ulei are anumite avantaje dar și dezavantaje fata de cele cu ulei. Aici îti recomandăm compresorul de aer fără ulei Stanley DN200, cu o putere de 1.5 cp, capacitatea rezervorului de 6l și presiune de lucru de 8 bari. Acesta este foarte practic, portabil și ușor de manevrat dar în același timp destul de puternic pentru a satisface nevoile zilnice. Mic si compact poate fi folosit aproape oriunde,  de la o camera mica pana la garaje sau alte spatii mai mari. Ridica rapid presiunea pana la 8 bari, însă butelia fiind destul de mica, se golește destul de repede.

Fiind un compresor fără ulei, este dotat cu piston teflonat care nu necesita întreținere cu ulei așa cum sunt compresoarele cu ulei. Are o interfață prietenoasa și este foarte ușor de folosit. 

compresor aer - Stanley

Vezi pretul pe eMAG

Specificații:

 • Putere motor : 1,5 cp / 1,1 kw
 • Număr de cilindri: 1
 • Capacitate butelie: 6 l
 • Debit de aer aspirat: 180 l/min
 • Presiune maximă de lucru: 8 bar

 

Cel mai bun compresor aer profesional Michelin MB100, rezervor 100l, 250 l/min, 1,5kw

Am ales acest produs ca fiind cel mai bun compresor aer profesional întrucât este poate cel mai fiabil dintre toate. Este un model profesional cu 2 pistoane, antrenare cu curea, ungere foarte buna cu consum minim de ulei. 

Acest compresor este cel mai silențios dintre toate , nivelul de zgomot resimțit la distanța de 4 metri fiind doar de 74 db. Compresorul de aer Michelin este dotat cu un motor de 1.5 kw , dezvoltând o putere de lucru de 10 bar, cu un rezervor de aer de 100l. 

Dotări importante: presostat, regulator de presiune, manometru, supapa de siguranță, robinet de purjare a condensului

 compresor aer - Michelin MB100

Vezi pretul pe eMAG

Specificații:

 • Putere: 1500 w
 • Capacitate rezervor – 100 l
 • Nivel zgomot: 74 db
 • Debit de aer refulat- 180 l/min
 • Presiune de lucru – 8 bar
 • Greutate: 58 kg

Ce este un compresor aer

La prima vedere un compresor de aer nu pare a fi o unealtă foarte importantă, însă este sursa principală pentru uneltele pneumatice cum ar fi pistoale pneumatice de vopsit,  pistoale pneumatice de bătut cuie, capsatoare pneumatice , pistoale pneumatice pentru montarea prezoanelor roților la autovehicule și multe altele. Datorită faptului că poate fi folosit în foarte multe moduri putem spune ca un compresor aer este cea mai folosită unealtă  dintr-un atelier. 

Cum funcționează un compresor aer

Conform wikipedia, un compresor de aer este un dispozitiv care comprima aerul absorbit din exterior într-un recipient prin micșorarea volumului concomitent cu creșterea presiunii, de regula cu ajutorul unui piston. 

cel mai bun compresor aer - cum functioneaza

Unelte pneumatice vs electrice

Știm foarte bine că așa cum există uneltele pneumatice există și uneltele electrice. Așa că este normal ca orice persoană să își pună următoarea întrebare: “De ce să cumpăr unelte pneumatice care necesită un compresor aer dacă pot cumpăra unelte electrice care pur și simplu le conectez la o priză și pot să încep să lucrezi imediat cu ele?”

Adevărul este că atât uneltele pneumatice cât și cele electrice prezintă avantaje și dezavantaje.  Astfel că cele pneumatice oferă câteva avantaje decisive atunci când sunt alese de profesioniști. 

Unul dintre cele mai mari avantaje este că oferă un  raport bun între puterea de lucru generată și greutatea dispozitivului pe care îl folosești.  Asta înseamnă că sunt foarte ușoare ca și greutate, dar sunt mai puternice față de cele electrice.  În consecință poți lucra o perioadă mai lungă de timp cu un astfel de dispozitiv pneumatic fiind foarte ușor.  Nu se poate spune același lucru despre dispozitivele electrice care sunt mai grele. 

Un alt avantaj poate la fel de important ca primul este faptul că un dispozitiv care funcționează pe bază de aer comprimat poate fi folosit mai mult timp nefiind nevoie să încarci acumulatori așa cum trebuie procedat în cazul uneltelor electrice.

Compresor aer cu ulei vs fără ulei

Atunci când cauți să cumperi un compresor de aer vei  afla că există două mari categorii: compresoare aer cu ulei și compresoare aer fără ulei. 

Deși ambele tipuri de compresoare folosesc același principiu de compensare a aerului, acestea sunt diferite la modul de funcționare și la numărul de sarcini care pot fi îndeplinite.  De aceea este foarte bine să cunoști această diferență înainte de a face achiziția unui compresor de aer. 

După cum spuneam mai sus modul de funcționare a unui compresor de aer este destul de simplu.  Aerul este absorbit din exterior iar cu ajutorul unui piston este comprimat și apoi introdus în rezervorul de aer unde așteaptă să fie folosit. 

Pentru ca pistonul  să aibă o mișcare continuă și  eficientă acesta trebuie lubrifiat în permanență cu ulei.  Acest tip de compresoare care necesită lubrifiere se numesc compresoare aer cu ulei.

Pe de altă parte compresoarele de aer fără ulei nu necesită lubrifierea pistonului,  deoarece ele sunt deja unse cu un lubrifiant cu durată mare de viață. 

Compresor aer cu ulei vs fără ulei: avantaje și dezavantaje – comoditate vs fiabilitate 

Ambele tipuri de compresoare de aer  oferă atât avantaje cât și dezavantaje. De exemplu ambele  fac zgomot, însă compresoarele cu ulei sunt mult mai silențioase datorită faptului că piesele sunt lubrifiate în permanență cu ulei.   De cealaltă parte compresoarele fără ulei sunt puțin mai zgomotoase.

Un compresor fără ulei are mai puține piese componente,  de aceea este mai ușor decât cel cu ulei. Datorită acestui fapt costă mai puțin. 

În plus un compresor de aer cu ulei necesită unele lucrări de mentenanță din cauza faptului că trebuie să schimbi în mod regulat uleiul așa cum spune în cartea tehnică a acestuia pentru a funcționa în parametrii optimi.  Cele fără ulei nu necesite asemenea operațiuni.

Deși compresoarele fără ulei sunt mai ieftine și nu necesită  schimb de ulei sau alte lucrări de întreținere, au o durată de viață mai mică. Din cauza faptului că sunt unse în permanentă cu același lubrifiant, compresorul tinde a se infierbanta, astfel incat durata de viață scade.  

Compresoarele de aer cu ulei vor rezista testului timpului și sunt recomandate celor care vor să le folosească  în mod mai intens.

Vreau să mai menționez faptul că în cazul compresoarelor cu ulei,  în urma compresiei este posibil ca puțin ulei să se scurgă și în butelia cu aer comprimat.  Astfel aerul devine, deși insesizabil, contaminat cu particule de ulei. În acest caz o posibilă problemă ar putea apărea atunci când vrei să folosești un pistol cu vopsea, deoarece  particulele de ulei din aerul comprimat pot deteriora calitatea vopselei. În acest caz se pot folosi anumite separatoare de ulei dar cel mai bine este să folosești un compresor de aer fără ulei eliminând în totalitate această problemă.

Așa cum am spus mai sus ambele prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Analizează acest aspect înainte de a lua o decizie. 

Dacă folosești compresorul în mod ocazional atunci poți opta fără probleme pentru un  compresor fără ulei , fiind mai ușor de întreținut. Dacă vrei să folosești compresorul în fiecare zi și la sarcini mai grele atunci îți recomand un compresor cu ulei.

Cum poate fi folosit un compresor de aer?

Dispozitive pneumatice alimentate de un compresor de aer

Un compresor de aer poate fi foarte folositor mai ales atunci când locuiești la casă și ești pasionat de construcții sau tâmplărie. De exemplu un pistol pneumatic de bătut cuie poate fi foarte folositor în mai multe sarcini.   Cu ajutorul acestuia îți poțI face treaba mult mai ușor. 

Dacă vrei să finalizezi unele proiecte ce implică vopsire,  atunci un compresor de aer alături de o pistol de vopsit în mod sigur te va ajuta.  Vei putea acoperi suprafețe mari la o calitate superioară. 

cel mai bun compresor de aer - unelte pneumatice

Lucrări de întreținere ale casei și mașinii

Cu ajutorul pistolului  pneumatic vei putea desface  cu ușurință piulițe vechi sau ruginite  din locuri greu accesibile. Pur și simplu conectezi dispozitivul la compresor și treaba va deveni mult mai simplă. Ai putea folosi de asemenea pistolul pneumatic pentru a desface prezoanele de la roțile mașinii.  Astfel schimbarea roților poate fi făcută cu ușurință și acasă. 

Alte moduri de folosire a compresorului

Sunt o mulțime de moduri în care poți folosi compresorul cum ar fi: umflatul  unei mingi, a cauciucurilor, piscinei și a multor alte obiecte gonflabile. Compresorul nu poate fi folosit doar la umflat. Cu ajutorul aerului comprimat care este refulat cu presiune mare poți  curăța o suprafață precum podeaua sau poți curăța aleea de frunze. Deasemenea poți curăța anumite orificii infundate cu mizerie. 

Poți folosi cu ușurință: chei cu clichet pneumatice ,  ciocane pneumatice , mașini de găurit pneumatice, mașini de înșurubat pneumatice, pistoale pop-nit  pneumatice, polizoare pneumatice, slefuitoare pneumatice și multe altele.

Pentru a face alegerea finală a unui compresor de aer trebuie să ai în vedere locul și modalitățile în care îl vei folosi.  Astfel îți vei da seama ce fel de compresor ai nevoie.

compresor de aer - cum poate fi folosit

Cum să alegi cel mai bun compresor de aer?

Cai putere

Cel mai important aspect de luat în considerare atunci când  cumperi un compresor este numărul de cai putere deoarece acesta îți arată cât de puternic este. Problema este ca unele companii care fabrica compresoare aer au tendința de a exagera atunci când vine vorba de aceste  specificații. Pentru a verifica dacă într-adevăr numărul de cai putere indică o valoarea adevărată, trebuie să te uiți și la numărul de kw.

Presiunea de lucru

Fiecare unealtă  menționată mai sus are nevoie de o presiune minimă pentru a putea lucra.  Citește în specificațiile tehnice ale fiecărui compresor de aer presiunea de lucru,  și asigură-te că este suficientă pentru uneltele cu care vrei sa lucrezi. Compresoarele care dezvolta o presiune de circa 8 bari sunt considerate suficiente pentru cei care îl folosesc în mod ocazional, și ar trebui să funcționeze cu majoritatea uneltelor pneumatice.  De asemenea acordă atenție și timpului necesar de umplere a buteliei, este foarte important. 

Cu ulei sau fără ulei

Așa cum am spus mai sus există două tipuri de compresoare de aer.  Cu ulei și fără ulei. În funcție de cum vrei să-l folosești alege unul care să se plieze pe nevoile tale. 

Capacitatea rezervorului

Acesta îți indică cantitatea de aer care poate fi introdusă în rezervor. Nu este un factor atât de important,  deoarece acesta stochează aerul comprimat ce poate fi folosit imediat. Singurul aspect de luat în seamă la acest capitol, este că un compresor de aer cu capacitatea rezervoarele mai mare tinde să fie mai scump. 

Funcții speciale

Unele compresoare de aer oferă și funcții speciale cum ar fi cuplarea a doua furtune de evacuare a aerului în  același rezervor. Această caracteristică este foarte importantă deoarece poate acționa 2 unelte pneumatice simultan. Ganditi-va că sunteți o echipă și puteți face mai multe lucruri în paralel. 

Compresor de aer portabil sau staționar

Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să te gândești ce tip de compresor de aer se potrivește nevoilor tale,  compresor de aer portabil sau compresor de aer staționar. 

Dacă portabilitatea este un aspect necesar,  și trebuie să muți compresorul dintr-o parte în alta,  atunci alege un compresor aer portabil. Acestea sunt concepute special pentru acest lucru,  pot fi folosite pe șantiere sau în alte locuri unde nu este necesar un compresor în permanentă.  Cu siguranța prin aceasta portabilitate sacrifici din puterea compresorului de aer.

Dacă ai nevoie de putere mai mare,  și compresorul poate fi poziționat fără probleme în poziție staționară,  atunci optează pentru un compresor fix/staționar. 

 

Lasă un comentariu