Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe 2023 – Pareri, Sfaturi si Preturi

Actualizat pe 2 noiembrie, 2023 de Andrei

Cum am testat cea mai bună mașină de spălat?

Echipa noastră a petrecut mai mult de 12 de ore pentru a analiza cele mai bune mașini de spălat de pe piață. Am reușit să analizăm 19 produse și am aflat care este cea mai buna mașină de spălat. Toată această analiză adaugă valoare recomandărilor noastre în care poți avea deplină încredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 15 ori datorită faptului că  apar mereu produse noi pe piață, iar noi încercăm să ținem pasul cu acestea. Unul din cele mai importante aparate electrocasnice care nu trebuie să lipsească din nici o locuință este mașina de spălat. 

În acest ghid  am încercat să acoperim o gamă largă de mașini de spălat astfel că am inclus produse care pot fi folosite de familii numeroase, de cei care au spații înguste sau de cei care vor sa facă economii la factura electrică. 

 

TOP 5 CELE MAI BUNE MASINI DE SPALAT RUFE IN 2023

1. Masina de spalat rufe Samsung WW70TA046AX/LE

Masina de spalat rufe Samsung WW70TA046AX

Vezi Pret

După o perioadă îndelungată de utilizare, sunt încântat să împărtășesc experiența mea cu mașina de spălat rufe Samsung WW70TA046AX/LE. Acest model nu este doar un simplu aparat electrocasnic, ci un companion de încredere în gestionarea treburilor casnice.

Designul este primul aspect care m-a atras. Cu o finisaj în inox și un panou de control intuitiv, mașina de spălat se integrează perfect în decorul modern al casei mele. Nu este doar plăcută vizual, ci și construită să reziste, simțindu-se robustă și bine asamblată.

Performanța de spălare este îmbunătățită prin tehnologia Eco Bubble, care asigură curățarea eficientă a hainelor chiar și la temperaturi scăzute. Am observat că hainele ies curate și proaspete, fără a fi nevoie de pre-tratare sau de programe de spălare intense. Tehnologia Bubble Soak adaugă un plus de eficiență, îndepărtând chiar și cele mai dificile pete.

Un alt punct forte este motorul Digital Inverter, care nu numai că reduce consumul de energie, clasându-se în clasa de eficiență energetică B, dar este și surprinzător de silențios. Am putut să rulez mașina de spălat noaptea, fără a deranja pe nimeni, ceea ce este un mare avantaj pentru programul meu aglomerat.

Funcția Steam este o descoperire remarcabilă. Hainele ies nu doar curate, dar și igienizate, ceea ce este esențial pentru sănătatea familiei mele. În plus, Smart Check este o caracteristică inovatoare care simplifică întreținerea mașinii de spălat, oferindu-mi soluții rapide și ușor de urmat prin intermediul smartphone-ului meu.

Ce ne-a plăcut:

 • Capacitatea de 7 kg este perfectă pentru nevoile mele, permițându-mi să spăl o cantitate mare de rufe odată.
 • Viteza de centrifugare de 1400 rpm asigură că hainele sunt bine stoarse, scurtând timpul necesar pentru uscare.
 • Funcția Eco Bubble este eficientă și economisește energie.
 • Programul Bubble Soak ajută la îndepărtarea petelor dificile fără pre-tratare.
 • Funcția Steam igienizează hainele, ceea ce este fantastic pentru articolele delicate sau pentru hainele copiilor.
 • Motorul Digital Inverter este fiabil și silențios, o îmbunătățire semnificativă față de modelele anterioare.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am întâmpinat dificultăți cu instalarea inițială, care a necesitat ceva timp și efort pentru a o configura corect.
 • Panoul de control poate fi inițial intimidant, având în vedere varietatea de opțiuni și setări disponibile.
 • Deși este promovată ca fiind o mașină de spălat silențioasă, în anumite programe, nivelul de zgomot a fost ușor mai ridicat decât mă așteptam.

 


2. Masina de spalat rufe ARCTIC APL81023XLW0

Vezi pretul pe Flanco.ro

Avantaje
 • Capacitate buna de 7-8 kg rufe.
 • Motor Silent Inverter.
 • Clasa energetica A+++.
 • Tehnologiile suplimentare (Eco Heater, spalare cu abur, Aqua Surf, Drum Clean)
 • Raport pret/calitate bun.
 • 15 programe spalare.
Dezavantaje
 • Viteza de centrifugare limitata, doar 1000 RPM.
 • Design foarte simplu, o culoare alba fara accente de culoare.

Arctic APL81023XLW0 nu este cea mai buna masina de spalat rufe de pe piata, dar are o capacitate decenta si un consum foarte mic de curent electric, fiind astfel o solutie decenta pentru foarte multe familii. Are si minusul unei viteze de centrifugari sub medie, deci stoarcerea nu se va face foarte bine in unele cazuri, dar acesta este pretul platit pentru celelalte plusuri, mai numeroase.

Arctic APL81023XLW0 este o masina de spalat rufe cu o capacitate buna de incarcare, pana la 8 kg de rufe, ceea ce o recomanda pentru multe familii, in special cele cu 3-4 membri.

Clasa energetica A+++ este celalalt mare plus al masinii, pentru ca indica un consum excelent de curent electric. La un consum anual de 175 kWh pe an, costul de utilizare pe factura de curent ar fi de pana in 11 lei pe luna.

In schimb, nu sunt un fan al vitezei de centrifugare, ce atinge un maxim de 1000 RPM. Stoarcerea rufelor nu se va face la fel de bine, mai ales pentru programele care ar avea nevoie de ceva mai puternic.

Altfel, veti descoperi in Arctic APL81023XLW0 o masina de spalat rufe cu suficienta tehnologie avansata si cu 15 programe de spalare, ce va acoperi cam orice nevoie.

 • Aqua Surf: design special, pentru o curatare mai eficienta si delicata.
 • Extra Steam: ingrijire suplimentara, fara cute, utilizand o functie cu abur.
 • Sistem electronic de ajustare al cantitatii de apa.
 • Eco Heater: rezistenta masinii are durabilitate mult mai ridicata, nu va rugini.
 • DrumClean cu Extra Steam: curata cuva masinii.

3. Masina de spalat rufe ARCTIC APL81013XLW3

Vezi Pret

Avantaje
 • capacitate generoasa de incarcare
 • motor silent inverter
 • eficienta energetica A+++
 • gama variata de programe
 • tehnologie ExtraSteam
 • nivel rezonabil al zgomotului
 • functii si optiuni utile
Dezavantaje
 • panou de control mecanic
 • viteza maxima de centrifugare de doar 1000 rpm

Masina de spalat Arctic APL81013XLW3 are un design simplu de culoare alba iar hubloul are rama gri si sticla transparenta. Hubloul are directia de deschidere spre stanga si un diametru de 34 cm care faciliteaza incarcarea si descarcarea rufelor sau a altor articole mai voluminoase. Acest model are dimensiuni standard (60 x 55 x 84 cm) si o capacitate de incarcare de 8 Kg de rufe, fiind potrivit pentru familiile formate din 3-4 persoane.

Motor economic si silentios

Arctic APL81013XLW3 are un motor silent inverter cu eficienta energetica incadrata in clasa A+++, consumul energetic estimativ anual de 175 kWh avand un cost lunar de aproximativ 9 lei. Consumul anual de apa de 9.239 litri este de asemenea unul redus, mai ales daca luam in considerare capacitatea generoasa de incarcare a masinii. Nivelul zgomotului variaza intre 55 dB pentru spalare si 72 dB pentru centrifugarea la viteza maxima. Viteza de stoarcere poate fi setata in 5 trepte intre 400 si 1000 de rotatii pe minut in functie de tipul tesaturilor spalate.


4. Masina de spalat rufe Samsung WW80T504DAE/S7

Masina de spalat rufe Samsung WW80T504DAE-S7

Vezi Pret

Designul său modern și finisajul alb se potrivesc perfect în decorul oricărei bucătării sau băi. Cu clasa de eficiență energetică B, această mașină nu este doar eficientă, ci și prietenoasă cu mediul, ajutându-mă să economisesc la facturile de energie.

Unul dintre cele mai impresionante aspecte ale acestei mașini de spălat este tehnologia Eco Bubble. Aceasta asigură o curățare profundă chiar și la temperaturi scăzute, economisind energie și protejând țesăturile. Am observat că hainele mele sunt curate și proaspete, chiar și după un ciclu de spălare scurt.

Funcția AI Control personalizează spălarea prin recomandarea programelor bazate pe obiceiurile mele, ceea ce face întregul proces mult mai convenabil. În plus, cu opțiunea Steam, hainele ies nu doar curate, ci și igienizate, ceea ce este ideal în aceste vremuri în care igiena este esențială.

Drum Clean este o caracteristică de întreținere pe care o apreciez foarte mult. Aceasta menține tamburul și mașina de spălat în condiții optime, fără efort suplimentar din partea mea. Iar motorul Digital Inverter nu doar că funcționează silențios, dar vine și cu o garanție de 10 ani, ceea ce îmi oferă liniște sufletească în privința durabilității.

Conectivitatea Wi-Fi și funcția Smart Control sunt adevărate game-changere. Pot să controlez și să monitorizez ciclurile de spălare de pe telefonul meu, ceea ce adaugă un nivel de comoditate pe care nu l-am experimentat până acum cu alte mașini de spălat.

Ce ne-a plăcut

 • Capacitatea de 8 kg este perfectă pentru nevoile mele, permițându-mi să spăl o cantitate mare de rufe odată.
 • 1400 rpm asigură că hainele sunt bine stoarse, reducând astfel timpul necesar pentru uscare.
 • Tehnologia Eco Bubble și AI Control transformă spălarea într-un proces eficient și personalizat.
 • Funcția Steam și Drum Clean mențin hainele și mașina de spălat în condiții igienice.
 • Motorul Digital Inverter este incredibil de silențios și eficient din punct de vedere energetic.
 • Conectivitatea Wi-Fi și Smart Control aduc un plus de confort și control.

Ce nu ne-a plăcut

 • Am observat că uneori conectivitatea Wi-Fi poate fi puțin inconstantă, ceea ce necesită resetarea manuală a conexiunii.
 • Deși este eficientă din punct de vedere energetic, clasa B nu este cea mai înaltă disponibilă pe piață, ceea ce ar putea fi un dezavantaj pentru cei extrem de conștienți de consumul de energie.
 • Dimensiunile mașinii pot fi un impediment pentru cei cu spații mici, necesitând o planificare atentă a locului de instalare.

5. MASINA DE SPALAT RUFE WHIRLPOOL FFB 7238 WV EE, 1200 RPM, 7 KG, CLASA D, (CLASIFICARE ENERGETICA VECHE CLASA A+++)

Vezi pretul pe eMAG

Masina de spalat rufe Whirlpool FFB 7238 WV EE cu un design modern de culoare alb lotus are o capacitatea de incarcare destul de mare de 7 Kg.

Astfel masina este si suficient de ingusta pentru a fi incadrata in spatiile mici din baie sau bucatarie, avand (I x L x A cm 84,5 x 59,5 x 57,5 si o greutate de 65 Kg. In aceasta prezentare avem de-a face cu o masina de spalat economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A+++ la spalare si clasa B la centrifugare, cu umiditatea reziduala de 53%.

Whirlpool FFB 7238 WV EE avand un motor 6th Sense Inverter fara perii asigura o functionare ultra-silentioasa, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest tip de motor brushless, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon, introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice.

Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Eficienta motorului este mare in raport cu motoarele de curent alternativ existente in prezent si asigura o functionare ultra-silentioasa de 51 dB la spalare si 80 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest motor are posibilitatea reglari turatiei in limite largi de la 600 la maxim 1200 rot/min).

Motorul fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de o durabilitate maxima in utilizare, compania Whirlpool ofera 10 ani garantie acestui tip de motor.


Învață mai multe despre mașinile de spălat 

Fie ca vorbim despre haine cu pret mediu sau ridicat, de lenjerii de pat sau perdele, de tesaturi delicate sau pretentioase, calitatea lor va avea de suferit daca nu tinem cont de un aspect extrem de important. Cum le spalam?!

De-a lungul timpului tehnologia s-a dezvoltat si, plecand de la spalatul manual, am ajuns sa programam masina sa-si faca treaba singura, in timp ce noi ne putem ocupa de alte treburi casnice.

In afara de timp, noile generatii de masini pot fi extrem de economice, consumul de energie electrica fiind redus substantial fata de cel al unei masini vechi de spalat. Deasemenea, spatiul pe care il ocupa in locuinta poate fi un avantaj atunci cand produsul se incadreaza perfect in decor. Cu totii ne dorim o masina de spalat rufe utila si cocheta.

Asadar, cele mai importante considerente de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam o masina de spalat rufe sunt urmatoarele:

 • Cat este de eficienta in functie de programele de spalare din dotare
 • Cat este de voluminoasa
 • Care este capacitatea cuvei si ce greutate de haine poate suporta la o spalare
 • Cat este de silentioasa
 • Care este consumul lunar de energie electrica in functie de numarul de spalari
 • Care este cel mai scurt program in cazul in care avem nevoie de o spalare rapida
 • Care este durata de viata si ce garantie avem la cumparare

 

CARE ESTE CEA MAI BUNA MASINA DE SPALAT RUFE?

In general, alegerile sunt direct proportionale cu dorintele si necesitatile noastre. Cea mai buna masina de spalat trebuie sa fie in primul rand usor de folosit. Sa ne asiguram ca rezultatele sunt cel putin cele scontate, sa fie silentioasa si durabila, dar in acelasi timp si economica.

Daca aceasta are si o diversitate de programe de utilizare si un raport calitate/pret impecabil, atunci am gasit ceea ce cautam.

CUM SE CURATA MASINA DE SPALAT RUFE?

Noua generatie de masini de spalat a dat uitarii vechile metode de curatare a cuvei cu diferite substante folosite la alegere. Majoritatea masinilor sunt proiectate cu un program special de curatare, care nu implica necesitatea adaugarii detergentului.

CARE ESTE CEA MAI IEFTINA MASINA DE SPALAT RUFE?

Cea mai ieftina masina de spalat este cea pe care ne-o permitem si care la randu-i ne permite macar strictul necesar cand vorbim de utilitate si igiena. Daca tot suntem interesati sa achizitionam un produs pe care il cumparam o data la cel putin 5 ani, atunci ar trebui sa retinem ca este obligatoriu sa facem un mic efort de logica si punem in balanta cat cheltuim ulterior achizitionarii unui produs ieftin si cat amortizam in cei 5 ani procurand un produs mai scump.

CONCLUZIE

Fara doar si poate articolele de imbracaminte pe care le purtam in societate fac parte din cartea noastra de vizita. Fie ca mergem la serviciu, intr-o delegatie sau excursie, fie ca suntem la o intalnire cu prietenii, hainele noastre trebuie sa fie impecabile. Avand grija de ele spune totul despre noi. Chiar daca refuzam de multe ori sa credem, aspectul este primul cu care avem contact la o intrevedere, asa ca trebuie sa acordam o atentie sporita cand vine vorba de achizitionarea unei masini de spalat rufe.

 

2 comentarii la „Top 5 cele mai bune masini de spalat rufe 2023 – Pareri, Sfaturi si Preturi”

Lasă un comentariu