Cea mai buna masina de spalat cu uscator – Pareri, Sfaturi si Preturi

Actualizat pe 15 noiembrie, 2022 de Andrei

Cum am testat cea mai bună mașină de spălat cu uscător?

Echipa noastră a petrecut mai mult de 16 de ore pentru a analiza cele mai bune mașini de spălat cu uscător de pe piață. Am reușit să analizăm 19 produse și am aflat care este cea mai buna mașină de spălat cu uscător. Toată această analiză adaugă valoare recomandărilor noastre în care poți avea deplină încredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 15 ori datorită faptului că  apar mereu produse noi pe piață, iar noi încercăm să ținem pasul cu acestea. Unul din cele mai importante aparate electrocasnice care nu trebuie să lipsească din nici o locuință este mașina de spălat. Dacă mașina de spălat cu rufe are și uscător, și este conceputa ca sistem 2 în 1 este și mai avantajoasă.

În acest ghid  am încercat să acoperim o gamă largă de mașini de spălat cu uscător astfel că am inclus produse care pot fi folosite de familii numeroase, de cei care au spații înguste sau de cei care vor sa facă economii la factura electrică. 

 

Top 5 Mașini de spălat cu uscător – 2022

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător la preț mic – Beko HTV8636XS0, Spalare 8 kg, Uscare 5 kg, 1200 RPM, HomeWhiz,SteamCure, IonGuard, Clasa A, Motor ProSmart Inverter, Wash & Wear, BabyProtect,Downloaded Cycle

 Vezi pretul pe eMAG

Masina de spalat rufe cu uscator Beko HTV8636XS0 de culoare alb lotus este alegerea foarte buna daca iti doresti o masina de spalat cu uscator performanta dotata cu tehnologii de ultima generatie si economica din punct de vedere al consumului. Acest model are foarte multe avantaje mai ales in anotimpul rece.

Poate cel mai important avantaj il constitue rapiditatea cu care usuca hainele. Nu mai este nevoie sa-ti intinzi hainele prin toata casa ca sa se usuce. Aparatul prezinta o constructie compacta si solida avand urmatoarele dimensiuni: (H, L, l) cm 84 x 60 x 59 si greutatea de 65 Kg astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata.

Beko este dotata cu un motor Pro Smart Inverter ce asigura o functionare ultra-silentioasa de 57 dB la spalare 74 dB la centrifugare si de 64 dB la uscare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica.

In acest caz avem de-a face cu o masina de spalat economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A la spalare, clasa B la uscare si aceeasi clasa B la centrifugare, cu umiditatea reziduala de 53%. 

Masina a fost dotata cu un motor inverter brushless, a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon, introducand un set de avantaje sesizabile inca de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei si eliminarea emisiilor electromagnetice.

Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare, compania Beko ofera 10 ani garantie motoarului Pro Smart Inverter.

 Capacitatea maxima de incarcare este de 8 Kg la modul spalare si de 5 Kg de rufe la modul uscare, iar cele 1200 de rpm. asigura o spalare eficienta. Beko are tehnologia Turatie variabila unde poti alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la minim 600 rot/min la maxim 1200 rot/min.

Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent polipropilena de culoare alb iar tamburul este din otel inox. Hubloul are o deschidere generoasa de 34 cm si un unghi de deschidere al usi de 165° astfel si cele mai voluminoase articole pot fi incarcate cu usurinta.


Cea mai buna mașină de spălat cu uscător pentru familii numeroase – WHIRLPOOL FWDD1071682WSVEUN, 10KG SPALARE, 7 KG USCARE, 1600 RPM, CLASA D, MOTOR INVERTER, 6TH SENSE, FRESHCARE+

Masina de spalat rufe cu uscator Whirlpool FWDD1071682WSVEUN, 10kg spalare, 7 kg uscare, 1600 rpm, Clasa D, Motor Inverter, 6th Sense, FreshCare+, Alb

Whirlpool FWDD1071682WSVEUN este o mașina de spălat cu uscător  special concepută pentru cei care nu doresc să facă un compromis între calitate, eficiență și  sustenabilitate  . În același timp  este o masina de spalat rufe cu un design modern ce integrează funcții și programe de spălare utile astfel încât să obțineți fără niciun efort și în timp util cele mai bune rezultate .

Maşina de spălat rufeWhirlpool FWDD1071682WSVEUN face parte din clasa de eficienţă energetică A ( A+++ dacă o folosiți doar pentru spălare / A dacă folositi programe de spălare-uscare) ce aduce un consum redus considerabil de energie electrică şi de apă. Aceasta este o maşină de spălat cu încărcare frontală şi are o capacitate de încărcare a rufelor de 10 kg  pentru spălare și 7 Kg pentru uscare și o viteză maximă de rotație de 1600 rpm  astfel încât , chiar dacă nu folosești funcția de uscare, rufele tale vor fi aproape uscate la finalul ciclului de spălare .
Programe de spălare principale:
 • Mixt – Permite spalarea simultană a rufelor din materiale diferite cu condiția să fie de aceiași culoare . În acest mod hainele tale pastreză culorile si osa arate ca noi, chiar si după mai multe purtări . De asemenea ai posibilitatea să speli tesaturi diferite, dintr-o singura incarcare!
 • Eco 40-60 – Acest este capabil sa spele rufe din bumbac cu grad normal de murdarire, la temperaturi de 40°C sau 60°C, in același ciclu cu un consum de energie mic oferind o spalare mai economica.
 • Sintetice – Acest program este special gandit pentru protectia hainelor mai putin rezistente, care sunt din material sintetic. În acest mod scapi de grija uzurii hainelor din cauza spalarii repetate .
 • Spalare manuala – Un program de curățare dedicat articolelor din lana sau hainelor din materiale delicate delicate . Se simulează efectul spălarii de mână a hainelor astfel încât să te poți bucura in continuare de hainele tale fara a-ti face griji ca tesaturile vor avea de suferit.
 • Camasi cu FreshCare+ – Acest program este folosit pentru a spala în același timp camasi din bumbac, materiale sintetice sau combinate. La finalul programului în tambur se injectează abur pentru a ajuta la reducerea cutelor și igienizarea tesăturii.
 • Spalare rapida/Express – Un program rapid dedicat hainelor din bumbac, cu un grad redus de murdarie. Ai haine gata de purtare, in cel mai scurt timp posibil .
 • Spălare și uscare în 45’/90 –  Folosind aceste programe speli rapid si ai în cel mai scurt timp haine curate si uscate ( 1 kg în 45 minute sau 2 kg în 90 minute )

Verdict :

  Asadar, cei care isi doresc o masina cu capacitate de incarcare si viteza de centrifugare mare, consum energetic mic , eficienta si accesibila ca pret, recomand cu incredere modelul FWDD1071682WSVEUNde la Whirlpool !
Masina de spalat rufe cu uscator Whirlpool FWDD1071682WSVEUN, 10kg spalare, 7 kg uscare, 1600 rpm, Clasa D, Motor Inverter, 6th Sense, FreshCare+, Alb

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător pentru spații înguste – LG F2DV5S8S0, SPALARE 8.5 KG, USCARE 5 KG, 1200 RPM, CLASA C, MOTOR AI DIRECT DRIVE, TURBOWASH, SMART DIAGNOSIS, WI-FI

Masina de spalat rufe cu uscator Slim LG F2DV5S8S0

Vezi pretul pe eMAG

Cei de la LG sunt specialisti cand vine vorba de aparate electrocasnice de calitate, modele Premium care nu vin neaparat in culori care sa iasa in evidenta, dar care sunt pline de tehnologie utila. Economice, performante, dar si scumpe, acestea sunt alese de cei care vor cat mai mult de la aparatele lor electrocasnice. Astazi, ne uitam la LG F2DV5S8S0, o masina de spalat rufe cu uscator incorporat.

LG F2DV5S8S0 este o masina de spalat rufe cu uscator, deci un model 2 in 1. Usuca pana la 8 kg de rufe si usuca pana la 5 kg, fiind considerata o alegere buna pentru familii chiar si cu 4+ membri. Se incadreaza la clasa energetica A (cea mai buna), are o adancime redusa (Slim) si o viteza de centrifugare de pana la 1200 RPM.

Nu este un model cu un design care sa iasa in evidenta, culoarea fiind alba, dar arata totusi ca o masina de spalat moderna.

Dimensiunile sunt de notat, pentru ca este un model considerat Slim, adancimea fiind de doar 47 cm. In rest, are latimea de 60 cm si inaltimea de 85 cm, ambele standard.

LG F2DV5S8S0 electrocasnice

Vezi pretul pe eMAG

Specificatii si Pareri LG F2DV5S8S0

De notat in primul rand, ar fi ca LG F2DV5S8S0 are capacitatea de incarcare medie, putand spala pana la 8 kg de rufe. Din pacate, va trebui sa scoateti o parte din ele cand vine vorba de ciclul de uscare, pentru ca acolo capacitatea este de maxim 5 kg rufe. Este un dezavantaj tipic masinilor de spalat ce au uscator inclus.

Desi consumul poate fi unul foarte ridicat, totusi acest lucru se va datora tehnologiei, si nu masinii, aceasta din urma avand cea mai buna clasa energetica posibila (A). Este estimat un consum anual de 1156 kWh, in conditiile in care utilizati si functia de uscare tot timpul. Costul lunar pe factura de curent ar fi de aproximativ 70 lei.

Nu sunt neaparat satisfacut cu viteza sa de centrifugare, ce atinge un maxim de 1200 RPM, dar este un nivel decent pentru un astfel de aparat. Sunt destul de putine masini de spalat ce se duc la 1400-1600, dar avand in vedere pretul lui LG F2DV5S8S0, n-ar fi fost o cerinta foarte mare.

Modelul este unul destul de avansat ca tehnologie, dar este de asteptat de la LG. Este un model cu functii Smart, la care va puteti conecta prin aplicatia LG ThinQ si WiFi, dar are si tehnologii pentru o spalare de calitate, cum ar fi LG Steam+, TurboWash, AI Direct Drive sau Smart Diagnosis. In plus, aveti 14 programe de spalare, dintre care puteti alege.

Masina de spalat rufe cu uscator Slim LG F2DV5S8S0, Spalare 8.5 kg, Uscare 5 kg, 1200 rpm, Clasa C, Motor AI Direct Drive, TurboWash, Smart Diagnosis, Wi-Fi, Alb

Vezi pretul pe eMAG


Cea mai bună mașină de spălat cu uscător cu funcții „Smart” – MASINA DE SPALAT CU USCATOR LG F4DN408S0, 1400 RPM, SPALARE 8 KG, USCARE 5 KG, CLASA A, MOTOR DIRECT DRIVE, SPA STEAM, SMART DIAGNOSIS, WIFI

Vezi pretul pe eMag

Mașina de spălat rufe cu uscător LG F4DN408S0  vine cu tehnologia moderna Spa Steam. Aceasta este excelenta pentru a elimina depunerile de murdărie de pe țesături. Este un proces de igienizare pe baza de aburi, pătrunzând adânc în țesătură.

Totodata, tehnologia pe baza de aburi se dovedește foarte folositoare celor care suferă  de probleme respiratorii, deoarece duce la o foarte buna curățare a tuturor țesăturilor acestor rufe. Din punct de vedere al capacității, vorbim de o cuva suficient de generoasa: 8 kg pentru spălare si 5 pentru uscare. Așadar, mașina își găsește locul în casa multor familii.

La toate acestea se adaugă și Smart Diagnosis. Aceasta este o funcție care arata de ce nu funcționează mașina de spălat în parametrii normali. Iar prin aceasta notificare, utilizatorul știe ce măsuri trebuie sa ia pentru a nu înrăutăți lucrurile. Eventual, dacă problemele refuza sa dispară, o soluție buna este trimiterea produsului în garanție. Insa, dincolo de toate astea, produsul cu uscător LG F4DN408S0 este unul proiectat sa reziste.

Consumul nu este mare, dar nici mic. Mai degrabă, vorbim despre unul mediu, pentru ca mașina cu uscător LG F4DN408S0 face parte din clasa A. Aceasta este clasa adesea întâlnită in cazul unor astfel de modele care includ și procesul de uscare. LG F4DN408S0 este genul de mașină de spălat rufe care vine cu un nivel de zgomot rezonabil. Vorbim despre 75 de DB în timpul centrifugării (cel mai mare nivel de zgomot) și 52 DB în timpul programului normal de spălare. In timpul uscării, nivelul de zgomot este tot de 56DB.

Si apropo de programe, in cazul modelului LG F4DN408S0 acestea sunt foarte variate și sunt adaptate mai multor tipuri de țesături: bumbac, sintetice, lână etc. Exista și programe rapide, pentru cei care au nevoie doar de o împrospătare rapida a rufelor.

Programe, Functii si Tehnologii

Masina este dotata cu o gama foarte variata de programe pe care le vom detalia in cele ce urmeaza:

 • Bumbac Rufe colorate – pot fi adaugate atat haine albe, cat si colorate delicate, foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius. Capacitatea maixma este de 9 kg, iar viteza de centrifugare de 1400 rpm.
 • Sintetice – vine la pachet cu doua optiuni de temperatura: 60 de grade Celsius, respectiv 40 de grade Celsius. In ambele cazuri viteza de centrifugare este de 800 rpm, iar sarcina maxima de 5 kg.
 • Rufe albe – este ideal pentru articole albe, temperatura de spalare fiind de 60 de grade celsius, iar viteza de centrifugare de 1400 rpm. Sarcina maxima admisa este de 6 kg.
 • Rufe colorate – ideal pentru toate articolele colorate, rolul sau fiind acela de a proteja culorile, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, iar viteza de centrifugare de 1400 rpm. Sarcina maxima permisa este de 6 kg.
 • Rufe negre – potrivit pentru articole inchise la culoare sau chiar negre, temperatura de spalare fiind de 30 de grade Celsius, viteza de centrifugare de 800 rpm, iar sarcina maxima de 6 kg.
 • Lana – potrivit pentru materiale foarte sensibile precum lana, casmirul etc, temperatura de spalare fiind de 40 de grade Celsius, viteza de centrifugare de 800 rpm, iar sarcina maixma de 2.5 kg.
 • Ultra delicate – recomandat pentru articole foarte delicate, care in mod normal ar trebuie spalate manual, temperatura de spalare fiind de 30 de grade Celsius, iar sarcina maxima de 1 kg.
 • Anatialergie – ideal pentru hainele celor care sunt predispusi sa dezvolte alergii, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius, viteza de centrifugare de 1400 rpm, iar sarcina maxima de 6 kg.
 • Clatire – ofera o clatire suplimentara hainelor, viteza de centrifugare fiind de 1400 rpm, iar sarcina maxima de 8 kg.
 • Centrifugare si evacuare apa – vizeaza stoarcerea hainelor si evacuarea apei rezultate, la viteza de 1400 rpm, sarcina maixma admisa fiind de 9 kg.
 • Spala&Usuca – presupune spalarea hainelor urmata de uscarea acestora, ambele cicluri derulandu-se unul dupa altul, fara sa fie nevoie sa intervenim. Temperatura este de 30 de grade Celsius, viteza de centrifugare de 1400 rpm, iar sarcina maxima de 1 kg.
 • Uscare bumbac – putem adauga haine din bumbac pentru a fi uscate, insa fara a depasi sarcina de 7 kg.
 • Uscare lana – pot fi adaugate articole din lana sau din alte materiale delicate, sarcina maxima fiind de 2.5 kg.
 • Uscare sintetice – potrivit pentru materiale sintetice, sarcina maixma fiind de 5 kg.
 • Bumbac cu prespalare – presupune spalarea optima a hainelor foarte murdare, la temperatura de 90 de grade Celsius, viteza de centrifugare fiind de 1400 rpm. Sarcina maxima este de 8 kg.
 • Bumbac rufe albe – este potrivit pentru haine albe foarte murdare, temperatura de spalare fiind de 60 de grade Celsius, alaturi de o viteza de centrifugare de 1400 rpm si o sarcina maxima de 8 kg.

Cea mai bună mașină de spălat cu uscător Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux Dual-Care EW7W4684W, PerfectCare700, Spalare 8 kg, Uscare 4 kg, 1600 RPM, Clasa E, Motor Inverter

Vezi pretul pe eMAG

Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux Dual-Care EW7W4684W  este o varianta 2 in 1 foarte interesanta, despre care ne-am propus sa discutam in acest material pentru a afla mai multe informatii utile astfel incat sa puteti decide daca este sau nu produsul potrivit nevoilor voastre.

Electrolux Dual-Care EW7W4684W  pune la dispozitie o capcaitate de incarcare de 8 kg la spalare si 4 kg la uscare, fiind indicata pentru o familie cu aproximativ 3-4 membri. Totodata, este incadrata in clasa de eficienta energetica A, consumul energetic anual fiind aproximat undeva la 1070 kWh, iar cel de apa de 18400 litri.

Viteza maxima de centrifugare pe care o poate atinge este de 1600 de rotatii pe minut, ce va fi personalizata in functie de program, astfel ca indiferent de tipul articolelor introduse, acestea vor fi stoarse eficient.


Alte informații utile

Prima mașină de spălat a apărut în anul 1858 și avea o forma rotativa, pana atunci oamenii spălau la mana, își cufundau rufele în apele râurilor și le loveau de pietre, apoi foloseau grătarele din lemn și ligheanele. Peste ani, în 1908, prima mașină de spălat electrica a fost inventata în Statele Unite ale Americii, iar în Europa, producția mașinilor de spălat automate a început în anii 1950. Mult mai târziu, era inventata și mașina de spălat cu uscător, care a ajuns și în Romania în ultimele decenii. La începutul anilor 1960 în Romania s-a început producția mașinilor de spălat semiautomate, iar un deceniu mai târziu, începe producția mașinilor de spălat automate.

Mașina de spălat cu uscător incorporat este o mașină de spălat normala cu încărcare frontala sau verticala și un uscător cu condensare în același aparat. Masina de spălat automata cu uscător este alegerea ideala atât pentru apartamentele cu bai mici, cât și pentru apartamentele situate la parterul blocurilor sau pentru cei care locuiesc la case, iar în perioada iernii nu au cum sa își usuce rufele în mod rapid și fără ca acestea sa capete un miros neplăcut sau sa provoace apariția mucegaiului.

Masina de spalat rufe cu uscator poate fi folosita ca si o masina de spalat normala, iar la finalul ciclului de spalare, aparatul va fi folosit pentru uscatul hainelor. Exista si optiunea de a programa masina sa spele rufele si sa le usuce intr-un singur ciclu, astfel incat utilizatorii sa aiba hainele gata de purtat dupa numai cateva zeci de minute.

De ce sa cumperi o masina de spalat cu uscator

Exista mai multe motive pentru care multi utilizatori casnici opteaza pentru o masina de spalat cu uscator:

 • spatiul mic din baie este primul motiv pentru care cumparatorii aleg sa faca o asemenea investitie. Atunci cand au nevoie de o masina de spalat performanta si un uscator de rufe, insa baia este prea mica pentru ambele aparate electrocasnice, o masina de spalat automata cu uscator reprezinta cea mai simpla si mai eficienta varianta. Aceasta ocupa spatiu la fel ca si o masina de spalat rufe automata, avand in plus functia de uscare a rufelor;
 • imposibilitatea uscarii rufelor pe balcon sau in curte este un al doilea motiv pentru care oamenii opteza sa faca o asemenea investitie. Cei care locuiesc la parterul unui bloc sau cei care locuiesc la casa si pentru care iarna este un anotimp foarte greu din punctul de vedere al uscarii rufelor, trebuie sa ia in calcul o asemenea varianta;
 • lipsa timpului necesar spalarii si uscarii rufelor in mod traditional si dorinta de a mai usura munca utilizatorilor este un alt motiv pentru a cumpara o masina de spalat cu uscator. Spalarea rufelor in masina de spalat, apoi intinderea lor pe sarma, asteptarea timp de cateva zile pana cand rufele sunt complet uscate si impachetarea lor reprezinta activitati cu care orice gospodina se confrunta zi de zi;
 • uscarea rufelor in masina de spalat cu uscator nu depinde de conditiile meteo, asa cum se intampla in cazul uscarii hainelor pe sarma. In cazul in care ploua sau sunt precipitatii abundente, va fi nevoie de alte cateva zile de asteptare pana ce rufele se usuca complet;
 • uscarea rufelor in masina de spalat cu uscator este o modalitate perfecta de a preveni furtul acestora direct de pe sarma de la parterul blocului sau de la etajul unu sau chiar din curte.

Cum functioneaza masina de spalat rufe cu uscator

Modul de functionare al masinii de spalat rufe cu uscator este extrem de simplu. Acest aparat electrocasnic foloseste energie mecanica produsa de un motor electric, energie termica, dar si actiune chimica pentru a curata si a usca rufele de spalat. Energia mecanica este transmisa prin cureaua de transmisie catre tambur, tambur care este ciuruit si prevazut cu nervuri antrenante foarte utile in procesul de spalare, stoarcere si uscare.

Tamburul nu este accesil in timpul programului de spalare si uscare si inca doua minute dupa acesta. Energia termica incalzeste apa de spalat si provine de la o rezistenta electrica, iar actiunea chimica curatitoare este data de detergentii folositi, sub forma de praf sau lichid.

In afara de detergenti, in functionarea masinii de spalat rufe cu uscator este necesara si folosirea substantelor anti-calcar si a balsamului de rufe. Masinile de spalat cu uscator sunt prevazute cu pompe pentru evacuarea apei uzate, iar viteza de rotatie a cuvelor rotitoare este mai mica in timpul fazei de spalare propriu-zisa si mai mare in faza de stoarcere centrifugala, cand pot varia intre 500 si 1600 de rotatii pe minut sau mai mult.

Aceste masini de spalat au un uscator cu condensare ce extrage umezeala din haine si o trimite pron scurgere sub forma de apa condensata. Majoritatea masinilor de spalat cu compresor sunt echipate cu un furtun care trimite automat apa pe scurgere. In plus, mai este disponibil si un filtru de scame ce trebuie curatat la o anumita perioada.

Cum se foloseste si cum se intretine

Montarea masinii de spalat cu uscator este dificil de realizat de catre utilizatori. Va fi nevoie de interventia unui instalator sau a unui profesionist pentru a monta si a instala masina in cele mai bune conditii. Folosirea masinii de spalat cu uscator, in schimb, este mult mai simpla. Nu sunt necesare cunostinte de specialitate din partea utilizatorilor, ci doar consultarea instructiunilor de utilizare si apasarea butoanelor.

Inainte de a spala si de a usca rufele, acestea trebuie sortate in functie de culoare si de material. Pentru o buna intretinere a hainelor este necesara folosirea masinii de spalat rufe cu uscator conform indicatiilor, nu se recomanda adaugarea unei cantitati mai mari de haine decat cea recomandata, iar indicatiile de spalare de pe etichete trebuie respectate.

Hainele din materiale delicate sunt spalate folosind programele speciale ale masinii. Inainte de a fi puse la spalat buzunarele hainelor trebuie verificate pentru a elimina orice obiect metalic ce poate deteriora utilajul. De asemenea, se recomanda dozarea corecta a detergentului in functie de gradul de incarcare al masinii. La fiecare spalare se recomanda utilizarea produselor anti-calcar, iar o data la cateva luni se va face un ciclu de spalare special fara rufe, numai cu otet si cu solutie anti-calcar lichida sau praf pentru a elimina orice posibilitate de formare a calcarului in interiorul masinii de spalat si defectarea acesteia.

Intretinerea masinii de spalat cu uscator presupune, in primul rand, folosirea corecta a acesteia, in functie de indicatiile specialistilor si a manualului de utilizare. Cele mai multe masini de spalat cu uscator nu au nevoie de intretinere speciala, dar cand dau semne ca exista ceva in neregula, trebuie chemat de urgenta un specialist. Curatarea masinii de spalat se face in mod periodic, de doua ori pe luna, pentru a nu exista posibilitatea aparitiei petelor, mirosului neplacut, depunerilor de calcar.

Masina de spalat cu uscator se va misca destul de mult in timpul programelor, de aceea va fi nevoie ca utilizatorii sa gaseasca o modalitate sa o fixeze ca sa nu se loveasca de pereti. Pentru curatarea masinii de spalat se folosesc strict solutii speciale de la magazin sau bicarbonat cu otet.

Beneficii

Visul oricarui utilizator este sa isi arunce practic rufele murdare in masina de spalat inainte de munca si sa se intoarca acasa sa le gaseasca curate si uscate, numai bune de asezat in dulap. Acest vis poate deveni realitate daca aleg o combinatie intre o masina de spalat si un uscator. Din pacate, masina de spalat cu uscator nu poate si calca rufele, insa le curata si le usuca in cateva zeci de minute.

Principalul avantaj al acestei masini de spalat cu uscator consta in faptul ca se pot pune hainele murdare in masina, iar utilizatorii se intorc acasa si gasesc rufele uscate si spalate. De asemenea, se pot folosi ciclurile de spalare si de uscare in mod independent, astfel incat sa foloseasca programul de spalare conventionala pentru utilizarea zilnica, dar si cu optiunea de uscator pentru cazurile de urgenta.

Aceste masini sunt mult mai complexe in comparatie cu omologele lor independente, costa putin mai mult, insa sunt foarte eficiente si salveaza mult timp si multa energie. Performanta spalarii unei masini de spalat rufe cu uscator este comparabila cu cea a unei masini de spalat independente, hainele pot fi uscate si spalate fara interventie manuala, iar pentru situatii de urgenta poate fi folosit uscatorul.

Costurile de exploatare si de achizitie sunt echivalente cu cele ale unei masini de spalat rufe cu incarcare frontala separata si ale unui uscator cu condensator. Nu in ultimul rand, acest aparat electrocasnic ocupa la fel de mult spatiu ca si cele anterior mentionate.

Specialistii recomanda achizitionarea unei masini de spalat cu uscator la un raport calitate-pret foarte bun, care le va usura foarte mult munca si le va imbunatati aspectul hainelor.

8 comentarii la „Cea mai buna masina de spalat cu uscator – Pareri, Sfaturi si Preturi”

 1. Ar fi util de reanalizat in urma reclasificarii claselor energetice. Daca intra programul Rabla electrocasnice si se doreste o masina clasa A se constata ca ofertele din piata sunt catalogate in mare parte dupa standardele anterioare. As fi curios de o comparatie dupa clasa energetica vs pret vs fiabilitate. Multumesc.

  Răspunde

Lasă un comentariu