Cea mai bună combină frigorifică – Păreri, Sfaturi și Prețuri

Actualizat pe 2 noiembrie, 2023 de Andrei

Cum am testat cea mai bună combină frigorifică ?

Echipa noastră a petrecut mai mult de 10 de ore pentru a analiza cele mai bune combine frigorifice de pe piață. Am reușit să analizăm  12 produse și am aflat care este cea mai buna combina frigorifica. Toată această analiză adaugă valoare recomandărilor noastre în care poți avea deplină încredere.

Acest articol a fost actualizat de mai bine de 17 ori datorită faptului că  apar mereu produse noi pe piață, iar noi încercăm să ținem pasul cu acestea. Unul din cele mai importante aparate electrocasnice care nu trebuie să lipsească din nici o locuință este combina frigorifica. 

În acest ghid  am încercat să acoperim o gamă largă de combine frigorifice astfel că am inclus produse care pot fi folosite de familii numeroase, de cei care au spații înguste sau de cei care vor sa facă economii la factura electrică. 

Top 5 Combine Frigorifice – 2023

Cea mai bună combină frigorifică la preț micCombina frigorifica Arctic AK54305M30MT, 291 l, Clasa F, Garden Fresh, Mix Zone, H 181.3 cm, Argintiu

Combina frigorifica Arctic AK54305M30MT

Vezi pretul pe eMAG

Arctic AK54305M30MT e un frigorific modern care vine cu o capacitate mare de 291 litri şi clasa A+ de eficienţă energetică.
Este un frigorific clasic Arctic cu dotări precum uşi reversibile, termostat ajustabil şi XXL Bottle.

Acest aparat vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi →, iar pe aceşti bani primim un model care se prezintă bine din toate punctele de vedere. Aspectiv se poate vedea că se prezintă cu un design minimal, fără dispenser de apă sau gheaţă.
Din imaginea de alături puteţi vedea că aparatul e unul de culoare argintie aşa încât să se integreze perfect în bucătăria dvs.

Combina frigorifica Arctic AK54305M30MT are clasa A+ (vechea clasă) de eficienţă energetică cu un consum de 267 kWh pe an. Dacă se întrerupe curentul atunci are o autonomie de 16 ore.

Dimensiunile electrocasnicului sunt de 54x57x181 lxaxî cm. În acest fel putem spune că aparatul e unul care nu va ocupa prea mult loc.
Nu e un aparat gălăgios, nivelul de zgomot fiind de 38 decibeli. E destul de mic dacă e să-l comparăm cu cel al unei maşini de spălat rufe.

Compartimentarea e una realizată bine, fiind vorba despre un frigider cu 4 rafturi şi congelator cu 3 compartimente. Capacitatea de îngheţ a congelatorului e de 4kg pe zi, iar în felul acesta alimentele perisabile vor sta în cele mai bune condiţii.

Nu are dotări precum dispenser de gheaţă sau No Frost. Datorită acestui ultim neajuns va trebui ca dezgheţarea şi decongelarea să o faceţi manual. Dacă vreţi ceva cu No Frost atunci acest model ar fi o alternativă.

Caracteristica „uşi reversibile” presupune că uşile pot fi reglate să se deschidă înspre stânga sau dreapta în funcţie de unde e peretele sau alte lucruri care pot încurca deschiderea uşilor.


Cea mai bună combină frigorifică cu spațiu mare de depozitareBosch KGV58VLEAS, 503 l, Clasa E, Low Frost, VitaFresh

Capacitatea maxim neta de 503 litri este impartita intre frigider caruia ii revin 377 litri si congelator cu un spatiu total de 126 litri. Corpul de congelare este pozitionat in partea inferioara a combinei avand 2 compartimente tip sertar din plastic etanse unele fata de altele.

Compartimentele de mari dimensiuni ale congelatorului ofera optiuni multiple de congelare si tava pentru gheata. Ai compartimente speciale pentru orice tip de produse de congelare. Compartimentul Big Box de sus al congelatorului cu doua sectiuni separate are inaltimea de 35 cm si este destinat depozitarii alimentelor congelate de mari dimensiuni.

Congelatorul detine si facilitatea Vario Zone unde rafturile din sticlă pot fi detașabile pentru spațiu suplimentar în congelator. Accesul la alimente se face foarte usor prin deschiderea unei usi transparente ce are un sistem de inchidere etans. Puterea de congelare a aparatului este de 14 Kg de carne sau alte produse in 24 de ore.

Aparatul detine si calendar pentru produsele congelate. De exemplu la temperatura de – 18°C poti pastra in acest spatiu de congelare fara sa se deterioreze: peste, mezeluri, produse de panificatie, pana la 6 luni, branză, carne de pui, carne pana la 8 luni si legume si fructe pana la 12 luni.

Usa congelatorului este la randul ei reversibila cu maner vertical integrat si cu deschidere spre dreapta. Aceasta combina frigorifica este prevazuta cu o garnitura antibacteriana care are rolul de a impiedica formarea mucegaiului si patrunderea bacteriilor in interior mentinand prospetimea alimentelor pentru o perioada mai indelungata.

Acest model a fost proiectat pentru a functiona normal si fara risipa de energie in anotimpul calduros intr-un spatiu cu temperatura mediului ambiant avand clasa climatica: SN-T fiind proiectat sa functioneze economic in intervalul de temperaturii fara sa se suprasolicite de la +10°C regim de iarna pana la +43°C regim de vara.


Samsung iti supune atentiei o combina frigorifica, eleganta si functionala, din inox, cu un consum scazut de energie, fiind in clasa A+, ce se va incadra bine in orice spatiu. Este potrivita pentru o familie cu 3 – 4 membri, avand un volum de 223l in frigider si 98l in congelator.

Frigiderul este situat in partea superioara a aparatului, are 4 rafturi din sticla securizata, raft pentru legume-fructe, suport pentru sticle situat pe usa – in doua randuri de diferite dimensiuni, suport pentru oua. Datorita sistemului de racire all-around, temperatura este constanta pe toate rafturile. Poti regla 7 trepte de racire. Congelatorul are 3 compartimente si poti congela pana la 12 kg pe zi. Are si un raft usor de accesat ce iese in exterior.

Prezinta sistem de dezghetare automat si nu face gheata, nici in frigider, nici in congelator. Are afisaj electronic, iluminare frigider de tip LED, sistem de atentionare atunci cand usa ramane deschisa, functia de super-congelare. Usile pot fi montate pe ambele parti dupa cum iti permite spatiul din bucatarie.


Cea mai bună combină frigorifică cu consum redus de energie electrică – Combina frigorifica Samsung RB38A7CGTS9/EF

Combina frigorifica Samsung RB38A7CGTS9-EF

Vezi Pret

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale acestei combine frigorifice este sistemul No Frost, care elimină complet necesitatea de a dezgheța manual aparatul. Acest lucru nu numai că economisește timp, dar și asigură o eficiență energetică sporită, contribuind la menținerea clasei de eficiență energetică A.

Tehnologia Twin Metal Cooling este o altă caracteristică inovatoare, care menține o temperatură constantă și optimă în ambele compartimente, frigider și congelator. Aceasta ajută la păstrarea prospețimii alimentelor pentru o perioadă mai lungă de timp, fără a compromite gustul sau valorile nutritive.

Funcția Cool Select este extrem de utilă, permițându-mi să adaptez spațiul de depozitare în funcție de nevoile mele specifice. De exemplu, pot alege să transform un raft din frigider într-un spațiu ideal pentru răcirea rapidă a băuturilor sau pentru păstrarea cărnii și peștelui la o temperatură mai scăzută.

Motorul Digital Inverter este un alt punct forte, fiind nu doar silențios, dar și durabil. Acesta ajustează automat viteza în funcție de necesitățile de răcire, ceea ce duce la o reducere semnificativă a consumului de energie.

În ceea ce privește organizarea internă, raftul pentru sticle este un detaliu gândit bine, permițându-mi să depozitez în siguranță sticlele, fără a ocupa prea mult spațiu. De asemenea, funcția Smart Control îmi oferă posibilitatea de a controla și ajusta setările combinei direct de pe smartphone, ceea ce este extrem de convenabil.

Ce ne-a plăcut:

 • Designul modern și culoarea dark inox se integrează perfect în decorul bucătăriei mele.
 • Sistemul No Frost elimină necesitatea dezghețării manuale și menține eficiența energetică.
 • Twin Metal Cooling asigură o răcire uniformă și păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp.
 • Funcția Cool Select este ideală pentru adaptarea spațiului de depozitare la nevoile personale.
 • Motorul Digital Inverter este eficient și reduce consumul de energie.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am observat că, în ciuda tehnologiei avansate, temperatura din compartimentul de frigider poate fluctua, ceea ce necesită uneori ajustări manuale.
 • În ciuda spațiului generos, organizarea internă poate fi îmbunătățită pentru a maximiza eficient utilizarea spațiului disponibil.

Cea mai bună combină frigorifică raport calitate/preț – Combina frigorifica Arctic AK54305M30W

Combina frigorifica Arctic AK54305M30W

Vezi Pret

Capacitatea totală de 291 litri este mai mult decât suficientă pentru nevoile unei familii medii, iar clasa de eficiență energetică F asigură un consum redus de energie. Am apreciat în mod special sistemul Garden Fresh, care menține fructele și legumele proaspete pentru o perioadă îndelungată, datorită condițiilor optime de umiditate.

Compartimentarea interioară este bine gândită, cu rafturi ajustabile și spații dedicate pentru diferite tipuri de alimente. Funcția de congelare rapidă este ideală pentru păstrarea nutrientilor și a gustului alimentelor congelate, iar zonă Fresh este perfectă pentru carne și pește, păstrându-le la temperatura optimă.

Iluminarea LED din interiorul combinei este un alt aspect care mi-a plăcut, oferind o vizibilitate excelentă și contribuind la economia de energie. De asemenea, sistemul de răcire No Frost previne formarea gheții și a umezelii în exces, ceea ce înseamnă că nu mai trebuie să dezgheț manual aparatul.

Ce ne-a plăcut:

 • Capacitatea generoasă de 291 litri a fost perfectă pentru a stoca toate cumpărăturile săptămânale.
 • Sistemul Garden Fresh a menținut legumele și fructele proaspete pentru o perioadă îndelungată, ceea ce a fost remarcabil.
 • Eficiența energetică a fost un mare plus, observând o reducere a facturii de electricitate.
 • Funcția de congelare rapidă a asigurat că alimentele congelate își păstrează calitățile nutritive și gustul.
 • Iluminarea LED și sistemul No Frost au adus un confort sporit în utilizarea zilnică a combinei frigorifice.

Ce nu ne-a plăcut:

 • Am observat că, ocazional, termostatul nu menține temperatura setată, ceea ce a necesitat ajustări manuale.
 • Zgomotul produs de combina frigorifică a fost puțin mai mare decât mă așteptam, deși nu a fost deranjant.
 • În ciuda spațiului generos, organizarea sertarelor ar putea fi îmbunătățită pentru a maximiza eficiența spațiului de stocare.

Cum alegi o combina frigorifica buna

Ghidul cumparatorului

Atunci cand este necesara pastrarea in stare buna a unor cantitati mari de alimente, se stie ca cea mai buna metoda e congelarea, mai ales pentru ca nu necesita adaugarea de substante conservante sau sare. Totusi, foarte multe persoane prefera sa investeasca intr-un dispozitiv multifunctional, ce sa ofere si spatiu de pastrare la rece, nu numai de inghetare, drept pentru care, combinele frigorifice vor putea fi considerate in multe situatii drept cele mai potrivite pentru aceasta sarcina.

Spre deosebire de un frigider, aceste aparate garanteaza loc suficient pentru congelare, rivalizand la acest capitol chiar cu un modelele de conservat prin inghetare de mici dimensiuni. Daca esti convins/a ca trebuie sa achizitionezi un astfel de articol si vrei sa citesti mai multe pareri despre cele mai bune combine frigorifice de pe piata, iti recomandam sa analizezi cateva criterii de selectie importante, inainte de a lua o decizie categorica.

Cea mai buna combina frigorifica

TipulEste un prim criteriu important si se stabileste dinainte, deoarece in functie de el poti planifica si modul in care alegi sa-ti amenajezi bucataria. Exista doua variante de combine frigorifice, din acest punct de vedere:

Clasice – sunt modelele pe care pana nu de mult le puteai observa in orice locuinta. Ele au un pret de achizitie variat, astfel incat sa poti alege in functie de bugetul pe care il ai si pot fi pozitionate cu usurinta in orice bucatarie, din moment ce ai spatiul necesar. Ele se muta cu usurinta si reprezinta de cele mai multe ori cel mai mare obiect din incapere, motiv pentru care trebuie sa tii cont de modul in care arata.

Incorporabile – sunt optiunea persoanelor ce vor sa-si mobileze/renoveze incaperea in care gatesc, cat mai modern. Ca orice produs incorporabil, de la cuptorul cu microunde, la hota utilizata, acestea pot fi integrate in mobilier; de multe ori nu se afla absolut deloc la vedere si ocupa mai putin spatiu. Aceste produse  sunt ceva mai scumpe si trebuie sa aiba un loc clar destinat, dar iti fac bucataria sa arate mai bine si mai spatioasa.

Congelatorul: Este una dintre caracteristicile notabile, care se va incadra diferit in preferintele fiecarui potential utilizator. Referitor la acest aspect, vom analiza doua coordonate: pozitia si dimensiunile. In functie de zona in care vom regasi compartimentul respectiv, exista combine frigorifice al caror spatiu de inghetat se afla in partea superioara, modele cu el in zona inferioara si produse ce il au plasat in lateral, denumite generic si frigidere Side-by-Side, conform tipului american.

Bineinteles, fata de un articol conventional, congelatorul este intotdeauna plasat in afara zonei comune de racire, sigilandu-se cu propria sa usa. De asemeni, o diferenta majora, care defineste conceptul de cea mai buna combina frigorifica e si dimensiunea mai mare a congelatorului. Pentru variantele Side-by-Side, capacitatea de stocare este de peste 100 de litri, ceea ce inseamna ca pot fi utilizate pentru a pastra alimente in cantitati adecvate unor familii numeroase. Orice compartiment de peste 60 de litri e suficient si la o familie cu 4 membri.

Spatiul pentru racit: Si acesta constituie un aspect care merita o atentie deosebita, deoarece cu cat este mai incapator aparatul achizitionat, cu atat mai multe alimente vei putea stoca in mod corespunzator. Orice producator specifica nu numai volumul total de depozitare, ci ofera si valorile separate pentru congelator si spatiul de racit. Familiile cu multi membri vor aprecia un articol cu capacitati de stocare de peste 200 de litri, iar cele mai restranse pot apela chiar si la modele mai mici.

In ceea ce priveste modul de organizare interna, trebuie sa te interesezi cam ce compartimente si rafturi accesorizeaza tipul de combina aleasa. Calitatea si materialul din care sunt facute rafturile pot cantari si ele in balanta, atunci cand aveti dubii. Nu uita ca un volum de stocare mare determina si dimensiuni extinse. Asigura-te ca acestea sunt compatibile cu locuinta ta.

Indicatorii de performanta: Reprezinta o serie de specificatii tehnice care te vor ajuta sa stabilesti randamentul aparatului respectiv. Clasa de economie energetica este primul aspect vizat, ea exprimand raportul dintre consum si eficienta. Parametrul se noteaza cu litere intre A si D, iar subdiviziunile pentru cea mai eficienta categorie (A) se mentioneaza prin simbolul “+”.

Asadar, cel mai eficient dispozitiv va fi notat cu A+++. Capacitatea de congelare este si ea un indicator des discutat, fiind exprimata in kilograme pe zi (kg/24h) si indicand ce cantitate de alimente poate fi inghetata efectiv in decursul a 24 de ore. Cu cat e mai mare aceasta valoare, cu atat mai rapid poate raci combina respectiva lucrurile plastrate in interior.

Tehnologiile de racire: Aspectul acesta este important, deoarece ofera informatii clare cu privire la modul in care functioneaza modelul ales de tine. Printre cele mai noi si mai apreciate, intalnim:

No Frost (fara gheata) – presupune scaderea temperaturii din interior cu ajutorul aerului rece, ceea ce duce la evitarea formarii ghetii. Din moment ce ai un astfel de dispozitiv, nu vei mai avea grija deghetatului periodic. Sunt cazuri in care atat frigiderul, cat si congelatorul e dotat cu aceasta tehnologie (Full No Frost/Total Frost), dar si situatii in care ea apare doar la partea destinata pastrarii zilnice a alimentelor. Este una dintre cele mai apreciate dotari pe care le poate avea un astfel de produs, deoarece ofera fiabilitate si eficienta. Modelele de acest fel sunt ceva mai scumpe, dar isi merita banii.

Neo Frost – contribuie la un grad ridicat de umiditate in frigider, de pana la 90%.

Low Frost – reduce formarea ghetii pe vaporizator.

Garden Fresh – permite aerului sa circule, ca fructele si legumele sa nu se deshidrateze cu usurinta.

Smart Frost – reduce depunerile de bruma din congelator, transferand temperatura scazuta direct la pereti. Prezenta acestei tehnologii necesita o decongelare foarte rara, iar peretii interiori sunt pastrati foarte netezi.

Perfect No Frost – scaderea temperaturii se face uniform pe toata suprafata, iar nivelul de umiditate e optim.

Sa nu uitam insa nici de sistemele de racire ceva mai vechi si anume:

Statice – presupun racirea prin intermediul unui perete de gheata care se formeaza in spatele compartimentelor. Gradul de umiditate din interior este unul optim, astfel incat, alimentele se pastreaza proaspete, dar temperatura nu e distribuita uniform.

Dinamice – au in interior un ventilator ce contribuie la asigurarea umiditatii si distribuie uniform aerul rece in compartiment.

Functiile: Sunt demne de luat in considerare, mai ales atunci cand te intrebi unde gasesc o combina frigorifica, la un pret bun ceilalti potentiali cumparatori, deoarece costurile de achizitie variaza si in raport cu numarul de extra-optiuni incorporate dispozitivului.

Holiday – de mare ajutor atunci cand pleci de acasa pe mai multe zile, deoarece permite efectuarea unor setari ce presupun o functionare la nivel minim si un consum de energie foarte redus.

Child lock – pentru a impiedica accesul copiilor la alimentele din interiorul frigiderului si/sau congelatorului.

Wi-Fi – pentru a controla de la distanta combina si a putea fi diagnosticata mai usor de catre reprezentantii brandului de achizitie (prezenta pe modelele celor de la LG).

Voice Recorder – functie de ultima generatie, cu ajutorul careia poti lasa mesaje pentru cei dragi, ce permite ca acestia sa le asculte atunci cand ajung acasa. E varianta moderna a notitelor de pe frigider. Tine insa cont de faptul ca o astfel de dotare va presupune si costuri de achizitie mai generoase.

Iluminare – va permite observarea cu usurinta a tuturor alimentelor din interiorul compartimentelor.

Super congelare – ofera protectie produselor din interiorul compartimentului de inghetare, pentru a nu se dezgheta atunci cand se adauga altele noi.

Afisare LED – pentru a-ti fi simplu sa efectuezi setarile, sa vezi gradul de umiditate, temperatura, ceasul sau alte astfel de detalii.

Avertizare cand usa ramane deschisa – functie ce duce la evitarea incidentelor neplacute ce pot avea ca urmare alterarea alimentelor si scurgerea de apa.

Dezghetare automata – pentru a nu mai pierde timpul cu o astfel de actiune, care e si foarte neplacuta, de altfel.

Smart Diagnosis – ajuta la identificare problemelor ce apar la combina ta frigorifica si la remedierea lor cu usurinta, daca sunt unele simple.

Antibacterie – presupune integrarea ionilor de argint in interiorul peretilor, ceea ce duce la evitarea dezvoltarii bacteriilor si la obtinerea unui miros placut.

Brand: Exista o multime de companii care fabrica astfel de produse. De exemplu, cei de la Liebherr, Bosch si Miele sunt renumiti pentru ca au pe piata sisteme hibrid-static, mai exact, cu racire prin ventilatie la partea de frigider si No Frost la congelator. Cei de la Arctic, Siemens sau Whirlpool, fabrica atat modele la preturi accesibile, cat si variante mai scumpe, cu mult mai multe functii si dotari.

Producatorii precum Samsung, LG, Bosch, Hotpoint sau Gorenje sunt renumiti pentru articole cu un consum de energie redus, iar cei de la Beko, Midea, Bosch, Miele, Haier sau Hitachi pentru combine frigorifice cu capacitati foarte mari (de peste 400 litri).

Avand in vedere toate aceste aspecte, acum poti cauta si achizitiona un produs de calitate, avand convingerea ca ai ales modelul corespunzator pentru gospodaria ta. Daca doresti sa stii unde gasesc combine frigorifice, la preturi bune, multi cumparatori, iti sugeram sa alegi ceva potrivit de pe internet.

Ai libertate totala, pentru ca vei gasi orice brand online, preturile pot fi mai scazute, iar garantia si calitatea sunt neschimbate. In situatia in care nu te convinge modelul primit, il poti returna sau schimba cu altul mai bun.

Lasă un comentariu